Overig

Mijn allereerste beauty shoot!

2 juni 2022

Begin mei organiseerde ik mijn eerste eigen beautyshoot. Super spannend! In deze blog vertel ik wat ik er van vond, om een concept te bedenken, shoot te organiseren en uitvoeren.

Concept bedenken

Allereerst ging ik een conceptplan maken. Ik begon met rondkijken voor inspiratie op Pinterest. Na veel foto’s opgeslagen te hebben, ontstond er een moodboard en schreef ik een conceptplan. Mijn idee was om een ‘clean beautyshoot’ te doen. Ik heb alles opgeschreven, spullen die ik nodig heb, achtergrondkleur, hoeveel verschillende make-up looks er gemaakt moesten worden en uiteraard het moodboard enz. Via de applicatie Set A Light 3D kon ik spelen met verschillende modifiers en achtergronden. Zo kan je ook een foto maken en inschatten voor welke licht set-up je gaat.

Moodboard

Het moodboard heb ik gemaakt op de site Canva. Ik downloadde de foto’s uit mijn Pinterest bord en uploadde ze in Canva. Vanuit daar plaatste ik ze in het bestand en keek voor een mooie indeling. De kleur van het bestand was ongeveer de achtergrondrol kleur die ik voor ogen had voor de shoot.

Het organiseren van de shoot

Toen kwam het regelen. Je hebt natuurlijk dan een model en make-up Artist nodig. Ik maakte een Facebook-post, plaatste deze in verschillende fotografie groepen en Instagram Stories. Op de posts in de groepen kwamen aardig wat reacties. Vervolgens had ik aan aantal make-up Artists en modellen een berichtje gedaan. Van de modellen hoorde ik helaas niet zo veel. Van de make-up Artists wel! Ik had een voorkeur voor een make-up Artist en keken naar de dagen dat zij beschikbaar was. Een model die ik al kende van een eerdere shoot bij Jasmijn, reageerde ook. Zij had voor haar portfolio ook een aantal specifieke foto’s nodig. Zij was beschikbaar op een van de dagen. Er kwam een groepsapp en toen had ik dat geregeld! Klaar om het licht te testen voor de shoot!

Het klaarzetten

Een dag voor de shoot ging ik met Jasmijn licht testen. Dat vond ik best lastig. Maar Jasmijn heeft mij daar bij geholpen. Zo liet ze zien dat met een kleine aanpassing door bijvoorbeeld de lamp iet naar achter te plaatsen je al veel verschil kan maken!
Toen stond alles klaar voor de volgende dag. Vervolgens heb ik nog boodschappen gehaald voor het maken van tosti’s, want ik organiseerde de lunch.

Model: Ines Knani – Muah: Xiao Xuan 

Shoot dag!

We hadden om 10.00 afgesproken in de studio. Door wat vertragingen kwamen Muah en model ietsje later. Overigens sprak Muah Engels waardoor ik dus even moest omschakelen maar wat wel een extra uitdaging was! Model ging in de make-up, wat langer duurde dan ik had verwacht. Maar gelukkig hadden we genoeg tijd en was het resultaat het wachten waard!

Eerste shot

Vervolgens begonnen we met het maken van het eerste shot. Nog een paar kleine aanpassingen gemaakt en  toen hadden we de eerste foto. Zo ging het bij elke look. De eerste look was clean, geen extra ditjes of datjes, alleen een naturelle make-up look. Vervolgens voegde we sieraden en een lage knot in het haar van het model. Daarna vervolgde de look met een pop of colour onder haar oog. Een grafische eyeliner, vervolgens ook met ijsklontjes er bij en als laatst een Chique glam look. De laatste was een aanvraag van de Muah omdat ze dat graag bij haar portfolio wilde voegen. Rond een uurtje of 17.00 was het klaar, daarna hebben we opgeruimd, afgewassen verlieten we de studio en begon het na werk.

Retoucheren

Toen werd het tijd om te gaan retoucheren. Eerst heb ik een selectie gemaakt van de foto’s. Ik heb ongeveer drie foto’s per look uitgekozen. Ik heb een aantal af zoals je hebt kunnen zien. Hier boven laat ik ook een voor en na foto zien. Het retoucheren vond ik bij de ene foto makkelijker dan bij de andere. Bij de een was ik langer bezig dan de andere. Maar heel leuk en satisfying om de voor en na te zien! Wat vind je van de foto’s? Ik ben benieuwd!

Volg mij op Instagram om de rest van de foto’s voor bij te zien komen!

Bekijk hier mijn vorige blogpost!

Volg je Jasmijn al op Instagram en Bloglovin’?

3 Comments

 • Reply Mappen structuur, hoe ziet dat er bij mij uit? | Jasmijn Bult 9 juni 2022 at 20:13

  […] Bekijk hier mijn vorige blogpost over mijn allereerste beautyshoot! […]

 • Reply Welke fotografie gerelateerde apps en sites gebruik ik? | Jasmijn Bult 6 juli 2022 at 17:01

  […] Bekijk hier mijn vorige blogpost over mijn allereerste beautyshoot! […]

 • Reply Eind van mijn stage is genaderd! | Jasmijn Bult 14 juli 2022 at 20:06

  […] je in deze blog hebt kunnen lezen over mijn eigen beautyshoot, vond ik het heel erg leuk om te doen. Ik vond het […]

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com