Overig

Favoriete studio items van de maand November

24 november 2019

Favoriete studio items van de maand

Vanaf vandaag wil ik elke maand mijn favoriete item uit de studio met je delen. Als fotograaf wissel je toch onbewust vaak tussen je “Favoriete” modifiers, objectieven/lenzen etc. Nu wou ik voor mijzelf bij gaan houden welke ik nou echt als favoriet van de maand beschouw, kijk je mee? 

Waarom hou ik m’n favoriete producten bij?

Sinds Oktober ben ik gaan bijhouden welke producten ik nu echt fijn vindt in de studio en die zowel mij als de klanten blij maken. Vorig jaar heb ik voor mijn verjaardag een Sonos one gekregen, ik ben zelf niet een type die waarde hecht aan geluid, maar toch heeft de Sonos mij daarin ontzettend verast, door dat je eerst met je mobiel door de kamer moet dansen om hem een richting van grootte de ruimte te geven weet hij precies hoe hij de muziek moet instellen, een super bijzondere functie, maar ideaal! 

Wat is het verschil tussen de Sonos 1 & One

– De Sonos one heeft Airplay 2, hiermee kan je met Apple devices. Je kan elke Sonos hiermee individueel aansturen. 

– Sonos one heeft sinds kort ook Google Home ondersteuning. 

– Sonos 1 heeft een interface met fysieke drukknoppen, waarbij de Sonos one gebruik maakt van een Touchscreen

Wist je trouwens als je Sonos op de kop presenteert er nog steeds Sonos staat. 

Dat is echt heel bewust omgaan met je merk! Zo kunnen mensen hem overall neerzetten en kan je altijd het merk lezen. 

Wat is de toegevoegde waarde van een Sonos in je studio?

Het voordeel van de Sonos is dat modellen ook hun favoriete muziek ernaar toe kunnen streamen, hierdoor kunnen ze kiezen voor Muziek waarvan zij enthousiast worden. Ook vindt ik het makkelijk dat je het via de app kan besturen, het nadeel vindt ik alleen dat bijvoorbeeld de Sonos 1 & One niet samen kunnen werken als je surroundsound wilt, dit is wel jammer aangezien je oud & nieuw niet samen kan gebruiken. 

Waarom is muziek in je ruimte belangrijk?

Muziek in een ruimte is ontzettend belangrijk omdat mensen ongemakkelijk worden van stilte, door altijd iets op de achtergrond te hebben maak je het rustiger en minder ongemakkelijk, ook maak je het fijner voor modellen, door hun eigen muziek op te zetten komen ze meer in een flow voor diverse poses. Ook is het fijne van muziek is dat je lekker kan werken op een fijne beat.

IFTT 

Dit is een app die kan aansluiten op je Sonos, If This Then That is het voluit.
Het is een hele gave app waarbij je de functionaliteit  kan toevoegen aan je Sonos systeem. Zo kan je bijvoorbeeld een locatie toevoegen aan je Sonos toevoegen dat als je bijna bij je Sonos bent, de Sonos gelijkt aan gaat een bepaald nummer of een bepaalde playlist afspeelt. Dit kan je ook maken voor als je de ruimte verlaat dat hij dan de Sonos stopt. Je kan ook Google Home en Alexa zelf programmeren om custom commando’s toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld ook je mail ophalen met de Sonos of je agenda bekijken. Ideaal dus! Zo kan je hem helemaal customizen.

Heb jij een Sonos? En Zoja, hoe gebruik jij hem?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com