Fotografie

Een nieuwe studio?

24 mei 2020

Het afgelopen 1,5 jaar heb ik in de studio aan de nieuwe markt gehad. Helaas moet ik per 31 mei mijn huidige studio verlaten. In deze blogpost neem ik je mee in hoe nu verder en/of ik een nieuwe studio heb.

Studio’s

De afgelopen jaren heb ik diverse studio’s gehad. Allemaal in Deventer en allemaal semi-anti kraak. Ooit ben ik begonnen met een studio in het oude Deventer Ziekenhuis. En hier heb ik ook wel enige tijd gezeten. Welke studio’s ik allemaal heb gehad kan je hier lezen. Echter komt er aan elke studio een eind en dat is helaas ook zo bij onze huidige studio. Deze moeten we namelijk per 31 mei verlaten.

Diverse Bezichtigingen

In januari hebben we te horen gekregen dat we per 31 mei de studio moesten verlaten. Sinds die tijd zijn we dan ook opzoek gegaan naar een andere studio. We hebben flink wat eisen en die neem ik later in dit artikel met je door. Maar dat maakte het nog best een hele challenge om een geschikte ruimte te vinden. Onze eerste bezichtiging was in een pand in Apeldoorn. Vlak naast het station. Deze hadden ze pas net in beheer genomen en ze wisten de maten en hoogte nog niet. Deze ruimte hebben we dan ook bezichtigd zonder dat we wisten wat we aan konden treffen. Helaas bleek de ruimte het voor ons niet helemaal te zijn en gingen we verder zoeken. Via een kennis wisten we dat er in Deventer aan de Zutphensestraat nog een aantal ruimtes beschikbaar waren. Echter is dit best een stuk fietsen. We hebben de ruimtes bekeken en waren relatief enthousiast. Alleen vonden we de prijs wat veel voor wat het was. Hierna hebben we nog een pand bekeken op het Havenkwartier in Deventer. Maar deze werd helaas verloot naar een andere huurder. Afgelopen donderdag hadden we een bezichtiging aan de Gooszenstraat in Deventer.

Eisen

Zoals ik hier boven noem hebben we best al wat eisen aan de ruimte die wij zoeken. Zo willen wij het liefst dat hij minimaal +-50m2 is. Moeten de planfons genoeg zijn (het liefst 3 meter) en willen wij graag dat het maandelijks opzegbaar is. Voor het geval er een pandemie zoals nu uitbreekt. Mocht het dan ineens heel slecht gaan met je bedrijf dan heb je de mogelijkheid om op te zeggen.

Laatste bezichtiging

De afgelopen weken hebben we heel wat panden die online stonden gemaild. De een melden dat het pand al een aantal jaar verhuurd was. (waarom staat het dan nog online?) En de ander melden dat ze een wachtlijst hebben van minimaal 15 mensen. Dit was ook het geval van de studio waar wij de laatste bezichtiging hadden. Waar we nu willen gaan huren heeft namelijk 3 partijen die hierover gaan. Op internet heb ik ook bij alle 3 gemaild dat ik interesse had. De eerste belde me afgelopen maandag dat er geen plek was. De volgende belde mij dinsdag dat er een wachtrij was met 3 personen en op woensdag werd ik gebeld dat ze een ruimte beschikbaar hadden. Ik had mijn eisen lijstje voorgelegd en ze zou het ’s middags gaan meten. Toen heb ik gelijk gereageerd of we dan ook niet alvast konden komen kijken en dat kon. Zo hadden we afgelopen woensdag dus al het pand kunnen bekijken. Het ging dus ontzettend snel dat we van niks naar een bezichtiging gingen.

Over de ruimte.

We konden woensdag dus terecht voor de bezichtiging en waren enthousiast omdat de ruimte voldeed aan de eisen die we stelden. Er was echter 1 minpunt en dat was de prijs. Gelukkig gaf de pandeigenaar aan dat het mogelijk was om te onderhandelen en dit hebben we dan ook gedaan. Net afgestudeerd zijn en er nu full time voor willen gaan worden vaak positief ervaren. Donderdag hebben we dus een bod uitgebracht over de huur en deze werd vrijdag ochtend al snel geaccepteerd! Hierover waren we positief verrast. Nu is het nog wachten tot het contract er komt en we deze hopelijk geen gekke addertjes bevat. En dan hebben we hopelijk vanaf 1 juni weer een studio waar we jullie kunnen ontvangen.

Zijn jullie benieuwd naar de nieuwe studio ruimte?

9 Comments

 • Reply Xiana 24 mei 2020 at 23:06

  Heel veel succes met de nieuwe studio! Wat een mooie foto’s maak je zeg. Net even jouw Instagram bekeken en heel mooi.

 • Reply rachel 27 mei 2020 at 17:55

  gefeliciteerd met je nieuwe ruimte en heel veel su6 erin šŸ˜€

 • Reply Wanda 27 mei 2020 at 19:09

  Super joh dat je zo snel een nieuwe studio hebt gevonden! Natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig hoe je nieuwe stulpje er uit ziet!

 • Reply Lodi 28 mei 2020 at 09:21

  Wat lijkt me dat lastig zeg, dat je steeds wat anders moet zoeken, maar ook dat er zoveel anderen ook interesse hebben. Ik wens jullie heel veel succes en ben zeker benieuwd wat het gaat worden.

 • Reply Monique 28 mei 2020 at 09:49

  Gefeliciteerd! Wat een zoektocht ook, maar gelukkig heb je wat gevonden.

 • Reply nicole 28 mei 2020 at 10:43

  Fijn dat je een nieuwe ruimte hebt gevonden. Ik stel me zo voor dat je als fotograaf echt wel de juiste ruimte nodig hebt.

 • Reply Beauty By Bibi 28 mei 2020 at 16:17

  Heel veel succes met je zoektocht naar een nieuwe studio.

 • Reply Tessa 29 mei 2020 at 11:29

  Gefeliciteerd en succes met de nieuwe studio

 • Reply Simone 31 mei 2020 at 13:24

  Super fijn dat het uiteindelijk gelukt is. Veel
  Plezier ermee en laat die opdrachten maar komen!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com