Overig

De fotograaf achter het beeld, get to know me!

19 februari 2020

Wat me de laatste tijd eigenlijk opviel, is dat ik weinig over mijzelf heb verteld. Zowel hier op m’n website als via Social media.
Je ziet m’n beelden wel voorbij komen, maar velen van jullie hebben amper een idee waar daar achter zit. En daar wou ik verandering in gaan brengen. Vandaag neem ik je dus wat dieper mee in wie er nu zit achter de fotografie.

Een stukje basis informatie over wie ik ben.

Om, maar echt met de basis te beginnen, mijn naam is Jasmijn Bult. Een 22-jarige commercieel fotograaf in de mode en haar fotografie. Ik ben ontzettend perfectionistisch, gepassioneerd en creatief. Een van m’n minderen eigenschappen vindt ik het “pleasen” van iemand anders. Hierdoor schuif ik mezelf regelmatig naar de achtergrond en dat is natuurlijk zonde.
Ik heb een zus met een leeftijdsverschil van maar liefst 7 jaar. En m’n ouders zijn wat aan de oude kant volgens menig oud-klasgenoot. Mijn vader is 69 en mijn moeder 61.

Sinds 2015 ben ik echt serieus begonnen met fotografie.

Mijn zus werkte rond 2012 (fact check via LinkedIn?) bij de Mediamarkt. Zij kocht een Nikon D90 en we gingen af en toe foto’s maken. De camera vond ik bere-interessant en ze hebben me er zelfs mee naar een surpriseparty gelokt. Eerst wou me zus gewoon gezellig afspreken, daarvoor was ik niet in de mood want ik had net gesport. Omlullen met de camera dus maar. Toen ik op het vervolg onderwijs een studie moest kiezen ging ik uitzoeken of er een opleiding was om iets met fotografie te doen. en ja hoor!
Daar vond ik het Cibap, hier heb ik de aanmeldingsprocedure gevolgd en ik mocht hier naar school. Deze school heeft m’n leven zo ontzettend veranderd, de mensen, studenten en opleiding was allemaal fantastisch.
Hier moest ik in 2014 stage lopen, ik kwam terecht bij een portretfotograaf die regelmatig wat deed met studiowerk en daar ontdekte ik ook mijn liefde voor de studio. Tijdens/na deze stage ging ik op zoek naar een ruimte waar ik dit ook kon opstarten, deze vond ik in het oude Deventer ziekenhuis.

Verder studeren 


Na 2 jaar had ik mijn diploma gehaald op het Cibap, maar ik was nog niet uitgeleerd. Ik ging, op zoek naar een vervolgopleiding in de fotografie. Op internet las ik overal dat Roc A12 een goede opleiding was voor fotografie. En hier besloot ik verder te studeren.
Helaas kon ik op deze opleiding niet doorstromen naar het tweede leerjaar, dus helaas moest ik de basis van m’n vorige opleiding nogmaals doen. Momenteel zit ik in m’n afstudeerjaar en hoop ik in juni af te studeren.

In de studio in het oude Deventer ziekenhuis heb ik een aantal jaar gezeten tot het mij ontgroeide en inmiddels ben ik al een aantal keren van studio verhuisd. Op dit moment heb ik een studio in het Hegius in Deventer wat een ontzettend fijne plek is.
Maar hier is het nog niet duidelijk hoelang ik er kan zitten, inmiddels zijn we dan ook weer begonnen naar de zoektocht van een vervolg ruimte.

Liefde

In 2016 heb ik mijn vriend Tom ontmoet via Facebook. We deden beide aan fotografie alleen op een andere opleiding.
Op een gegeven moment had hij de les studio en styling, maar dat werd toch knap lastig voor zijn opleiding om te voorzien aangezien ze geen studio’s hadden. Mijn school was een stuk voorziende en ik heb hem dan ook daarheen gehaald. Dit kon allemaal en inmiddels zijn we beide bezig met het afstuderen.
Tom is helaas zijn passie verloren voor fotografie. Maar inmiddels is hij wel gestart met het leren van marketing, ICT en meer.
Inmiddels zijn we al bijna 3,5 jaar samen, en versterken elkaar ontzettend erg, dus dat is heel erg fijn.

