Reizen

12 uur in Londen

29 april 2020

Wat kan je doen in Londen binnen 24 uur?
Met Slangenreizen gingen wij 1 dag naar Londen en hadden wij 12 uur om vrij te lopen in Londen.
Vandaag nemen we je mee met wat je kan doen binnen 12 uur in Londen.

Wat je vooraf moet weten.

 • In principe zit je 24 uur zonder echte slaap, je zit natuurlijk in een bus en het slaapcomfort is dus niet heel erg. Probeer hier rekening mee te houden door bevoorbeeld vlak voor vertrek nog even een half uurtje te slapen, zodat je niet al uren op bent voor je de bus ingaat.
 • Kijk goed op websites zoals Social Deal, Pepper & Groupon of je de tickets niet goedkoper kan krijgen. Vaak stunten deze websites ook wel eens met dit soort reisjes en hoef je niet de volle mep te betalen, soms hebben nieuwsbrieven ook nog een aanbieding erin om jou op die lijst te krijgen. Het is dus altijd verstandig om te checken voor het boeken of je het ticket niet eventueel ergens goedkoper kan krijgen.
 • Vaak krijg je bij goedkope busmaatschappij de optie om stoelen te reserveren zodat je sowieso naast elkaar zit, doe dit niet. Vaak kan je wel met mensen ruilen zodat je als nog naast elkaar zit, zonde van je geld dus.

Plan de dag dat je terug komt niks, deze tijd heb je wel echt nodig om uit te rusten.

De Heen Reis

Wij hebben besloten om met Slagenreizen te reizen.
Via Groupon hadden wij een kortingsvoucher en hierdoor konden we voor 31,20 per persoon heen en weer naar Londen.

Wij gingen dus met de bus richting Londen wat ongeveer 10 uur duurde, we vertrokken ’s avonds om 20:30 en kwamen de volgende ochtend om 6:30 aan.
Tom en ik hadden ervoor gekozen om vanaf Zwolle te vertrekken, het was super mistig, dus nog best een challenge om de bus te vinden, gelukkig waren we met meer mensen. Tijdens dat wij aan het zoeken waren kwamen we twee mensen tegen die erg gezellig waren. Even gezellig kletsen met elkaar en wachten op de bus.

In de bus

Uiteindelijk een paar minuten na half 9 zagen wij onze bus en gingen wij de bus in. In de bus gingen we naast die twee mensen zitten die we dus al hadden ontmoet. Toen begon een erg leuk gesprek om gang te komen. Het was zo leuk dat we zonder dat we het door hadden al 3 uur aan het praten waren. Inmiddels wisten we ook de namen namelijk Gerriet & Roderik. Na een paar uur rijden hadden we even een pitstop in België. Veel mensen gingen even naar de WC ik besloot nog even wat drinken te kopen.  Rond 24:00 besloten we toch maar te gaan slapen aangezien we rond 4:00 weer wakker werden gemaakt werden voor de overtocht.

De reis ging voorspoedig en we hadden gelukkig geen last van files aangezien het 2 januari was en veel mensen nog vrij waren. Rond 4:00 kwamen wij aan in Calais. Soms nemen ze de Ferry vanaf Calais maar soms ook vanuit Duinkerke. Het ligt aan de route die ze hebben naar verschillende opstap plekken in Nederland. in dit geval kwamen wij aan in Calais. We hadden op een begeven moment de Paspoort controle. Iedereen moest de bus uit we begonnen bij de Franse kant omdat wij Frankrijk natuurlijk uitgingen. We konden daar zo door lopen zonder enige controle (Ja dat is typisch Frans)

Toen kwamen we bij de Engelse Douane en daar moesten we zo’n 10 minuten wachten totdat wij aan de beurt waren. Jasmijn en Gerriet hadden in de bus gesproken over dat zij een stempel wilde. Op het moment dat ze het konden vragen hebben ze het niet gevraagd, helaas dus geen stempel. Nadat wij een super leuke overtocht hadden op de Ferry samen met onze “Reis vrienden” gingen wij weer de bus in en zijn we in slaap gevallen en werden wij wakker toen we in de voorsteden van Londen waren.

Londen

Normaal wordt je afgezet bij Embankment, op dit moment konden we daar niet terecht en hebben ons afgezet op Temple Place.
Wij kozen ervoor om niet de metro te pakken zodat je veel meer ziet van Londen zelf en natuurlijk wat geld bespaard. Tom had dit rondje vaker gelopen toen hij in Londen was.

