Lifestyle

Gelezen boeken in Augustus 2022

19 september 2022

In augustus had ik heerlijk veel tijd om te lezen. Ik heb heel wat boeken uitgelezen en in deze blogpost neem ik je weer mee wat ik er van vond.

Kleine brandjes overal, Celeste Ng

 

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.
Kleine brandjes overal is de tweede bestsellerroman van Celeste Ng en is als tv-serie te zien op Amazon Prime. Haar debuut Wat ik nooit eerder heb gezegd staat nog steeds in de New York Times-bestsellerlijst en is ook als serie verfilmd.

Mijn mening

 

De regenboog naar Ferry Lane, Nicola May

 

In ‘De regenboog naar Ferry Lane’, het laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

Mijn mening

 

Weg ermee, Dennis Storm

 

‘Simpel gezegd is minimalisme, of het nu over architectuur, interieur of een levenswijze gaat, te beschrijven middels een kort zinnetje: teruggaan naar de essentie. En wat dat precies is, is voor ieder mens anders. Ontspullen is slechts het begin, minimalisme is je leven veranderen en jezelf met vallen en opstaan aanleren de consumptiewereld waarin we leven en opgegroeid zijn niet meer serieus nemen. Als je ook maar ergens in je lijf voelt dat het leven inderdaad misschien wel te materialistisch is geworden, dan hoop ik dat dit boek je aanzet tot het nemen van de eerste stap.’

Mijn mening

 

De weg naar Financiële vrijheid, Scott Rieckens

 

Het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert, door bestsellerauteur James Clear

Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.
Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen.
Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

Mijn mening

Weer een heel praktisch boek, maar dan over financiële vrijheid. Fire is een manier van leven (en investeren) om binnen een x aantal jaar zorgeloos te kunnen leven en genoeg te verdienen zodat je eventueel eerder met pensioen kunt gaan en genoeg van hebt om van te leven. Door dit boek ben ik ook interesse gaan tonen in indexbeleggen, dit komt in het boek ter spraken en dit leek mij een super makkelijke manier van beleggen, hier ga ik me de komende tijd dan ook meer in verdiepen om te kijken of ik dit ook echt kan toepassen.

Dat zou jij nooit toelaten, Tessel ten Zweege

 

Dit boek volgt de weg van een familie die besloot het roer drastisch om te gooien op zoek naar financiële onafhankelijkheid. Met een gelukkig huwelijk, succesvolle onderneming en een dure levensstijl leek Scott Rieckens alles te hebben. Maar op een dag realiseerde hij zich dat hij overwerkt en ongelukkig was, en besloot het roer drastisch om te gooien. Hij zegde zijn baan op, overtuigde zijn gezin hun huis te verlaten en de uitgaven te halveren. Volg Scott en zijn familie op hun reis naar financiële vrijheid, en het enige dat niet voor geld te koop is: een eenvoudiger en gelukkiger leven. Vol met inspirerende casestudy’s en adviezen.

Mijn mening

Een iets minder vrolijk boek, maar wel heel erg interessant. Wat als je in een relatie zit waar alles niet gaat zoals jij wilt, je wordt zowel mentaal als fysiek mishandeld en mensen verwachten niet dat jij dit toelaat. In dit boek kijk je mee met Tessel, waarbij niemand verwacht dat zij slachtoffer zou kunnen zijn, maar ze dat toch echt wel is. Dit boek greep me heel erg aan en ik herkende ook wel bepaald gedrag in mezelf.

Herinneringen aan hem, Colleen Hoover

 

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt. ‘Herinneringen aan hem’ is een hartverscheurend, maar hoopvol verhaal van Colleen Hoover, de bestsellerauteur van ‘It ends with us’.

Mijn mening

Wauw, dit boek heb ik in twee dagen uitgelezen. Steeds wou ik maar blijven doorlezen, Colleen Hoover is echt een super goede schrijfster en dit boek kon ik echt niet wegleggen.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, Elly Stroo Cloeck

Handige, 40 minuten samenvatting van dit Boek der Managementboeken uit 1990. Een nog steeds veel verkochte klassieker waarin auteur Stephen R Covey een holistische, geïntegreerde aanpak presenteert waarin principes centraal staan, om persoonlijke en zakelijke problemen op te lossen. Met indringende inzichten en scherpe anekdotes openbaart Covey een stap-voor-stap route om te leven met redelijkheid, integriteit, eerlijkheid en menselijke waardigheid – principes die ons het houvast geven om te veranderen, en de wijsheid en kracht om kansen te grijpen die door verandering worden gecreëerd.

Mijn mening

 

Eat that frog, Brian Tracy

 

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben. In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen. Met voorwoord van Martijn Aslander.

Mijn mening

Dit was echt een super praktisch boek, en een van de eerste e-books waarbij ik het markeren heb gebruikt. In dit boek leer je hoe je je taken het meest efficiënt kan indelen en hoe je er voor zorgt dat je eerst de stommere taken gaat doen. Het geeft je handvaten hoe je zorgt dat je taken niet gaat uitstellen, maar gelijk aanpakt als het belangrijk voor je is.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Bijna alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.com Behalve The Green Life, deze heb ik geleend van mijn schoonmoeder.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

9 Comments

 • Reply Linda Meester 30 september 2022 at 08:39

  Ik kan niet wennen aan digitaal lezen. Ik krijg voor een recensie al veel gevoel bij het vastpakken van het boek

 • Reply Claire 30 september 2022 at 15:44

  Wauw wat heb je een hoop boeken gelezen! Ik vind de kaft van De regenboog naar Ferry Lane prachtig!! Het nodigt direct uit.

 • Reply Valerie Bouwmeester 30 september 2022 at 18:18

  Dank je wel voor de leuke blog, er staan zeker een aantal boeken bij die ik wil gaan lezen

 • Reply Linda schrijft ' t op 30 september 2022 at 18:20

  Dennis Storm woont nu toch ook in Indonesië waar hij minimalistisch leeft? Ik heb het wel eens op tv gezien.

 • Reply Tessa 1 oktober 2022 at 18:51

  Je leest lekker veel. Bij mij ligt lezen door school en full time werken een beetje stil.

 • Reply Gemma 2 oktober 2022 at 07:55

  Ik lees heel weinig. Te weinig. De laatste twee boeken gebruik ik ook wel op school, dus deze ken ik wel. En zijn ook zeker nuttig!

 • Reply Patricia Heres 2 oktober 2022 at 15:53

  Zo wat lees je veel! Ik heb alleen als ik vakantie heb tijd om te lezen. Of wanneer mijn zon en ik in de rein naar mijn ouders zitten aan de andere kant van het land.

 • Reply sandra 3 oktober 2022 at 11:28

  Wow, wat lees jij veel! Ik vond het in ieder geval eenn leuk, gevarieerd en inspirerend overzichtje

 • Reply Frederique 3 oktober 2022 at 17:25

  Ik lees zelf liever fictie dan non fictie. Van jouw lijstje zou ik Herinneringen aan hem van Colleen Hoover lezen.

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com