Lifestyle

Gelezen boeken in Juni 2022

4 juli 2022
Stapel met gelezen boeken

Juni was niet mijn beste maand qua lezen. Ik kwam er niet lekker in en had niet de rust om veel te lezen. Toch heb ik mezelf gepushed om te lezen en neem je in deze post mee wat ik allemaal heb gelezen in Juni. En hoop ik jou te inspireren om weer (meer)te lezen.

November 9, Colleen Hoover

 

Bijzonder liefdesverhaal waarin de hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen. New Adult-verhaal vol inlijstwaardige quotes. Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Mijn mening

Wat een ontzettend heerlijk boek. Deze heb ik heel snel uitgelezen en was ontzettend fijn om mee uit de “sleur” van niet lezen te komen. Het is een heel tof verhaal en hoe het verhaal begint is gelijk al heel pakkend, ook vond ik het heel tof dat je later in het boek terug ging naar wat er in het begin was gebeurd en hoe Ben dat had ervaren.

They both die at the end, Adam Silvera

 

On September 5th, a little after midnight, Death-Cast calls Mateo Torrez and Rufus Emeterio to give them some bad news: they’re going to die today. Mateo and Rufus are total strangers, but, for different reasons, they’re both looking to make a new friend on their End Day. The good news: there’s an app for that. It’s called the Last Friend, and through it, Rufus and Mateo are about to meet up for one last great adventure – to live a lifetime in a single day.

Mijn mening

Momenteel een super populair boek, maar ik snap ook wel waarom. Wat zou jij doen als je wist dat je nog maar 1 dag te leven had? Dit boek heb ik als een luisterboek gelezen en vond sommige stukken niet zo fijn voorgelezen, maar het verhaal vondt ik super interessant, de manier hoe ze elkaar hebben ontmoet en hoe ze hun laatste dag beleven. De doodsoorzaak had ik bij beide totaal niet verwacht, en daarom wou je graag doorlezen hoe ze uiteindelijk aan hun “eind” kwamen.

Mijn dinsdagen met Morrie, Mitch Albom

 

Voor Mitch Albom was Morrie Schwartz iemand die hem inspireerde, raad gaf en op weg hielp in het leven. Bij Schwartz’s afscheid van de universiteit zei Albom: “We houden contact”.Daar kwam weinig van, tot Albom vernam dat Schwartz niet lang meer te leven had. De volgende dag zocht hij contact. En in de maanden die volgden, de laatste maanden die Morrie nog te leven had, bezocht Mitch hem elke dinsdag in zijn studeerkamer, net als vroeger op de universiteit, voor een laatste reeks colleges: lessen in leven.

Mijn mening

Nadat ik dit boek had gelezen kwam ik er pas achter dat dit een echt gebeurd verhaal was. Ontzettend interessant om te lezen hoe iemand met de dood om gaat en dat je samen met Mitch de laatste tijd van Morrie mag meemaken. Er komen ontzettend interessante opinies naar voren. Echt een boek met een mooie verhaallijn.

Welkom in Ferry Lane, Nicola May

 

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van ‘Welkom in Ferry Lane’ het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.

Mijn mening

Wat een heerlijk luchtig boek, deze heb ik op 1 Juli uitgelezen en valt dus eigenlijk onder de volgende maand. Maar, aangezien het een aantal bladzijde waren vond ik dat ik hem wel mee kon nemen in deze post. Het is een typische roman, en leest heerlijk weg. Sommige delen van het boek vond ik de overgangen ineens heel snel vergeleken met de rest van het boek. Maar ik zou hem zeker aanraden als je op zoek bent naar een boek die je heerlijk in de zomer kunt lezen op je strandbedje.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Bijna alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.
Behalve They both die at the end, deze heb ik geluisterd via Storytel.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com