Achter de schermen

Even bijkletsen | Waar was ik het afgelopen halfjaar?

7 juli 2021Zo. Dat is lang geleden, 1 januari verscheen mijn laatste blog en daarna heb ik een hele lange radio stilte gehouden. Het afgelopen half jaar is er van alles gebeurd, zo starte ik met fotograferen voor twee grote merken en ging van super rustig naar super druk. In deze blog neem ik je mee naar wat mij de afgelopen 6 maanden heeft beziggehouden.

Verhuizen

21 December zijn Tom en ik gaan samenwonen waardoor mijn leven er ineens heel anders uit ging zien, naast een eigen studio hadden we ineens een huis om te onderhouden en de overheid had net besloten om weer volledig in lockdown te gaan. Dit maakt het ineens weer een stuk spannender om een eigen huis te hebben terwijl het niet zeker was wanneer alles weer kon, er werden shoots geannuleerd, maar gelukkig begonnen mensen ook vrij snel weer shoots te boeken, waardoor we eind januari besloten dat we een kat wilden, omdat ik dit toch wel erg miste vanuit mijn ouderlijk huis en Tom inmiddels ook een liefde had ontwikkeld voor katten, we schreven ons in voor diverse websites, volgde verschillende Facebook-groepen en keken elke dag op de website van het Asiel. Na een aantal dagen actief te hebben gezocht en veel nee’s hadden gehad, zagen we op Facebook een bericht van iemand die helaas niet meer voor zijn kat kon zorgen door drukke shifts op het werk, ze moest bijna altijd in de bench en dat vond hij niet eerlijk naar de kat toe. Tom en ik hadden gelijk gereageerd dat we graag een goed huisje wilden bieden en hadden hem gelijk gebeld, omdat wij de eerste waren die contact opnamen waren wij degene die de eerste keus hadden om haar te adopteren, en dit hebben we dan ook gedaan. We hebben haar helemaal onder de rook van Rotterdam opgehaald, maar wat zijn we ontzettend blij met onze kat, Chicky. Inmiddels wonen Tom, Chicky en ik dan ook al 6 maanden en een aantal dagen samen, wat ontzettend goed bevalt, en het is heel gezellig thuis komen.

Werken bij Otrium en Hema

6A589C40 EC7F 4C83 9210 247FF8A2C8A1


Omdat we natuurlijk nu een studio en huis hadden om te onderhouden was het acquisitie uitvoeren voor het vinden van opdrachten een stuk belangrijker geworden, dit werd dan ook steeds meer Tom zijn taak toen ik in maart op gesprek mocht komen om packshot fotografie te verzorgen voor Otrium. Sinds maart werkte ik gemiddeld 1 a 2 keer per week voor Otrium als freelancer. Tom is sinds maart niet stil gaan zitten en was altijd terwijl ik aan het fotograferen was op zoek naar nieuwe opdrachten die erg aansluiten bij ons. Zo kwam Hema in mei op zijn pad en mocht ik ook daar op gesprek komen en proefdraaien, dit beviel heel erg goed en hier ben ik dan nu ook vaak een aantal dagen per week te vinden.

Product fotografieDoor dat ik ging fotografeerde bij Hema en Otrium merkte ik dat ik een beetje een shift doormaakte in mijn fotografie, product fotografie was eerder iets waar ik helemaal niet mee bezig was, maar meer als bijzaak voor mij erbij kwam. Sinds ik steeds meer met product bezig ben gegaan merk ik dat ik de combinatie van het fotograferen van een product op een model naast e-commerce en product fotografie sfeerbeelden veel meer ben gaan waarderen en echt leuk vinden, zo kan je voor je klant een volledig pakket bieden waardoor ze alles hebben wat ze nodig hebben.

