Lifestyle

Gelezen boeken in Maart 2022

11 april 2022
Stapel met gelezen boeken

In maart heb ik weer een aantal boeken uitgelezen en kan ik niet wachten om die met je te delen. De genres die ik voornamelijk lees zijn; Thrillers, Business & Crime. Mocht je net zoals ik gek zijn op deze genres dan haal ik je wellicht uit deze blogposts wat inspiratie.

In maart heb ik maar 3 boeken gelezen, veel te weinig als je het mij vraagt en ook nog eens allemaal van dezelfde schrijfster. Voor april heb ik voor mijzelf de challenge gezet om minimaal 3 verschillende schrijvers te lezen, en het nog meer op te pakken. Lezen geeft me zoveel rust en ontspanning dat ik het de afgelopen maand ook echt heb gemist om te lezen. In deze post neem ik je in ieder geval mee wat ik heb gelezen en welke boeken in het vooruitzicht heb om te lezen.

Dit heb ik maart allemaal gelezen:

De Mefisto Club

P E C C A V I Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op nietsontziende wijze is vermoord: IK HEB GEZONDIGD. Het is bedoeld als een kerstgroet en jaagt patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf. Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O’Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt. Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Met behulp van mysterieuze religieuze symboliek proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons. Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand – wiens werk nog maar net is begonnen…

De mefisto club heb ik 3 sterren gegeven op Goodreads, nu ik wat verder in de serie kom begin ik wat meer door te hebben hoe de auteur de boeken schrijft en dat het vaak vanaf 40% interessant wordt, waardoor ik vaak moeilijk door de eerste 40% heen kom. Het boek was spannend, maar niet de beste van de serie.

Het aandenken

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit ‘eeuwenoude’ reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…

Dit boek begon op een hele andere manier wat hem een stuk spannender maakte dan zijn voorganger, hoe Maura bij het ontdekken van het feit dat het lichaam niet zo oud is als ze denken en hoe de mensen geconvoceerd zijn is super interessant. Vaak wordt in de boeken wel verwezen naar eerdere boeken, dus zou ik de boeken niet op zich zelf lezen, maar wel proberen de verhaallijn te volgen als je net zoals ik dol bent op deze serie.

Sneeuwval

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden…

Sneeuwval is wat meer gefocust op Maura, wat ik persoonlijk heel erg interessant vindt, ook in dit boek gaan ze zoals 4/5 titels geleden in op een tak van een geloof en waarom er daardoor bepaalde dingen gebeuren (Ik wil natuurlijk geen spoilers geven, ha!) Het is heel leuk om te lezen hoe Maura als Jane diverse dingen ervaren en hoe er dan toch weer een bepaalde wending in het verhaal komt.

Wat ga ik in april lezen?

In april is mijn doel om wat weer business boeken te gaan lezen, maar ook boeken die wat meer focussen op time management, planning, lifestyle en textuur. Zo heb ik bijvoorbeeld op de planning F*ck the quarterlife crisis te gaan lezen.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

4 Comments

 • Reply Linda schrijft ' t op 19 april 2022 at 18:45

  Ik lees graag thrillers maar ik ken de schrijfster niet. Een goede boekrn tip, de naam ga ik onthouden.

 • Reply Nicole Orriëns 20 april 2022 at 08:32

  Leuk om te zien wat je gelezen hebt Jasmijn. Ik ken de schrijfster maar ben niet zo’n fan van haar boeken. Deze titels ken ik dan ook iet.

 • Reply Sherry 20 april 2022 at 16:31

  Ik heb ze toevallig niet gelezen allemaal. Ze klinken veelbelovend. Ik ga ze eens lezen.

 • Reply Tessa 25 april 2022 at 16:18

  Tes Geritssen is zo’n goede schrijver. Heb haar ook een keer mogen ontmoeten. Erg lieve vrouw

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com