Lifestyle

Gelezen boeken in Januari 2022

7 februari 2022

Afgelopen jaar heb ik eindelijk mijn liefde voor boeken weer (her)ontdekt. Zo ben ik vorig jaar al een stuk meer gaan lezen en heb ik mijzelf afgelopen december een e-reader voor mijn verjaardag cadeau gedaan. In deze blogpost neem ik je mee naar de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen.

Zoals ik al zij heb ik een e-reader voor mijn verjaardag gehad waardoor ik samen met een Kobo Plus abonnement vol enthousiasme weer ben begonnen met het lezen van boeken. De genres die ik voornamelijk lees zijn; Thrillers, Business & Crime. Mocht je net zoals ik gek zijn op deze genres dan haal ik je wellicht uit deze blogposts wat inspiratie.

Middernacht Bibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Dit boek had ik veel voorbij zien komen via Social Media en leek me daarom interessant om te lezen,
het boek gaat eigenlijk over een soort tussenwereld tussen het leven en de dood, en hoe je hierdoor naar het leven kijkt.
Een heel bijzonder verhaal, maar heel interessant om te zien hoe ze haar leven had kunnen leven door andere keuzes te maken.

Nooit Meer – Colleen Hoover

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

De boeken van Colleen Hoover had ik vorig jaar al ontdekt en de manier van schrijven spreekt mij heel erg aan.
Vlak voor ik besloot een e-reader aan te schaffen had ik via de bieb alweer twee boeken van haar meegenomen, Nooit meer was dan ook het eerste boek dat ik las via mijn e-reader en was een heel tof “liefdes” verhaal, met een grimmige touch.

De Chirurg – Tess Geritsen

’s Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam ‘De chirurg’. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?

Dit boek is onderdeel van een serie, waar ik pas achter kwam toen ik het tweede deel van dit boek via de nieuwsbrief van de Bruna voorbij zag komen. Toen ik was begonnen met het lezen in De Leerling kwam ik er achter dat de serie begon met De Chirurg.
Toen ik hier achter kwam, ben ik gelijk gestopt met het lezen van De Leerling en gestart met De Chirurg.
Het is een luguber verhaal over een moordenaar die bij niets vermoedende vrouwen naar binnen gaat die allemaal eenzelfde misdaad hebben meegemaakt waardoor ze nu aantrekkelijk zijn voor De Chirurg. Deze serie is ontzettend goed en ik ben met ontzettend veel plezier de vervolg boeken van deze serie aan het lezen.

Currently Reading:

Momenteel ben ik nog bezig met De Leerling, het boek dat het vervolg is op de Chirurg.
Je merkt wel dat het bij deze boeken reeks belangrijk is om de voorgaande boeken te lezen, anders heeft het verhaal niet veel logica, maar ondanks dat is het een bijzonder verhaal over een nieuwe moordenaar die wel ontzettend heeft afgekeken, en wellicht wel samen werkt met.

Afgelopen maand heb ik dus eigenlijk alleen maar Thrillers gelezen, en het lezen voornamelijk gebruikt als ontspanning.
Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.

Ben jij momenteel een tof boek aan het lezen?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com