Lifestyle Ondernemen

Cadeaus voor freelancers

23 augustus 2020
Macbook with Cappuccino

Cadeaus, ik denk dat dit voor ons allemaal iets super moeilijks is om elke keer weer voor elkaar te krijgen, aanstaande week is mijn vriend jarig en elk jaar is het best wel lastig om een geschikt cadeau te vinden. Dit jaar vond ik de tijd voor een lijst, en dan vooral wat je aan je freelance vrienden kan geven.

Office

Om, maar gelijk met mijn lievelings-categorie in huis te vallen. Office, zelf denk ik dat je hier iedere freelancer blij mee kunt maken, vooral als je iemand hebt die bijvoorbeeld houdt van plannen. Dus wat kun je iemand geven om zijn office voorraad aan te vullen.

 • Fijn schrijvende pennen of een mooie vulpen
 • Apple Pencil als iemand een iPad heeft, dit is natuurlijk een wat prijziger item, maar als iemand hierdoor zijn notities kan digitaliseren scheelt dat een hoop papier.
 • Planner, ik zelf gebruik de structuurjunkie planner met veel plezier.
 • Een mooie waterfles, want geef toe als je lekker aan het werk bent vergeet je snel drinken voor jezelf te pakken.
 • Een thermosbeker, zodat onze koffie door concentratie niet helemaal koud wordt.

Zelf ontwikkeling

Iets wat ik zelf altijd leuk vindt om te krijgen zijn belevenissen, zowel zakelijk als privé.
Als je bijvoorbeeld weet dat iemand voor een langere tijd al een cursus wilt doen kun je hier misschien een bijdrage voor leveren of een van de volgende cadeaus doen.

 • Een (online) cursus (of een bijdrage die ze hiervoor moeten gebruiken)
 • Software voor een bepaalde tijd, Photoshop is bijvoorbeeld maar 12,- per maand, of bijvoorbeeld een planningstool voor Instagram/Pinterest.
 • Een mooi vakblad waar iemand echt iets uit kan halen.
 • Een workshop, vaak geven wij freelancers ons zelf zoiets niet zo snel cadeau.
 • Boeken, altijd een mooi cadeau om te geven (mits iemand van lezen houd natuurlijk)
  Zelf ben ik erg fan van Storytel, dit zou je eventueel ook voor een korte periode cadeau kunnen geven.

Tech

SD card with Harddrive

Techniek is echt iets waar ik dol op ben, maar wat natuurlijk in mijn vak ook super belangrijk is. Techniek dingen komen eigenlijk altijd van pas en hier zijn enkele artikelen die voor mij echt van pas komen.

 • (Noise Canceling) oordopjes of koptelefoon. Ideaal als je bijvoorbeeld thuis werkt en niet gestoord wilt worden.
 • Powerbank, niets is erger dan zonder stroom zitten op een moment dat je het niet kunt hebben. Tegenwoordig heb je ook powerbank waarmee je een laptop kunt opladen, deze lijkt me ideaal, maar heb ik in Nederland nog niet gevonden zoals ik het wil.
 • Apple Pencil, maar die had ik natuurlijk ook al bij office benoemt.
 • Harde schrijf of een externe ssd. Als fotograaf zijn back-ups megabelangrijk. Zelf doe ik het nu op 1 harde schrijf en op de cloud, maar ik zou graag willen gaan werken met twee harde schrijven die elkaar kopiëren, mocht een van de schrijven het opgeven of het internet ophouden met bestaan heb ik een dubbele back-up.

Het nadeel van techniek is wel dat het meestal iets aan de duurdere kant is, daarom zou je eventueel ook nog kunnen denken aan een cadeau bon van een keten die techniek verkoopt, hierdoor stimuleer je iemand sneller om eventueel die harde schrijf aan te schaffen, omdat de overbrugging dan al een stuk kleiner is.

Tot slot

Hopelijk heb je wat inspiratie op gedaan wat je eventueel aan freelance vrienden zou kunnen geven, volgens mij zitten er wel diverse cadeaus bij voor verschillende prijzen. En anders is een geldbedrag of cadeaubon natuurlijk iets wat altijd welkom is en iemand een mooi plekje voor weet te geven.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

*Dit artikel bevat enkele affiliatie linkjes, hiervoor betaal je niets extra’s, maar je steunt mij om via die link te kopen.

9 Comments

 • Reply Lindaschrijfthetop 24 augustus 2020 at 10:52

  Goede tips en mooie cadeaus, het blijft altijd moeilijk een cadeau uitkiezen.

 • Reply Cynthia 24 augustus 2020 at 21:16

  Leuke tips! De waterfles en de noise cancelling headphone zijn mijn favorieten.

 • Reply Tessa 25 augustus 2020 at 10:28

  Leuke en vooral gevarieerde cadeau tips.

 • Reply Jouvence 25 augustus 2020 at 13:26

  Wat een leuke en originele cadeau tips zijn dit! Vooral de Structuur Junkie planner vind ik een tof idee.

 • Reply Daisy de Vos Burchart 25 augustus 2020 at 22:10

  Wat een mooie lijst met cadeau’s!
  Stuk voor stuk echt dingen waar de freelancer echt wat aan heeft!

 • Reply Rory 26 augustus 2020 at 11:49

  Powerbank en waterfles, dat zijn fijne tips. Die eerste heb ik inmiddels en gebruik ik ook extreem goed. Zelfs gewoon in huis als ik even door wil gaan en niet op een rottige plek aan de lader wil ‘hangen’. De waterfles is voor mij heel bijzonder. Ik heb er een met een kristal erin (een amethist). Prachtige fles en tevens geloof ik in de helende kracht van edelstenen. Toevallig drink ik vandaag even uit een glas, maar dat ga ik morgen weer anders doen.

 • Reply rachel 26 augustus 2020 at 17:52

  wat een leuke tips en die koptelefoon is ideaal!!

 • Reply Melanie Hoogvliet 27 augustus 2020 at 14:37

  Wat een leuke tips! Die koptelefoon is heerlijk maar ook de office kadotjes vind ik top

 • Reply Mandy 31 augustus 2020 at 11:16

  Precies! Ik hou sowieso echt heel erg van stationery, pennen schriften etc omdat ik die gewoon heel veel gebruik

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com