Weer een nieuwe studio

Oh jongens, hier schaam ik me eigenlijk een beetje voor. Inmiddels is het een jaar geleden dat we zijn verhuisd naar de studio waar we nu zitten aan de H.G. Gooszenstraat. Echter waren we blij met de ruimte, maar merkte we dat het toch niet helemaal aan onze verwachtingen deed, zo bestond de vloer uit (rood!)tapijt, iets wat ik niet snel zelf zou leggen, maar waar we eventueel iets overheen zouden kunnen leggen. Al snel merkte we dat de sfeer van het gebouw ons niet meer zo aansprak en dat we eigenlijk stiekem iets anders wilden. Nu zijn we langzaam op zoek gegaan naar geschikte ruimtes en stuitte Tom op een bepaalde ruimte, hij had contact opgenomen, maar helaas was de ruimte al verhuurd, maar de man vroeg wel naar wat voor soort ruimte hij op zoek was, toen Tom aangaf dat wij op zoek waren naar een fotostudio gaf deze man aan dat er binnenkort een ruimte beschikbaar zou komen, die al helemaal was ingericht als studio met een limbowand erin. We zijn wezen kijken en vonden het er super gaaf uitzien. Op dit moment zitten we nog niet in de ruimte, maar we gaan hier 1 september naar toe verhuizen. Een week eerder begint onze nieuwe stagiaire en die kan dan mooi meehelpen met de verhuizing. Hieronder een aantal beelden van de nieuwe studio zodat jullie een goed beeld krijgen. 

Zelf kan ik niet wachten om hem helemaal eigen te maken en de studio helemaal in te gaan richten, iets waar ik jullie ook weer in mee wil nemen!

Wat is mijn plan met de blog?


Inmiddels fotografeer ik nu een maand voor Hema, en hiervoor reis ik regelmatig van Deventer naar Amsterdam, waardoor ik mooi een uur heb om in de trein weer blogs te gaan schrijven. Dit is dan ook waar ik de laatste tijd weer mee bezig ben gegaan. 

 

Het plan is om nu ook weer lekker vooruit te kunnen werken zodat ik jullie elke week weer van een blogpost kan voorzien. Voor dit moment ga ik het houden op minimaal 1 blog per week, met zo af en toe een extra blog als ik daar zin en/of tijd voor heb. Zie ik je weer bij de volgende blogpost?

9 Comments

 • Reply Cynthia 9 juli 2021 at 08:58

  Wow! Je hebt niet bepaald stil gezeten het afgelopen half jaar! Fijn dat je heerlijk thuis kan komen bij je vriend en kat. Het is belangrijk om een rustig, warm nest te hebben om thuis te komen. Succes met de mooie opdrachten en de verhuizing!

 • Reply Lindaschrijfthetop 9 juli 2021 at 09:01

  Wat een leuke fotografeer opdrachten. Ik begrijp goed dat je dan alleen in de overblijvende uurtjes kan schrijven.

 • Reply Felice Veenman 9 juli 2021 at 15:18

  ik schrijf ook vaak in de trein! Heerlijk rustig en voor inspiratie luister ik stiekem naar de gesprekken om me heen

 • Reply Wanda 11 juli 2021 at 19:18

  Ondanks de lockdownperikelen zijn jullie lekker druk bezig geweest! Leuk dat je weer nieuwe opdrachten hebt binnengehaald!

 • Reply Frederique 11 juli 2021 at 20:08

  Ah loopt dus lekker ondanks de pandemie. Erg fijn toch. Leuk dat je ook weer aan het bloggen bent geslagen!

 • Reply Tessa 12 juli 2021 at 16:19

  Je hebt een intens half jaar gehad zo te lezen. Gefeliciteerd met je nieuwe opdachten

 • Reply Nicole Orriëns 13 juli 2021 at 06:55

  Goed om weer van je te horen, en leuk om te zien wat er zoal gebeurd is het afgelopen jaar. En wat geweldig dat je voor twee grote merken mag fotograferen zeg. Gefeliciteerd!

 • Reply Rory 14 juli 2021 at 12:03

  Zo! Wat een mooie ontwikkelingen (en veel!). En wat is Chicky (geweldige naam trouwens) een lieverd ❤️ Wat fijn dat jullie haar een nieuw leven samen met jullie kunnen geven. Zal je net zien, ineens gebeurt alles tegelijk. Ook tof van de vaste opdrachten / samenwerkingen met Otrium en Hema trouwens.

 • Reply rachel 15 juli 2021 at 13:13

  Wauw!! ik was je al kwijt maar je hebt zeker niet stil gezeten :D. leuk om weer van je te horen en je chicky haha heerlijke naam!!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com