5 manieren om beter te poseren tijdens een fotoshoot.

Leestijd: 3 minuten

Een van de meest gehoorde opmerkingen tijdens een fotoshoot zijn denk ik wel, ik weet niet hoe ik moet staan.
Of oh, ik ben echt niet fotogeniek. En eigenlijk is de oorzaak hiervan eigenlijk altijd dat mensen niet weten hoe ze zich moeten gedragen voor de camera.
In dit artikel ga ik je meenemen in hoe je het beste kan poseren.

1. Spanning.

Spanning is iets dat heel erg opvalt op beeld, natuurlijk zijn alle poses duidelijk zichtbaar, maar spanning maakt het beeld gelijk een stuk ongemakkelijker.
Je haalt de spanning weg door bijvoorbeeld geen vuisten te maken tijdens de foto, maar je handen rustig te laten hangen. Wat je niet moet doen is je hand plat tegen je lichaam aanleggen.
Indien je je hand op je lichaam wilt plaatsen kan je deze het beste een klein beetje buigen zodat er een bolling ontstaat. Spanning in het gezicht wordt vaak getoond door lippen die stijf op elkaar zitten, om dit op te lossen kan je het beste doen alsof je verkouden bent en wel verplicht door je mond heen moet ademen.

2. Je lichaam naar de camera toedraaien.

Als je iets steviger bent herken je het vast wel dat iemand je recht van voren op de foto zet.
Dit is totaal niet prettig, want je lijkt nog een stuk steviger.
Door naar de camera toe te draaien met je schouder lijk je gelijk een stuk slanker, maar ook door te leunen op je been dat naar de camera staat lijkt je lichaam in verhouding met de camera een stuk slanker.
Bij een portret is het nog makkelijker dan bij een full body foto, bij een portret kan je namelijk een stuk naar de camera toe leunen, waardoor je hoofd meer naar voren komt en je lichaam slanker lijkt in verhouding met de camera.

3. Geen ervaring? Dan is staan een stuk makkelijker.

Heel veel mensen willen het liefst een zittende poses, begrijpelijk want zittend is super comfortabel.
Maar qua je houding is het verstandiger om toch te gaan staan, het probleem met zitten is namelijk dat je je schouders gaat laten zakken waardoor het lijkt alsof je er als een zoutzak bijzit.
Indien je dus niet zoveel ervaring hebt met het poseren kan je beter gaan voor een staande pose, hierbij kan je makkelijker rechtop staan en kom je een stuk zelfverzekerder over.

4. Handen plaatsen.

Wil je je handen mooi op beeld over laten komen? Probeer dan vooral geen vuist te maken of je handen plat neer te leggen.
Door je hand in je zak te steken maar je duim eruit te laten creëer je een minder ongemakkelijke pose, maar door de duim eruit te laten creëer je wel een elegante look.
Maar tijdens andere poses moet je ook rekening houden met je handen, wil je graag je handen bij je gezicht plaatsen voor een beautyshot? Probeer dan je hand niet plat te leggen, maar er een mooie bolling in te maken of je vingers wat uit elkaar te spreiden.

5. Poseren met een bril.

Sommige brildragers vinden het lastig om mooi met hun bril op de foto te gaan.
Vaak wordt je in de studio wat beperkt als brildrager aangezien je niet klakkeloos elke houding kan aannemen, aangezien je met een bril sneller het licht erin hebt staan.
Het beste kan je voor de fotoshoot je bril goed schoonmaken en deze zo dicht mogelijk tegen je gezicht aan kunnen zetten.
Natuurlijk houd ik er qua licht ook rekening mee zodat je bovenstaande tips ook gewoon kan toepassen zonder dat je de reflectie van de lamp in je bril krijgt.
Maar het helpt ontzettend als je deze trucjes vast toepast, zodat het poseren met een bril ook een feestje wordt.

 

Kende jij deze tips al? Of heb je er nog iets uit kunnen halen voor je volgende fotoshoot?

 

8 Antwoorden op “5 manieren om beter te poseren tijdens een fotoshoot.”

  1. Wat een handige tips, ik doe nooit een fotoshoot, al sta ik natuurlijk wel vaak genoeg op de foto 🙂 Vooral de handen plaatsen, dat wist ik niet!

  2. Leuke tips, zeker die voor de brillendragers onder ons ?

  3. Ik sta eigenlijk nooit voor de camera. Lijkt me ook echt mega ongemakkelijk haha.

  4. Ik maak liever de foto’s dan dat ik er zelf op sta en als ik dat dan toch doe dan oogt het vaak heel ongemakkelijk en weet ik me totaal geen houding te geven.

  5. Wat een handige tips. Ben niet zo fotogeniek dus kan deze tips wel gebruiken 😉

  6. Jaaaaaa! Ik heb morgen een fotoshoot. Door mijn (improvisatie)acteerlessen heb ik al heel veel geleerd. Handen rustig laten hangen is er een van. Je lippen niet op elkaar doen is een andere. Dat van die bolling in je hand vind ik een hele goede. Qua ontspanning ben ik er steeds meer. Ik vind het superleuk en zo voel ik mij dan ook, waardoor die spanning (die er heus wel is) amper zichtbaar is. Morgen wordt het extra spannend trouwens want in bikini!

  7. Wat een goede tips! Ik gebruikte de meeste van deze ook altijd toen ik modellen werk deed. Veel mensen zetten ook hun gewicht op het voorste been. De pauze word veel mooier en ontspannender als je probeert je gewicht op je achterste been te zetten. (Natuurlijk moet je daarin niet te ver gaan want dan lijk je weer op een zoutzak)

  8. Leuk om te lezen. Ik maak zelf ook foto’s en geef altijd aanwijzigingen, juist omdat mensen niet weten wat ze moeten doen.

Geef een antwoord