Reizen

Reizen vindt ik echt een van de geweldigste dingen en hoop dit in de toekomst ook te kunnen combineren met fotografie.
Ik kan me mijn eerste vliegtuig reis nog ontzettend goed herinneren en het enthousiasme dat ik ervan kreeg was zo erg fijn.
Afgelopen zomer zijn Tom en ik op reis geweest met interrail. Totaal ander iets dan vliegen, maar reizen met de trein heeft ook zijn charmes. Wel miste ik de afgelopen zomer mijn vliegtuigen wel, haha. Ook als ik langs Schiphol kom wordt ik helemaal blij.
Wat ik dan ook wil gaan doen na mijn afstuderen is het in de gaten houden van prijsfouten/last minute vluchten naar het buitenland, zodat we een wereldreis kunnen maken zonder extreem veel geld kwijt te zijn.

Dieren

Dieren maken me ontzettend blij, zo zijn Ezels en Alpaca’s een van (onze) favoriete dieren die we niet in huis kunnen nemen.
Maar katten stelen ook mijn hart, zo stop ik altijd om met katten te knuffelen midden op straat.
Tom was altijd allergisch voor katten, maar op een gegeven moment heb ik hem over zijn allergie heen gekregen (alleen bij bepaalde rassen heeft hij nog last) Inmiddels is hij net zo’n katten gekkie als mij en stopt hij ook midden op straat om menig kat te aaien.

Waarom ben ik begonnen als fotograaf?

Ik vind beeld zo’n fascinerends iets. Ik vind het zo bijzonder hoe we als consumenten iets af laten hangen van hoe het gefotografeerd is.
Of hoe er mee geadverteerd wordt, mijn doel als fotograaf is dan ook om merken te helpen hun product te verkopen via fotografie.
In Magazines staat dit natuurlijk centraal en dat maakte me rond mijn 15/16e ontzettend enthousiast. En ik wist dat ik om die reden ook wou fotograferen. Als kind bedacht ik me helemaal niet dat fotografie zo belangrijk was. Maar toen ik dit steeds meer ging inzien dat het overal voor wordt ingezet werd ik steeds enthousiaster. En inmiddels zijn we op het punt dat ik er druk mee bezig ben.

Hoe zou ik mijn werk omschrijven als fotograaf?

Mijn werk zal ik omschrijven als cleanish, minimalistisch maar wel modisch.
De laatste tijd krijg ik ook vaker te horen dat mensen mijn “stijl” beginnen te herkennen. Maar wat het nu precies is zijn we nog niet helemaal uit. Beeldbewerking is iets wat ik heel belangrijk vindt als fotograaf. En dat is best lastig in een tijd waarin iedereen anti-nabewerking is.
Maar Face Tune over iemand heen gooien of net de puistjes weghalen vindt ik zelf toch wel een groot verschil.
Ik gebruik Photoshop niet om het beeld te manipuleren, maar om het sterker te maken.
Ik ben ontzettend benieuwd hoe jij m’n werk ziet.

Feitjes over mij:

  • Mijn slaapkamer is een grote ontplofte zooi, maar mijn bureaublad en studio zijn heel erg netjes
  • Ik vroeger altijd de D90 van mijn zus leende en zij mij hiermee zelfs heeft gelokt voor mijn sweet 16.
  • Met sommige woorden heb ik best veel moeite om uit te spreken, vraag me dus vooral niet naar de volgende woorden: Vogel, Detail & Sneeuw

Hopelijk heb je me in deze blogpost wat beter leren kennen, mocht je nog meer van me willen weten vraag het dan gerust.

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com