Fotografie

Fashion Shapes | Editorial shoot

25 april 2022

Fashion Shapes is an editorial focussing on combining product shooting with the products also being worn on a model. Dit is hoe wij Fashion Shapes wouden omschrijven, fashion shapes hebben we gemaakt om de overgang van product naar model.

Overgang

Om mijn overgang van voornamelijk model fotografie naar product wat meer natuurlijk te laten verlopen. Ben ik samen met styliste Dominique Verwijmeren de serie Fashion Shapes gaan maken. Een serie waarbij we sfeerbeelden hebben gemaakt van producten. Deze producten hebben we hierna ook gebruikt op de modellen die de volgende dag komen. Zo hebben we twee dagen kunnen focussen op het creëren van verschillende beelden. We begonnen op dag 1 met het fotograferen van de producten (zodat we ook zeker wisten dat ze niet zouden beschadigen door gebruik) en op dag 2 hadden we twee modellen om toffe dingen mee te doen. Tijdens de shoot hebben we er bewust voor gekozen om de producten niet op hun natuurlijke manier te gebruiken om het een interessanter geheel te maken.

 

  

 

Waarom productfotografie?

Productfotografie is een veel groter geheel voor mij geworden.
Tijdens mijn studie was productfotografie wat ik het allerliefst niet deed, maar door het toe te passen op mijn eigen manier is het iets wat ik nu bijna het allerliefste doe (ook al heb ik nog steeds een bloed hekel aan omvallende producten, haha!) maar hoe mooi is het om een totaal oplossing te bieden tussen modelfotografie en productfotografie. Modelfotografie combineren met het fotograferen van sfeer productfoto’s in de studio. Is het geen waar ik echt mijn passie van heb gemaakt.

Wat ga je nu van me zien?

Op mijn social media wil ik de combinatie ook wat meer gaan delen. Nu (april, 2022) en heb ik al een hele tijd niks meer op mijn Instagram geplaatst. Omdat ik het moeilijk vindt om af te stappen van alleen maar modelbeelden. En door de serie Fashion Shapes te delen hoop ik dat deze overgang voor mezelf wat “makkelijker” gaat. En ik wat meer deel wat ik allemaal aan het doen ben qua beelden in plaats van alleen maar wat ik denk dat anderen willen zien. Ik vind het belangrijker om beide aspecten te laten zien. Zodat je een goed beeld krijgt bij hoe je dit kunt gebruiken.

Team:

Model @portfolio_sunita from @mixmodels
Model @adenfardowza from @mymomanagement
MUAH @gerrietbrouwer
Styling @dominique.verwijmeren
Production manager @tompaape
Photography & Retouch: @jasmijnbultphotography

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com