Ondernemen

Business: Waarom worden steeds meer mensen ZZP’er?

Leestijd: 2 minuten

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Waarom worden steeds meer mensen zzp’er? De afgelopen jaren is het aantal zzp’ers enorm toegenomen. Maar hoe komt die enorme groei, en waarom worden er steeds meer mensen zzp’er. Ik zocht het voor je uit en laat je de voornaamste redenen zien waarom er steeds meer zpp’ers zijn.
Zzp’er is een zelfstandige zonder personeel. Maar waarom is die drang om zonder personeel zo erg gegroeid? Ik laat je de voornaamste redenen zien waarom.

Bedrijven zitten minder lang aan je vast. 

Pijnlijk feit, maar steeds meer bedrijven willen geen medewerkers meer vast in dienst.
De kosten die verbonden zijn aan een vaste werknemer kunnen haast niet op tegen die van een zzp’er. Het voordeel hiervan is dat een bedrijf alleen deze persoon hoeft in te huren zodra zij iets nodig hebben van hem/haar. De kosten voor het bedrijf liggen voor een eenmalige klus misschien wel hoger, maar als je dit vergelijkt met iemand die 5 dagen per week zou komen heb je het alweer uitgespaard. Ook als ze eens een nieuwe techniek willen proberen kunnen ze hier specifiek iemand voor inhuren.

Iemand inhuren met een speciaal specialisme. 

Opdrachtgevers hebben vaak al een visie in hun hoofd, iets wat totaal bij hen of het bedrijf past. Door iemand in te huren met het specialisme waar ze naar opzoek zijn krijgt de opdrachtgever veel meer het beeld dat hij/zij voor ogen heeft!

Je hoeft als baas niet meer af te gaan op een cv, ervaring etc. 

Als baas kan je nu simpel weg iemand eenmalig inhuren. Bevalt het niet zit je niet maanden lang aan contracten vast waar je niet onderuit kan komen. Door het inhuren van een zzp’er heb je de mogelijkheid om ze er direct na de eerste opdracht eruit te knikkeren, maar wel netjes betalen hé.

Meer diversiteit in de werkzaamheden.

Het voordeel als zzp’er is natuurlijk dat je veel meer variatie hebt in je werkzaamheden.
Dit kan natuurlijk positief als negatief. Je kan veel meer doen van het geen waar je passie ligt. Maar, je hebt wel weer de nadelen van administratie, de minder leuke taken zoals aqusitie. Dit maakt het werk natuurlijk wel ontzettend divers.

Ben jij zzp’er? Zoja, wat vind jij het fijnste aan zzp’er zijn?

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *