Lifestyle

Gelezen boeken in Juli 2022

22 augustus 2022

Oeps, een stuk later dan gewoonlijk. Laten we er maar geen punt van maken, maar ik heb helemaal geen tijd gehad/gemaakt om te schrijven. Wel las ik een aantal boeken in juli die ik weer graag met je deel.

Dial a for Aunties, Jesse Q Sutanto

 

When Meddelin Chan ends up accidentally killing her blind date, her meddlesome mother calls for her even more meddlesome aunties to help get rid of the body. Unfortunately, a dead body proves to be a lot more challenging to dispose of than one might anticipate, especially when it is inadvertently shipped in a cake cooler to the over-the-top billionaire wedding Meddy, her Ma, and aunties are working at an island resort on the California coastline. It’s the biggest job yet for the family wedding business*—”Don’t leave your big day to chance, leave it to the Chans!”—*and nothing, not even an unsavory corpse, will get in the way of her auntie’s perfect buttercream flowers.

Mijn mening

Dit boek heb ik maar 3 sterren gegeven op Goodreads, terwijl hij over het algemeen een vrij hoge rating kreeg. Het verhaal sprak me erg aan omdat het over een fotograaf gaat die een date heeft wat helemaal mis loopt en waardoor er iemand overlijdt. Ik vond het boek goed te voorspellen waardoor ik hem wat saai vond om door heen te komen, ik heb hem wel uitgelezen, maar ga het vervolg er niet bij pakken.

The Green Life: Het woonboek voor een bewuster leven, Marion Hellweg

 

Wil je ook duurzaam, natuurlijk en gezond leven? The Green Life laat zien hoe je op een gemakkelijke manier een stijlvolle thuisomgeving kunt creëren die je blij maakt en klaar is voor de toekomst.

Talrijke inspirerende inrichtings- en decoratie-ideeën van pioniers die hun huis duurzaam hebben ingericht.

Kamer voor kamer: gemakkelijk te realiseren concepten voor (milieu)bewust wonen, een duurzame lifestyle, recycling en upcycling, slow living, zero waste, opbergen en nog veel meer.

Adviezen hoe je een gezond binnenklimaat realiseert met hout, bamboe, natuursteen, glas, metaal, natuurlijke vezels, papier, wol en textiel.

Mijn mening

Dit boek heb ik geleend van m’n schoonmoeder en lekker bij haar in de tuin gelezen/gekeken. Het is een boek met interieurtips, maar ook hoe je dit duurzaam kunt doen, echt super interessant om bepaalde milieu bewuste keuzen te maken in je interieur. Je leest/kijkt er lekker snel doorheen en is ook gewoon mooi op te zien.

Vlieland, Kiki van Dijk

 

Vlieland, de nieuwe vakantiethriller van Kiki van Dijk, gaat over Charlie. Charlie is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt. Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…

Mijn mening

Dit was echt een heerlijke thriller om te lezen, ik wilde steeds maar door blijven lezen en deze heb ik ook binnen 3 dagen uitgelezen. Heel tof omdat het op een van de waddeneilanden zich afspeelt en er onverwachte wendingen zijn. Je blijft je steeds afvragen wie er achter de moorden zit. Deze heb ik 5 sterren gegeven op Goodreads.

Elementaire gewoontes, James Clear

 

Het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert, door bestsellerauteur James Clear

Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.
Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen.
Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

Mijn mening

Een super praktisch boek over hoe je gewoontes super makkelijk eigen kan maken door kleine stapjes te zetten. Wil je vaker je tanden stockeren, leg dan een stoker naast je tandenborstel en de kans dat je het gaat doen is al een stuk groter, besluit om 1 tand te doen en daarna ga je snel al de volgende tand doen. Hier heb ik super praktische tips uit gehaald en ik probeer nu kleine dingen die ik binnen 2 minuten kan doen gelijk op te pakken.

Als hij maar gelukkig is, Robin Norwood

 

In ‘Als hij maar gelukkig is’ schrijft psychotherapeute Robin Norwood over vrouwen die te veel in hun partner investeren. Het gaat om vrouwen die te veel van de liefde verwachten en de neiging hebben zichzelf op te offeren en weg te cijferen, allemaal in de hoop dat híj gelukkig zal zijn. Dit krampachtige verlangen tast hun emotionele welzijn aan en kan zelfs hun fysieke gezondheid en veiligheid in gevaar brengen. Robin Norwoord laat in ‘Als hij maar gelukkig is’ zien hoe verlammend zelfopoffering in de liefde kan werken en hoe je eraan kunt ontsnappen.

Mijn mening

Van dit boek had ik een stuk meer verwacht, de eerste 50 bladzijde waren super interessant en heb ik ook regelmatig doorgestuurd naar kennissen. Maar daarna verloor het heel erg zijn kracht. Deze heb ik helaas niet met plezier uitgelezen.

De sterrenhemel boven Ferry Lane, Nicola May

 

Toen Star, de hoofdpersoon in ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’ van Nicola May, op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel… Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus… ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’ van Nicola May is het tweede deel van de hilarische Ferry Lane-feelgoodserie.

Mijn mening

Een heerlijke roman als vervolg op het boek dat ik eind vorige maand uitlas, bewust heb ik er nog wat boeken tussen door gelezen omdat mijn voorgevoel zij dat de boeken wat op elkaar zouden lijken. Nu viel dit gelukkig uiteindelijk wel mee, maar ik ben wel blij dat ik er even mee heb gewacht. Het is dus een heerlijke roman die heerlijk wegleest.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Bijna alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.com Behalve The Green Life, deze heb ik geleend van mijn schoonmoeder.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com