Beeldbewerking/Photoshop Overig

5 Redenen waarom je met een Wacom zou moeten werken.

9 juli 2018

Ik werk al tijden met een Wacom tablet, maar wat zijn nu de redenen waarom je zou moeten overstappen van een muis naar een tablet. Vandaag laat ik jullie weten waarom het verstandig is om met een Wacom te werken binnen fotografie, of als je veel op de computer werkt. Retoucheren van foto’s is altijd heel erg belangrijk, maar hierin heb je diverse manieren.
In 2014 retoucheerde ik altijd met mijn touchpad van mijn MacBook. Op een gegevens moment gingen mensen zich echt afvragen hoe ik dit precies deed. Hoe kon ik zo lang editen zonder last van me handen te krijgen, en waardoor ben ik op een gegeven moment overgestapt.
1. Je kan geen muis arm krijgen.

Helaas kan je als je veel op de computer werkt een muisarm ontwikkelen, door het gebruik van een muis span je bepaalde spieren in je arm aan die op een gegeven moment kunnen gaan ontsteken, dit kan zelf zo erg worden dat je hiervoor een operatie zou moeten ondergaan om het te verhelpen, om dit te voorkomen is het heel slim om al vanaf punt 1 te photoshoppen, of überhaupt te werken met een tablet, de eerste twee weken zul je hem absoluut vervloeken, maar als je daar eenmaal doorheen bent dan ga je ontzettend ervan houden.

2. Je kan preciezer werken in Photoshop.

Preciezer werken in Photoshop, wie wilt dat nu niet! Met een muis ga je onbewust altijd globaler photoshoppen, en kan je minder goed bij de details omdat je muis toch een minder zachte beweging maakt dan een pen, de beweging van je vinger wordt vaak toch al snel groter dan wanneer je een pen vast houd met een klein puntje eraan vast.3. Drukgevoeligheid.

Door drukgevoeligheid kan je zo ontzettend veel, ik werk al tijden met de techniek Dodge and Burn en door met deze techniek de drukgevoeligheid te kunnen bepalen kan je veel sneller werken. Op de momenten dat je meer nodig hebt van Dodge of van Burn kan je gewoon wat harder drukken waardoor je kleur intenser wordt, maar ook als je bijvoorbeeld haren tekent, doordat je met de drukgevoeligheid werkt zal je haar realistischer ogen, het begin van de haar is dunner dan het midden, en dit ga je ook terug zien als jij een haar tekent met je tablet.

4. Je kan er alles mee doen op je computer.

Je tablet werkt gelukkig niet alleen met photoshop, maar met alle functies op je computer, mocht je muis defect zijn of je trackpad dan kan je als nog alles doen.
Hij werkt op internet, bureaublad en ga zo maar door, maar het meest ideale is de knoppen op je tablet, deze kan je per applicatie instellen, dus verschillend voor Photoshop, InDesign of Safari!

5. Je ontwikkelt een snellere workflow.

Door dat er verschillende knoppen op een tablet zitten die je allemaal een eigen functie kunt toewijzen kan je een stuk sneller werken.
Zo kan je bijvoorbeeld op je pen zelf de bovenste knop gebruiken voor cmd+z en de onderste voor spatiebalk waardoor je over de verschillende vakken van je foto kan gaan.
Maar ook de knoppen op de tablet zelf hebben een functie, zo kan je in Lightroom er bijvoorbeeld een preset opzetten, en dezelfde knop heeft op Photoshop weer een functie voor een andere preset, ideaal dus!

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan de tips, en kunnen jullie hier wat mee!
Waarom werk jij wel of niet met een Wacom?

Liefs,  Jasmijn

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com