Trafalgar Square

We liepen vanaf onze plek naar Trafalgar Square, dit is de belangrijkste rotonde van Londen. De buschauffeur zal jou ook vertellen dat je dit plein moet opslaan mocht je verdwalen.
Elke afslag van deze rotonde lijd naar een belangrijk punt en/of toeristische atractie in Londen.
De afslagen leiden naar:

 

Buckingham Palace

Wij kozen de afslag richting Buckingham Palace via de bekende weg: The Mall. Bekend van de film Johnny English Reborn.
Als je de lange straat uitloopt dan kom je voor buckingham palace uit. Op Buckingham Palace woont queen Elisabeth (dus deze plek wordt goed bewaakt!)
Deze worden bewaakt door de Queens Guards!

Wellington Arch & Hyde Park Corner

We lopen hier rechts het park in, dit park heet Green Park en zit vol met Eekhoorns!
Dit is het lokale park, deze is een stuk rustiger dan Hyde Park. Hier kan je lekker rustig iets eten of drinken op een bankje (of picnic kleed)
Let wel op dat de eekhoorns niet je eten afpakken. Als je dit park doorloopt aan het einde ga je naar links toe in het park.
Als je hier rechtdoor loopt kom je op een gegeven moment uit bij Wellington Arch & Hyde Park Corner

Hyde Park & Harrods.

Wij hebben ervoor gekozen om een klein stukje Hyde Park te pakken omdat het een mooi park is om in te lopen, je kan er ook voor kiezen om in een rechte lijn naar Harrods te lopen.
Harrods is een van de bekendste warenhuizen van de wereld, het is vergelijkbaar met de Bijenkorf alleen dan nog een stuk uitgebreider en duurder. Het is echt wel een exclusieve winkel.
Je bent nu in het gedeelte van Knightsbridge, dit gedeelte staat bekend als een erg chique en welvarend deel van Londen.
Hier haalt menig auto(fotograaf) of liefhebber zijn hart op. Ook zie je hier veel arabieren lopen die hun auto’s uit Abu Dhabi laten invliegen, en hun vrouwen loslaten gaan in Harrods.
Een leuk plekje om na het lopen in Harrods koffie te gaan drinken is Pret-A-Manger. Dit kennen we inmiddels ook in Nederland, want sindskort is er in Utrecht een een filiaal geopend .
Je kan er diverse lekkere broodjes halen, tosti’s, toetjes en meer! Als ze teveel hebben gemaakt voor die dag wordt dit weggegeven aan daklozen.

Marble Arch

Vanuit Harrods zijn wij terug gelopen naar Hyde Park, dit omdat er tijdens ons bezoek Winter Fair was!
Wij wisten op dat moment niet wat het was en waren erg nieuwschrierig wat het inhield. We besloten om de Winter Fair te bezoeken,
en kwamen erachter dat het een extreem grote kermis was! En dan ook echt heel groot (fun fact, ze hebben hier attracties van rollercooster tycoon)
Mijn persoonlijke favoriet was de pinquinrace, hier beter bekend als de kamelenrace.
Ondanks dat wij zelf geen accossiatie hebben met de kermis vonden wij deze belevenis super leuk, echt typisch engels!

We vervolgende onze route richting Marble Arch, normaliter kan je vanaf Harrods in een rechte lijn door Hyde Park lopen richting Marble Arch.
(In verband met de Winterfair moesten we een stukje omlopen)

Shopping!

Vanuit Marble Arch is het een klein stukje naar alle bekende winkelstraten in Londen.
Voor we echt de winkelstraat in gingen hebben we nog even naar een geocache gezocht en deze snel gevonden.
Vanaf hier liepen we zo Oxford Street in. De winkelstraten die wij hebben bezocht zijn; Bond Street, Oxford Street en Regent Street en liggen allemaal in de wijk SOHO.
Een aanrader vanuit ons is Liberty Londen. Mocht je toevallig het tv progamma met Salvage Hunters van Drew Pritchard kijken, hij heeft daar af en toe een expositie met zijn fondsden.
Dit is een antiekzaak, ze hebben ook erg leuke schrijfwaren! Ook hebben zij een lego versie van het gebouw binnen staan.
Hierna gingen wij richting Regent Street om Hamleys te bezoeken, Hamleys is een ontzettend grote speelgoedzaak en echt magisch voor kinderen om in te gaan (of vriendjes in dit geval)
Het leuke is dat je heel veel speelgoed kan testen en iedereen ziet spelen en enthiousast ziet worden in deze winkel, echt een aanrader om eens naar binnen te gaan.

