Ondernemen

5 Tips om als fotograaf een passief inkomen te generen.

1 april 2020

Momenteel merken we meer dan anders hoe belangrijk een passief inkomen kan zijn. Als fotograaf ben ik op zoek gegaan wat dit voor mij kon zijn. Dit zijn een aantal varianten die voor mij van toepassing zijn. Nu ik niet kan fotograferen vindt ik het belangrijk om de inkomsten die ik mis anders op te vangen.
In dit artikel neem ik je mee welke passieve oplossingen ik heb gevonden.

Advertenties via Google AdSense.

Google AdSense is een super fijne tool om advertenties op je website te plaatsen. Misschien is het je opgevallen dat je op mijn website op dit moment geen advertenties ziet.
Dit komt omdat ik een hele lange tijd geleden het had geïnstalleerd en elke keer als ik op m’n website kwam advertenties van concullega’s zag.
Achteraf bedacht ik met dat ik die content veel ontving omdat ik geïnteresseerd ben in fotografie. De content is per persoon, dus zij zien iets anders dan jij.
Wel is het momenteel wat lastig om AdSense aan te vragen. Ze hebben minder bezetting en keuren je af met de vraag of je het later zou willen doen.

Online cursus aanbieden.

Iets waar ik momenteel ook mee bezig ben, alleen dan niet als fotograaf maar als retoucher.
Hier hoop ik binnenkort een blogpost over te maken. Momenteel zijn mijn vriend en ik druk bezig met een website waar dit op terug komt.
Maar een online cursus aanbieden is ontzettend fijn, heel veel mensen hebben nu zin om wat te leren aangezien ze een stuk meer tijd hebben.
Wat ik zelf wil gaan doen is twee soorten pakketten aanbieden. Namelijk een-op-een-cursus waarmee ik je begeleid in het photoshoppen van je beelden via Skype, zoom of een ander platform.
Hierin kan je diverse vragen stellen en help ik jou om verder te komen met het retoucheren. Dit is iets waar je natuurlijk tijd voor moet maken, maar een passief inkomen is natuurlijk iets waar je eerst wat tijd in steekt, en vervolgens constant doorloopt.
Hierom wil ik dus ook binnenkort diverse “lessen” opnemen zodat ik retouchers bijvoorbeeld volledig kan leren hoe ze het beste/snelste haar kunnen retoucheren en naar hun hand kunnen zetten.
Probeer dus te kijken naar content die je makkelijk kan aanbieden.

Downloadbare producten.

Iets wat ook ontzettend prettig kan zijn, het aanbieden van online-producten.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een preset die je zelf hebt gemaakt in Capture one of Lightroom.
Of een set aan Actions, veel mensen vinden het lastig om daarin routine te maken, daarom is het bijvoorbeeld leuk om als Freeby erbij te doen hoe je ze kan inzetten.
Wat ik zelf wel een mooie vindt is een geregionaliseerde brush, iedereen zoekt hierin wat en wie weet kan jij hen wel helpen daarmee.

Stock beelden.

Iets wat je kan doen om toch nog met fotografie bezig te zijn lekker stock beelden schieten!
Probeer te kijken wat bloggers bijvoorbeeld nodig zouden hebben of wat momenteel veel in trek is.
Vaak als ik zoiets doe, probeer ik te kijken naar stock websites. Via het algoritme laat ik me inspireren wat mensen zoeken.
Mocht je dit nou als blogger lezen kan je natuurlijk ook kijken welke content je kan maken voor toekomstige blogposts die je gaat schrijven.
Bij dit soort dagen vindt ik het altijd zelf heel belangrijk om echt te plannen welke beelden ik wil gaan schieten. Dit zodat het mij minder tijd kost.
Als je elke keer per blogpost moet fotograferen ben je er uiteindelijk veel langer aan kwijt omdat je hersens continue van taak moeten wisselen en dit niet gewend zijn.
Ik vondt deze website waar je diverse sites vindt om je stockfoto’s aan te verkopen.

Sponsor content.

Ik wil deze toch even benoemen voor na de corona tijd.
Dit is namelijk iets wat op dit moment vrij lastig is om te vinden/te regelen. Namelijk het regelen van gesponsorde content.
Zo heb ik in 2017 een monitor ontvangen van BenQ (die helaas vandaag (31-3-2020) gesneuveld is, mocht je me op Instagram volgen dan heb je het wellicht voorbij zien komen.
Dit was een artikel waarvoor ik niet betaald kreeg, maar ik ontving een product. Zo nu en dan kan je bijvoorbeeld voor merken een betaalde blogpost maken.
Of eventueel via Affiliatie kanalen een inkomstenbron genereren. Hiervoor moet je wel vaak een minimaal aantal van 1000 bezoekers hebben.

Zoals je in deze blogpost hebt gelezen is het niet onmogelijk om geld te verdienen op dit moment als fotograaf.
Sommige van de punten kan je nu al toepassen, maar met een paar zou je even moeten wachten tot alles voorbij is.
Ze willen liever hun budgetten ergens anders aan uitgeven en dit snap ik natuurlijk ook. Maar wie weet heb je hier een aantal tips uitgehaald om het in de toekomst op te starten.

9 Comments

 • Reply Georgina Lifestyle 4 april 2020 at 05:33

  Dankjewel voor de tips. Interessant! Ik moet mij nog verdiepen in Google Adsense. Maar ik twijfel nog, want eerlijk gezegd vind ik advertenties irritant.

 • Reply Amina 4 april 2020 at 13:33

  Goede tips Jasmijn! En ik wens je megaveel succes in deze tijd. Het komt weer goed! Ik wil mezelf ook nog steeds verdiepen, zoals Georgina ook zegt in advertenties. Maar ik vind het ook al snel storend, dus ik twijfel nog…

 • Reply Kimberly 4 april 2020 at 15:00

  Wat een goede tips zeg! Ik ben dan wel geen professionele fotograag maar stockfoto’s verkopen is een nieuwe manier om geld te verdienen. Ik zag hem nog niet eerder voorbij komen. Ik ga is een kijkje nemen!

 • Reply Felice 4 april 2020 at 17:31

  ik vind google adsense toch bar weinig opleveren hoor. Ik denk dat het best moeilijk is als fotograaf een inkomen te generen, respect dat je ervoor gaat !

 • Reply Joyce - SomedayTodayNL 4 april 2020 at 17:38

  Creatieve oplossingen heb je bedacht!

 • Reply corrina 5 april 2020 at 12:51

  Dank voor de tips, mooie blog

 • Reply Natiza 5 april 2020 at 15:59

  Hele fijne tips!

 • Reply Manon 5 april 2020 at 19:03

  Ik denk dat de download dingetjes goed werken. Maar wat dacht je van een e-book maken?

 • Reply Jouvence 5 april 2020 at 22:12

  Wat een fijne en handige tips! Een passief inkomen genereren is erg fijn, maar niet altijd even makkelijk.

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com