Lifestyle

Gelezen boeken in Mei 2022

6 juni 2022

In mei zijn Tom, Tonke en ik samen op vakantie geweest. Tijdens onze vakantie heb ik in het vliegtuig en in bed lekker gelezen.
In deze blogpost neem ik je mee welke boeken ik allemaal heb gelezen. En hoop ik jou te inspireren om weer (meer)te lezen.

Kleine Gewoontes

Kleine veranderingen, groot resultaat. Je leven verbeteren is véél makkelijker dan je denkt. Of je nu wilt afvallen, meer wilt slapen of wilt werken aan je werk-privébalans: het geheim is om klein te beginnen. In Kleine gewoontes laat BJ Fogg, dé expert op het gebied van gewoontevorming, zien hoe je je gedrag opnieuw vormgeeft. Focus niet op dat ene moeilijke ding, maar op wat je mákkelijk kan veranderen; concentreer je op wat je wilt doen, niet op wat je móét doen.Foggs ideeën zijn simpel en effectief. Aan de basis staat een prettige gedachte: een gelukkiger, gezonder leven voor jezelf creëren kan makkelijk zijn – en verrassend leuk.Vergeet de laatste fitnesstrend.Vergeet kortdurende goede voornemens.Vergeet het schuldgevoel.Je leven verbeteren is veel makkelijker dan je denkt!

Mijn mening

Dit was echt een super praktisch boek. Hoe je gewoontes gemakkelijker kunt toepassen in je dagelijks leven. Aangezien ik mezelf soms als best lui kan beschouwen, leek het mij handig om bepaalde gewoontes aan te leren. Zoals m’n gezicht verzorgen na het tandenpoetsen. In principe gaat het boek erop in hoe je dit het beste doet. Zo moet je de handeling zo klein mogelijk maken, dus begin bijvoorbeeld eerst met het opendraaien van het potje met crème. Hierdoor ben je dan toch, als het potje eenmaal open is geneigd om je gezicht in te smeren. Dit pas ik nu ook steeds toe om bepaalde dingen in te bouwen, en kan het boek zeker aanraden!

De school voor goede moeders

De school voor goede moeders is een grensverleggende, meeslepende ideeënroman over hoe gevaarlijk de geldende normen rondom ‘perfect ouderschap’ zijn, over de agressie van de staat jegens vrouwen en van vrouwen onder elkaar, over het systeem dat gezinnen uit elkaar drijft en over onbegrensde liefde. Frida is een vrouw van alle tijden en staat model voor alle moeders. Jessamine Chan heeft een moderne literaire klassieker geschreven waarin ze met zwarte humor het verdriet en de vreugde van de hechte band tussen moeder en kind verkent.

Mijn mening

In dit boek ben ik begonnen toen we uit Nederland wegvlogen. Het boek gaat over een moeder die een misstap heeft gedaan door haar kind één keer alleen te laten. Ze wordt door de rechter naar een school gestuurd waar ze opnieuw wordt opgevoed om moeder te zijn. Als ze het traject goed doorloopt, heeft ze de kans om haar dochter weer terug te krijgen. Dit boek had ik niet verwacht zo leuk te vinden. Het was echt heel interessant om te zien hoe een mogelijke manier zou zijn om dit aan te pakken, maar ik zie het nog niet echt gebeuren.

Ugly Love

From Colleen Hoover, the #1 New York Times bestselling author of It Ends With Us ATTRACTION AT FIRST SIGHT CAN BE MESSY… When Tate Collins finds airline pilot Miles Archer passed out in front of her apartment door, it is definitely not love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. But what they do have is an undeniable mutual attraction. He doesn’t want love and she doesn’t have time for a relationship, but their chemistry cannot be ignored. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up, as long as Tate can stick to two rules: Never ask about the past and don’t expect a future. Tate is determined that she can handle it, but when she realises that she can’t, will she be able to say no to her sexy pilot when he lives just next door?

Mijn mening

Colleen Hoover sprak me ontzettend aan als schrijfster (maar, ze komt momenteel ontzettend veel voorbij) Het is eigenlijk een typische roman. Nooit geweten dat ik-romans zo leuk vond, maar ben door dit boek gelijk door gegaan naar November 9, waar een van de personages van Ugly Love ook weer in terug komt. Echt een mooi boek als je van liefdes verhalen houd.

De Jodenauto

Franz Fühmann (1922-1984) diende van 1941 tot 1945 bij de Wehrmacht, tot hij gevangen werd gezet in een Russisch krijgsgevangenenkamp, waar hij het socialisme omarmde. Na zijn vrijlating verkoos hij de ddr boven de Bondsrepubliek Duitsland. Maar hij ontpopte zich tot een uitgesproken criticaster van het regime en werd de officieuze grondlegger van een nieuwe dissidente literatuur waarmee hij in beide Duitslanden lof oogstte. Zijn karakteristieke oeuvre heeft de afgelopen decennia niets aan urgentie ingeboet.

Mijn mening

Met dit boek had ik wat meer moeite om in het verhaal te blijven, het ging over de oorlog, maar het fenomeen Jodenauto kwam volgens mij, maar 1 hoofdstuk voor. Hierna ging het over verschillende momenten in de oorlog als Duitser. Er kwamen interessante stukken voorbij, maar ik zou iemand dit verhaal niet zo snel aanraden.

Mijn doel is om dit jaar ongeveer 40 boeken te lezen, en dit houd ik allemaal bij via Goodreads.
Bijna alle bovenstaande boeken heb ik gelezen op mijn e-reader met een Kobo Plus abonnement via Bol.
Behalve Ugly Love, deze heb ik geluisterd via Storytel.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com