Fotografie Lifestyle

Een blauwfilter als fotograaf, doen of niet doen?

19 augustus 2020

En toen was het alweer een hele lange tijd geleden dat jullie een blogpost van mij hebben kunnen lezen, inmiddels begint het werk weer aan te trekken en heb ik helaas minder tijd voor het bloggen wat ik erg leuk vindt om te doen. Ik ga mijn best doen om als nog op woensdag en zondag een post online te hebben, maar voor vandaag neem ik jullie mee of het als fotograaf slim is om een blauwfilter in je bril te laten zetten.

Waarom heb ik een bril nodig?

Sinds ik ben afgestudeerd ben ik natuurlijk een stuk meer bezig achter mijn computer, de laatste tijd ervaarde ik dan ook veel hoofdpijn klachten en besloot om naar de opticien te gaan om even een meting te doen, dit verliep niet van harte want de eerst meting deed ik in de avond en dan is het niet slim, omdat je ogen ontzettend vermoeid zijn. Hiervoor moest ik later nog eens terug komen op de vroegste tijd en mocht daarvoor niet op mijn telefoon. Zo gezegd zo gedaan.

Next

Na de meting vertelde de optometrist mij dat het nodig was om voor next glazen te zijn, dit was iets waar ik zelf nog niet eerder van had gehoord en wat niet zo veel voorkwam, maar waarbij ik denk dat veel creatievelingen of mensen die veel op de computer werken baat van gaan hebben. De reden hiervan is dat je spier waarmee je scherpstelt dan minder hard moet te werken, de glazen zijn als het waren ontworpen om je normale scherpte te hanteren voor als je op de computer zit en 0,25 + of – als je ver weg kijkt. Hierdoor hoeven je ogen minder hard te werken en krijg je minder snel klachten als je achter de computer zit.

Werken achter de computer met het blauw filter.

Net zoals next glazen waren blauw filters een tijd iets heel nieuws en “hips” maar ik heb hierover eens wat meer informatie gevraagd, door met een blauw filter in je glazen te werken zorg je ervoor dat de kleuren zachter worden gemaakt en je ogen om die reden minder reageren op het felle licht van je computer en smartphone. Echter zorgt een blauw filter ervoor dat de kleuren zachter worden gemaakt en past dus ook de kleuren op je scherm aan, hierdoor kun je als je als fotograaf veel met accurate kleuren werkt deze met bril op niet meer goed waarnemen. Het is dus super belangrijk als je voor een oogmeting gaat om aan te geven wat je beroep is en wat je hiervoor allemaal doet, zodat ze je goed kunnen adviseren over de glazen.

Dus een blauw filter doen als fotograaf?

Voor mij was het dus een stuk verstandiger om te gaan voor next glazen om mijn ogen meer rust te geven, omdat voor mij met kleur werken heel erg belangrijk is en ik met een blauw filter dit niet meer kan beloven naar klanten toe. Toen ik op 15-jarige leeftijd een bril had, had ik nooit bedacht dat het benoemen van je beroep tijdens het meten van je ogen zo belangrijk is. Als fotograaf zijn sommige “snufjes” dus totaal niet verstandig om te nemen en als ik al deze informatie niet had geweten had ik waarschijnlijk wel een blauw filter genomen.

Wist jij dat het niet verstandig is om als fotograaf een blauw filter te gebruiken?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com