Fotografie

10 dingen die ik nog zou willen in mijn fotografie stash

16 juni 2022

Elke keer als ik een shoot voor mijzelf heb gehad, zet ik het geld apart in een spaarpotje. Van dit geld koop ik nieuwe fotografie dingen voor mijzelf. In deze blog neem ik jullie mee in wat ik al heb kunnen kopen en wat ik nog graag zou willen! Met als voorbeeld een nieuwe camera!

Wat heb ik al?

Voordat ik aan mijn opleiding begon, had ik al een eigen camera en statief. Ik had de Canon 4000D camera met kitlens, een kleine relatief goedkope camera, en de Hama star 75 statief. Toen ik aan de opleiding begon ben ik geswitcht naar de Canon 800D. Ook heb ik toen een MacBook aangeschaft. Gedurende de opleiding kwamen er steeds meer fotografie-artikelen op de leermiddelenlijst. Waaronder de Canon 50 mm F/1.8 objectief. Ik ben blij dat ik deze heb aangeschaft en gebruik deze nu ook voornamelijk. Ook was een eis om een reportage flitser met trigger te kopen. Ik heb de Godox Speedlite V860II Canon X Pro ter waarde van € 299,00. Redelijk prijzig dus… Omdat ik steeds meer shoots deed met jonge kinderen en dus ook newborn deed, heb ik twee continulichten gekocht met softboxen er op.

Onlangs gekocht

Onlangs heb ik van mijn door shoots gespaarde geld, een kleine paraplu gekocht, een swiffel, een achtergrond systeem en twee rollen in de kleur Super White en Mocha gekocht. De aanleiding was mijn beauty shoot, ik wil dat als ik een idee krijg het ook kan uitvoeren en nu heb ik de spullen in huis. Ik heb mijzelf al op de foto gezet!

Eerst volgende 10 spullen

Nu ik alle spullen bij Jasmijn in de studio heb gezien heb ik mijn lijstje uitgebreid.
Aangezien ik nu het achtergrondsysteem heb gekocht wil ik graag een grijskaart. Als ik in de studio het verschil zie vind ik het wel belangrijk om te hebben. Zelf zat ik te denken aan zo’n paspoort. Dan beschadigd de grijskaart minder snel, en heb je een kant met kleurtjes.

Tweede item

Als tweede item heb ik in gedachten om een echte grote flitser. Het liefst twee, maar eerst starten met één is ook prima voor mij. Maar dan wel met een lampstatief er bij.  Een goed stevige, zodat het niet maar zo om kan vallen. Daarvoor heb je nog een modifier nodig. Op stage heb ik gezien dat je heel veel kan doen met alleen al een grote paraplu. Dus dat zou ik als eerste modifier willen. Deze is op zich ook niet meteen heel prijzig.

Camera upgrade

Als vierde product zou ik een nieuw objectief willen, door stage ben ik helemaal verliefd op Jasmijn’s Sigma 85 mm F/1.4 Art objectief geworden. Deze zou ik heel graag in de Canon versie willen hebben. Deze is helaas wel aardig prijzig.
Dan zou ik ook meteen een upgrade willen doen van body. De camera die ik heel graag zou willen is de Canon Eos R5. Deze is alleen wel heel prijzig, € 4549 en wil dan eerder meer geld uitgeven aan objectieven. De Canon Eos R is daarin tegen een stuk goedkoper, € 1799. Dus daar zou ik dan eerder voor willen gaan.

Ook vind ik bij de camera van Jasmijn het fijn dat zij er een batterygrip op heeft. Zo is het voor je handen een fijnere houding omdat daar ook een ontspanknop op zit.

Laptop gerelateerd

Als zevende zou ik graag een Tetherkabel willen.  Ook weer door stage er zo mee verwend dat ik dit nu ook wil. Het is een stuk handiger omdat je meteen aanpassingen kan doen. Maar ook dat je de foto’s meteen heel groot in beeld is. En als ik dan ooit geld over heb, zou ik dat uitgeven aan een nieuwe MacBook. Mijn huidige is niet heel geweldig meer. Ook zijn de programma’s soms nog te zwaar voor mijn laptop en moet ik soms heel lang wachten omdat het nog aan het laden is.

Als ik het meeste van deze lijst zou hebben, zou ik als extra modifier een snoot en/of octabox willen. Zodat je een beetje kan afwisselen in je beelden.

Geïnfluenced

Ook ben ik influenced door Jasmijn. Zij heeft de iPad Pro M1, 12,9 inch met de Apple Pencil 2e generatie. Daar maakt ze de conceptplannen, licht set-ups, en tekeningen op. Als ik dat zie, wil ik dat ook graag. Het ziet er zo satisfying en georganiseerd uit. Ik hoef dan niet per se diezelfde iPad, maar mag ook een goedkopere versie zijn.

Tot slot

Het is nog een hele lijst zoals je ziet! Ik moet nog aardig gaan sparen, maar ik ga mijn lijst stap voor stap af.
Wat zouden jullie nog willen in je stash? Of wat raad je mij aan om toe te voegen aan mijn lijst?
Ik ben benieuwd!

Bekijk hier mijn vorige blogpost over mijn allereerste beautyshoot!

Volg mij op Instagram om de van de foto’s voor bij te zien komen!

 

Volg je Jasmijn al op Instagram en Bloglovin’?

 

1 Comment

  • Reply Hoe bereid ik mijn fotografie stash uit? | Jasmijn Bult 7 juli 2022 at 20:06

    […] Bekijk hier mijn vorige blogpost over de 10 dingen die ik nog wil toevoegen aan mijn stash! […]

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com