Reizen

Er even op uit in Duitsland!

13 mei 2020
Drukke dag in Oberhausen

Op dit moment zitten we natuurlijk nog in de “lockdown” maar zodra de grenzen open gaan heb ik een leuke winkeltip net over de grens in Duitsland. Iets waar wij vaak een avond heen gaan om heerlijk te ontspannen, in dit artikel vertel ik waarom dit ons zo goed bevalt.

Centro

Wij gaan regelmatig de grens over, natuurlijk komt dit deels ook omdat we net over de grens wonen vanaf Duitsland. Met een half uur rijden zijn we in Duitsland. Vaak rijden wij dan naar Oberhausen om hier naar Centro te gaan. Centro is een heel groot overdekt winkelcentrum, zoiets als Alexandrium, alleen dan een stuk groter. Het voordeel van dit winkelcentrum vinden wij dat je hier gratis toiletten hebt, makkelijk kunt parkeren en veel diverse winkels hebt. Je hebt voor ieder hier wel iets wils. Ze hebben ruim 200 winkels, cafe’s en meer.

Centro in December

Het leuke van Centro is dat een van de 3 grootste kerstmarken van duitsland net buiten de muren van Centro afspeelt. Zodra je neus er is afgevroren kan je binnen shoppen voor kerstcadeau’s en jezelf opwarmen. Wij vinden het altijd heel leuk om Centro te combineren met de kerstmarkt, ook weer omdat je makkelijk naar het toilet kan en niet de hele tijd hoeft kou te kleumen.

Kerstmarkt in Duitsland

Lange openingstijden

Vaak gaan wij met de schoonfamilie richting Oberhausen aan het einde van de middag. Het fijne is dat deze minimaal tot 20:00 open is, maar mocht je dan nog niet uit gewinkeld zijn dan kan je naar Limbecker Platz in Essen, wat op 14 minuten rijden ligt.
Elke eerste vrijdag van de maand zijn de winkels daar namelijk open tot 0:00. Het prettige vinden wij dat je dus in principe vaak lang terecht komt, waar hier de winkels elke dag om 18:00 sluiten heb je daar nog net wat meer tijd. Vooral als je vaak tijdens de uren dat de winkels open zijn aan het werk bent is het wel prettig als je om 18:00 in Oberhausen bent want dan heb je nog steeds 2/3 uur de tijd om te winkelen.

Maandag t/m woensdag, vrijdag & zaterdag: 10:00 – 20:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Zondag 10:00 – 18:00

Veel eetgelegenheden

Heel erg leuk is dat ze hier een heel plein hebben met allemaal eettentjes.
Je kan allemaal bij een ander tentje eten halen en dit gezamenlijk op het plein opeten, vergeet niet dat pinnen niet echt gerespecteerd is in Duitsland.
Het aanbod is echt super gevarieerd, McDonald’s, TGIF, Turks & Curryworst, genoeg dus om uit te kiezen. En ook fijn als je bijvoorbeeld met allergie rekening moet houden, ieder kan naar de plek waar hij zich prettig voelt en wat hij lekker vindt. Dit gedeelte is een stuk langer open dan de winkels, en je kan dus eerst winkelen tot de winkels dichtzijn en dan pas eten, of naar de tip die we hieronder noemen rijden. Inmiddels hebben ze de naam van het eetgedeelte omgedoopt tot de Coca-Cola hoek en deze is op de volgende tijden open:

Maandag t/m Donderdag & Zondag: 10:00 – 22:00
Vrijdag & Zaterdag: 10:00 – 24:00

coca-cola corner in Oberhausen

Combineren met Essen

Het leuke van winkelen over de grens is dat je het dus kan combineren met een ander winkelcentrum.
Soms als we klaar zijn in Oberhausen rijden we nog door naar Limbecker Platz in Essen.
Zoals ik eerder al zij is dit winkelcentrum elke eerste vrijdag van de maand geopend tot 0:00, waardoor het als je dicht bij de grens woont leuk is om ’s avonds nog even te gaan.
De grootte van dit winkelcentrum is ook bizar, maar liefst 70000 m2. Het lijkt qua opzet ook erg op Oberhausen, dus je kan ook ervoor kiezen om gelijk naar dit winkelcentrum te gaan.
Ook hier heeft de maand December weer invloed, want elke vrijdag in December zijn ze geopend tot 0:00

Winkelen in Essen

Leuke eetplek voor op de terugweg

Soms hebben we na het winkelen om gezellig uit eten te gaan, op de terugweg naar Nederland komen we dan langs een zaakje waar ze super lekkere Schnitzels hebben.
Als je richting Arnhem rijdt kom je hier bijna langs, Dinslaken, waar dit zaakje zit is niet zo ver van de snelweg en ideaal als je even snel, maar beter dan Mcdonalds wilt eten.
Mijn vriend en zijn schoonfamilie noemen het altijd de Heks, maar officieel heet het Gasthof Ortmann in Dinslaken hier heb je super veel verschillende schnitzels voor een prima prijs, in een super gedateerd Duitse “kroeg” Heel leuk als je van lokaal eten houdt, maar niet echt geschikt voor Instagram waardige kiekjes.

