Lifestyle Reizen

5 Leuke plekken in het centrum van Zwolle

29 mei 2020

Omdat we de afgelopen 4 jaar nog een studenten ov hadden zijn we regelmatig naar diverse steden geweest, vlak bij ligt Zwolle. Een stad waar ik van 2014-2016 heb gestudeerd en de stad aardig ken, omdat ik hier regelmatig doorheen fietste. Vandaag neem ik je in dit artikel mee naar leuke plaatsen in Zwolle.

Kattencafé Skatjes

Korte Smeden 18, 8011 VC Zwolle

De afgelopen jaren waren de kattencafés helemaal upcoming. Sinds afgelopen jaar heeft Zwolle ook een kattencafé, wat heel prettig is om een tijdje te werken.
Ze hebben namelijk ook stroompunten. En wat is er nou relaxter dan dingen doen op je laptop met een kat op schoot en een lekkere cappuccino naast je.
Maar ook als je niet moet werken is het heel erg leuk om hier een koffie met een stuk taart te nemen en lekker met de katten te knuffelen.
Heel jammer dat deze plek is gekomen nadat ik al afgestudeerd was, het zou namelijk super leuk zijn geweest om hier je huiswerk te maken.

Het Vliegerhuys

Nieuwstraat 55, 8011 TM Zwolle

Deze brasserie is iets aan de duurdere kant, maar heeft wel een heerlijke sfeer. De elementen die van Zwolle de heerlijke oude binnenstad maken komen in deze brasserie heel mooi naar voren en je kunt aan sommige tafels ook tegen het raamkozijn zitten, wat hele leuke foto’s oplevert. Maar voor de lunch is het zeker leuk mocht je het niet leuk vinden om in een keten te zitten. Ze hebben een hele boel lekkere lunch opties, maar ook voor avond eten kun je er terecht. Mijn favoriete tijden zijn tijdens de lunch of voor een 4 uurtje.

Broerenkerk

Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle

Een van de tofste dingen in Zwolle centrum, een kerk met een boekhandel erin! De broerenkerk is helemaal omgedoopt tot boekhandel, hoe vet is het om hier een boek te kopen? Er gaan geruchten rond dat dit de mooiste boekhandel van Nederland zou zijn. Echter zit er in Maastricht ook een boekhandel of bibliotheek in een kerk. Zelf vindt ik het in ieder geval een hele mooie invulling van een kerk die niet meer wordt gebruikt, het krijgt gelijk een stuk specialere uitstraling. Mocht ik een tijdschrift hebben waarin mijn werk gepubliceerd is, zou het ontzettend leuk zijn om het hier te kopen, omdat dat net iets bijzonderder is dan de Bruna.

Pogo-DesignShop

Korte Smeden 3, 8011 VC Zwolle

Zelf ben ik dol op designer spulletjes, alleen vaak iets minder op de prijs. In deze winkel kun je ontzettend leuke cadeauartikelen kopen, vaak slaag ik in Zwolle dan ook voor de meeste cadeaus. Zo heb ik een tijd geleden voor Tom zijn verjaardag een spaarpot gekocht in de vorm van een camera, helemaal wit van porselein en hij was maar 6,95. Zelf kan ik niet wachten tot deze in ons huis staat te shinen. Deze winkel wil ik altijd wel even in als we in Zwolle zijn, omdat ik hier dus altijd wel slaag voor cadeaus

Speeleiland – Speelgoedwinkel

Drietrommeltjessteeg 12-14, 8011 VK Zwolle

Wanneer je met kinderen naar Zwolle gaat moet je hier wel, of juist niet naar toe gaan. Speeleiland is namelijk een super grote speelgoed winkel ook al lijkt dit vanaf de buitenkant niet zo.  Je kunt hier leuke cadeaus kopen voor kinderen of voor spelletjes fanaten. Omdat er ontzettend veel keus is is het misschien wel niet slim om heen te gaan, omdat ze dan misschien alles wel zouden willen. Maar, mocht je ze nog een cadeau te goed hebben dan is dit wel de perfecte plek om dat uit te laten zoeken.

Kende jij deze winkels in het centrum van Zwolle al?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com