Pub & Picidily Circus

Na het winkelen hadden we flink honger gekregen, we dwaalde nog door diverse straten o.a. zijstraten van Piccadilly Circus waarin heel veel kunst hing.
Op een gegeven moment zag ik een bord staan met een mooie aanbieding omtrent avond eten.
Tom liep er al voorbij en had wel honger, maar was nog niet echt druk bezig met het zoeken (behalve op zijn mobiel)
Ik riep hem terug of hij dit wat vond om te eten en hij was akkoord, we besloten dus te eten bij The Green Man.
De deal was heel erg mooi, voor 10 pond hadden we fish en chips voor twee personen.
Hierna zijn we weer terug gelopen naar Piccadilly Circus om hier nog wat foto’s te maken van verlichte kunst.

Govent Garden & Terug naar de Bus

Als je richting de bus loopt en eventueel nog wat tijd over hebt kan je nog even naar Govent Garden lopen.
Govent Garden is een gezellige overdekt shoppingcentrum, wel klein schalig maar super gezellig!
Het leuke van Govent Garden is dat er op de begane grond restaurants zijn waar bands spelen.
En iedereen fotografeerd vanaf de bovenste verdieping en luistert lekker live muziek!
Ook heel leuk voor wie het vroeger keek, ze hebben hier een Moomin shop!
Vanaf hier liepen wij terug richting de bus op Temple Place.

Je hebt een extreem groot rondje Londen gehad, met best wel veel highlights en tevens wat andere plekjes.

Leuke plekken om te eten op onze route

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broodjes

Pub

De Route op Maps

Klik op de foto om een vergrote versie te zien

Terug reis

We moesten ons om 19:30 melden bij de bus, toen we hier aankwamen 10 minuten voor vertrek zat iedereen alweer in de bus.
Na een hele dag struinen begon iedereen moe te worden en konden we wat makkelijker slapen, helaas moesten we om middernacht eruit om op de boot te gaan.
Hier ging iedereen dan ook in de stoelen hangen, ook stond de stroming de verkeerde kant op waardoor we 2 uur erover deden.
Vanaf het moment dat we in Frankrijk aankomen viel iedereen in de bus inslaap. Bij Eindhoven werd ik wakker. De laatste stukjes naar Zwolle was ik nog aan het dommelen. Vanaf Zwolle pakte we de trein naar Deventer en hier gingen we verder nog even slapen en heerlijk douchen.

Tips

 1. Kijk op verschillende sites of je eventueel nog een voucher kan vinden voor korting, handige apps hiervoor zijn Honey en Pepper.
 2. Als je onder de 18 reist moet je papieren mee van je ouders dat ze akkoord zijn dat je alleen reist voor Slagenreizen.
 3. Mocht je andere highlights willen zien dan die we hierboven hebben benoemd, je kan vanuit Trafalgar square o.a. ook makkelijk naar de Big Ben, Tower Bridge & Tower of London lopen, wij zijn hier vaker geweest en hebben daarom daarvoor niet gekozen.
  Ook rijd de busschaufeur hier ook langs heen om het te laten zien.
 4. Westfield is een heel mooi winkelcentrum, wel met wat exclusievere merken, maar mooi om gezien te hebben. Doe dit als je meerdere dagen over hebt of niet zo goed tegen regen kan.
 5. Mocht je nog Ponden hebben die je bijvoorbeeld van Oma hebt gekregen, deze zijn niet meer geldig, maar je kan ze gratis omwisselen voor nieuwe bij de bank in Londen.
  Hoelang ze deze oude biljetten voor nieuwe inwisselen durf ik niet te zeggen.
 6. Mocht je geld willen wisselen zodat je in Londen ponden hebt doe dit dan niet op de boot, de commisie is hier hoger dan in Londen zelf.
 7. In Engeland gaat de klok 1 uur achteruit, dus let goed op dat je op tijd bij de bus bent! (Engelse tijd!) (Hierdoor kan je tijd maximaal gebruiken!)
 8. Op de Ferry heb je enkele (usb)oplaadpunten, deze vindt je dicht bij de tax-free shop, dus mocht je echt stroom nodig hebben kan je dit hier vinden (soms heb je geluk en zit in de bus ook een oplaadpunt)
 9. Op de tweede etage van de ferry heb je vaak lekkerdere zitplaatsen!

Q: Ben jij wel eens in Londen geweest? Zoja, welke dingen vondt jij echte aanraders? 

16 Comments

 • Reply Lizette 29 april 2020 at 21:40

  Ik ben met Slangenreizen 2 dagen naar Londen geweest met nieuwjaar 5 jaar terug en ik vond het verschrikkelijk. Al mag ik gratis mee, dan doe ik het nog niet. Niet alleen de hele reis ging mis (boot gemist, terug naar Duinkerke, weer boot gemist en zo kan ik nog even doorgaan) ook heeft Slangenreizen nooit fatsoenlijk gereageerd. Normaliter probeer ik er nog iets positiefs in te zien, maar mijn ervaring was zo naar. Alleen het is wel super goedkoop. Dus als je je echt daarop instelt, valt het misschien mee . En een goede chauffeur maakt natuurlijk een wereld van verschil. Dus ik ben blij voor je dat het je bevallen is.

  • Reply Victor 30 april 2020 at 13:52

   Veel gedaan in korte tijd!
   Londen is mooi, ben er al even niet meer geweest.

   • Reply Alexandra 30 april 2020 at 14:27

    De laatste x heb ik een dagtrip naar Newcastle gemaakt, maar waren maar 4 uurtjes daar veels te kort. Dat zou ik ook hebben met een dagtrip naar Londen. Alhoewel ik best graag een keer terug wil, maar dan toch minimaal een weekend.

    • Reply Xiana 2 mei 2020 at 22:12

     Londen is zo’n bestemming die ik nog eens opnieuw zou willen doen. Heel wat jaren terug eens geweest en dat was ook een georganiseerde dagtrip. Op zich kan ik meer genieten van een meerdaagse reis. Anders verloopt alles zo gehaast en hectisch en kan ik minder genieten van de bestemming. Er zitten wel enkele leuke tips tussen!

  • Reply Cynthia 30 april 2020 at 19:40

   Ik ben twee keer in Londen geweest en wil zeker terug! Ik vond Kew Gardens ook erg mooi!

  • Reply Simone 1 mei 2020 at 09:48

   Ik had hetzelfde en doe dat NOOIT meer. Ben daarna zelf 5 dagen gegaan met vliegtuig en geweldige tijd gehad!

 • Reply Henk 29 april 2020 at 21:43

  Londen isvtw leuk om er maar een dagje door te brengen. Benieuwd wanneer het weer mogelijk is om er op een normale manier heen te gaan, zonder allemaal gedoe.

 • Reply nicole 30 april 2020 at 14:51

  12 uur is eigenlijk nog best heel veel! Ik denk dat je dan heel wat kunt zien in Londen.

 • Reply Heleen 30 april 2020 at 15:04

  Ik ben mijn hart verloren aan London. Ben op zoveel plekken geweest, maar London voelt op de een of andere manier een beetje als thuis. Ik hou ervan.
  Ik heb trouwens mijn ouders een paar jaar geleden met Slangenreizen naar Engeland gestuurd. Moeder durfde niet te vliegen, dus dan maar zo. Ook zij vonden het verschrikkelijk vermoeiend én heel veel!

 • Reply Laura 30 april 2020 at 19:55

  Ik zou het niet trekken zo’n reis. Iets met prikkelgevoeligheid

 • Reply Simone 1 mei 2020 at 09:49

  Ik heb een slechte ervaring met maar 1 dag in London zijn met een bus. Ik ben daarna 5 dagen gegaan en heb toen de tijd van m’n leven gehad. Zonde om er maar zo kort te zijn, maar wel fijne tips!

 • Reply Joyce - SomedayTodayNL 1 mei 2020 at 12:08

  Ik ben met oud en nieuw een paar dagen in Londen geweest, wat een geweldige stad! Ik ga graag nog eens terug in de lente, maar dan toch echt wel langer dan 12u.

 • Reply Tessa 7 mei 2020 at 10:16

  Ik ben dol op London, ik zou er afgelopen maand voor de 9de keer naar toe gaan. Dat is nu verplaats 2 dagen in December en 8 dagen volgend jaar. Ik noem London altijd mijn tweede thuisstad

 • Reply Lizzie 11 mei 2020 at 18:59

  Ik kan niet wachten tot we weer mogen! Ben al n aantal keer in Londen geweest. Voora het shoppen vind ik er heerrrrlijk!

 • Reply Amina 12 mei 2020 at 18:35

  Ohhh ik snap het niet zo goed, maar ik denk bij reizen nooit aan Engeland. En wanneer ik dan blogs lees over citytrips naar Londen en dergelijke, baal ik altijd weer dat ik het nog steeds niet gezien heb. Ik denk dat ik het daar zo tof ga vinden!

 • Reply Tessa 19 oktober 2022 at 09:46

  Ik ben echt dol op London. Ik ga er bijna jaarlijks heen. Afgelopen zomer er 10 dagen geweest. Hopelijk volgend jaar in het najaar weer

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com