Lifestyle

Gelezen boeken in Februari 2022

28 februari 2022

De afgelopen maanden had ik wat drukker met werk waardoor het lezen van boeken er soms wel eens weer bij in sloop, echter heb ik weer een aantal boeken uitgelezen en kan ik niet wachten om die met je te delen. De genres die ik voornamelijk lees zijn; Thrillers, Business & Crime. Mocht je net zoals ik gek zijn op deze genres dan haal ik je wellicht uit deze blogposts wat inspiratie.

Zoals ik al in het intro aangaf was februari een wat slomere maand qua het lezen van boeken, maar dit heb ik flink ingehaald met een aantal vrije uurtjes. Momenteel ben ik ontzettend fan van de Rizzoli & Isles-serie en heb deze maand dan voornamelijk veel uit deze serie gelezen.
Maar, om ook een beetje afwisseling te hebben heb ik ook nog naar business boeken gekeken.

De Leerling

Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd ‘De Chirurg’, die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf weleens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta….

Wat een ontzettend goed vervolg is dit op De chirurg.

De Zondares

Binnen de muren van een klooster heeft een afschuwelijk bloedbad plaatsgevonden.
Twee nonnen worden gevonden in de sneeuw, één dood, de ander levensgevaarlijk gewond. Bij de autopsie komt patholoog-anatoom Maura Isles tot een schokkende ontdekking: Zuster Camille was zwanger voordat ze werd vermoord. Lang begraven geheimen komen aan het licht tijdens het speurwerk van Maura Isles…

Een heel ander verhaal dan de twee vorige boeken, maar begint ook weer erg sterk en gaat over een moord op een non.
Bij dit boek vond ik het soms wel wat langdradig, en was niet m’n favoriet van de serie.

Zustermoord

Detective Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles losten samen al talloze zaken op.
Tess Gerritsen biedt de lezer met de Rizzoli & Isles-serie alles wat je je kunt wensen: een ijzersterke
plot, nagelbijtende spanning, huiveringwekkende details, humor en een vleugje romantiek.

Dit deel neemt een heel bijzondere wending waarin Dr. Isles erachter komt dat ze een zus heeft. Ze kwam terug van een trip toen ze een vrouw die als twee druppels water op haar leek dood voor haar deur aantreffen. Dit boek is iets meer een los verhaal binnen de eerdere boeken, maar het is heel tof om te lezen hoe het precies zit dat ze iemand vinden die op haar lijkt, waar ze helemaal niets vanaf weet.

Indistractable

Je werkt aan een belangrijk project, maar raakt afgeleid door een e-mail. Als je weer aan het werk gaat, knoopt een collega een praatje aan. En thuis wordt het gesprek met je partner onderbroken door een appje. Wéér ben je niet toegekomen aan de dingen die je graag had willen doen. Hoe zou het zijn als je de mogelijkheid had nooit meer afgeleid te raken?

Super praktisch boek over het minder afgeleid zijn door interne en externe triggers. Dit boek geeft je praktische handvaten en laat je bewuster met je tijd omgaan. Zelf heb ik eruit gehaald dat ik nog bewuster met mijn tijd om wil gaan, en met de hoeveelheid tijd  ik kwijt ben aan bijvoorbeeld het zitten op m’n mobiel als ik met andere mensen ben. Wat ik erg prettig bij dit boek vond, is dat er aan het einde van elk hoofdstuk een stukje zat met de belangrijkste punten van dat hoofdstuk. Zelf vindt ik dat altijd prettig omdat mijn geheugen, als ik het niet gelijk opschrijf dat soort informatie snel vergeet. Hierdoor pak ik soms niet alles eruit wat erin zit, terwijl met een kleine samenvatting dit “probleem” verhelpt.

Verdwijn

Detective Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles losten samen al talloze zaken op.
Tess Gerritsen biedt de lezer met de Rizzoli & Isles-serie alles wat je je kunt wensen: een ijzersterke plot, nagelbijtende spanning, huiveringwekkende details, humor en een vleugje romantiek.

Volgens mij is dit tot nu toe mijn lievelingsboek van de Rizzoli & Isles-serie. Dit boek heb ik binnen twee dagen uitgelezen omdat ik maar wou weten hoe het verder ging. Het leuke van de serie vindt ik ook dat je gebeurtenissen die in vorige boeken zijn, gebeurt als vervolg weer in het volgende boek leest, waardoor de boeken ook steeds een verbindende factor hebben.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com