Ga jij wel eens winkelen over de grens?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

16 Comments

 • Reply Frederique 13 mei 2020 at 20:50

  Ik ga nooit speciaal de grens over om te shoppen maar ik vind het wel altijd leuk om op vakantie te shoppen. Wat een drukte op die foto’s, ben het helemaal ontwend sinds corona!

 • Reply Denise Abbas 13 mei 2020 at 21:28

  Wat een leuk verslag. Ik herken me daar zeker in, want ben Duitsland addict omdat ik daar van mijn 9e tot mijn 21e heb gewoond….. misschien leuk idee om ook eens te bloggen over de prachtige culturele voorzieningen in de regio die er ook zijn…..even chillen in een van de musea in Düsseldorf en afzakken in Brauerei Füchschen ahhhhh ik krijg we zomaar Heimweh naar…..

  • Reply Joyce 20 mei 2020 at 07:06

   Oh ik zeg al zo lang dat ik hier naartoe wil! Moet er toch maar eens van gaan komen.

 • Reply Lori (Mama's Jungle) 14 mei 2020 at 08:10

  Ja van mij mogen de grenzen ook weer open hoor, we willen graag naar het zoontje van mijn vriend in Frankrijk..!

 • Reply Krystle/Batboy 14 mei 2020 at 08:55

  Ik woon in Duitsland dus shop daar regelmatig 😉 . Nu met de lockdown niet, want winkelen met een mondkapje op vind ik totaal niet prettig

 • Reply Lotte 14 mei 2020 at 09:48

  Ik ga nooit naar het buitenland om te winkelen. Maar ik shop vaak tweedehands, en vind dat aanbod in België wel volstaan eigenlijk :). Leuk dat je er zo dichtbij woont.!

 • Reply Sherry 14 mei 2020 at 16:46

  Duitsland is super gaaf. Ik ben naar een paar plekken geweest. Ik moet nog veel plekken ontdekken.

 • Reply RaGaSto 14 mei 2020 at 21:43

  Als vrijwilliger en lobbyist in mijn woonplaats voor meer openbare en opengestelde toiletten was ik al meteen blij verrast te lezen dat de toiletten er vrij te gebruiken zijn. Wat dat betreft hebben ze het in Duitsland vaak net wat beter voor elkaar dan hier in Nederland. Ik kom er dan ook graag.

 • Reply Felice 15 mei 2020 at 07:34

  ik ga graag naar Duitsland, maar niet om te shoppen…ik hou namelijk helemaal niet van winkelen….

 • Reply Simone 15 mei 2020 at 11:30

  Centro is echt super leuk! Zeker als er ook nog eens kerstmarktjes zijn. Al ben ik bang dat we die dit jaar niet gaan zien.

 • Reply Stefaan 15 mei 2020 at 12:43

  Ik wil er echt snel is heen! staat al lang op men to go list maar helaas nog niet toegekomen! x

 • Reply Maaike 15 mei 2020 at 21:58

  Lijkt me een heerlijk plek is je van shoppen houdt maar ik ben niet zo’n shopper 😉

 • Reply Tessa 16 mei 2020 at 18:15

  Centro is echt super leuk! Helaas voor mij niet goed te bereiken met het OV (woon in het westen van het land en heb geen auto). Ik ga meestal 1 of 2 x per jaar met de trein naar Aken om daar te shoppen

 • Reply KoolFamily 16 mei 2020 at 22:45

  Leuk om even over de grens te gaan shoppen, heb ik zelf nooit gedaan, maar lijkt me dubbel zo leuk!

 • Reply Bas 17 mei 2020 at 10:11

  In Duitsland doe ik weleens boodschappen en dat is altijd wel gezellig! Vooral de kerstmarkten 😉

 • Reply Charlotte 17 mei 2020 at 12:16

  Ik had ook graag weer eens naar Duitsland gegaan om de drogist DM een bezoek te brengen. Maar helaas, we blijven nu toch maar thuis!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com