Overig

Halverwege mijn stage, Hoe gaat het?

15 december 2022
foto lipstick

Inmiddels ben ik al over de helft van m’n stage en heb ik nog een paar weken te gaan. In de afgelopen weken heb ik zoveel geleerd, dat ik graag mijn ervaring aan jullie wil delen. Ben je benieuwd hoe mijn stage is en wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

Halverwege

Zoals ik net al zei ben ik over de helft van m’n stage. Ik zit nu in de vijftiende week van de 20, wat gaat het toch snel! In deze vijftien weken heb ik al heel veel gedaan en geleerd. Van E-commerce in de studio tot campagne foto’s op een landgoed, echt van alles. Ook met Photoshop heb ik al een hoop bijgeleerd, ook al gaat dat nog niet altijd even soepel;) Voor mij was dit mijn eerste stage ooit, dus wist natuurlijk helemaal niet wat ik kon verwachten. Maar wat ik zo leuk vind, is dat je echt ziet hoe alles in ´het echte leven´ als fotograaf gaat zijn. Je ziet precies hoe alles gaat, en dat is heel anders dan op school. Op school leer je natuurlijk een hoop over de techniek en het fotograferen zelf, maar dat is natuurlijk maar een klein deel van fotograaf zijn.

Tijdens stage leer je dus alles wat er er bij komt kijken. Je krijg je alvast een voorproefje, zo kan je ook meteen kijken of het ook echt iets voor je is. 

Wat heb ik al gedaan?

Al zo veel! Ik had niet verwacht dat ik in zo’n korte tijd zo veel verschillende opdrachten mee zou krijgen. De afgelopen zijn er een hoop verschillende shoots geweest, waardoor ik dus echt van alles heb gezien. We hebben veel beautyshoots gehad, twee hele vette shoots voor de Coiffure awards, een shoot voor MS mode, E-commerce foto’s gemaakt voor Otrium, veel creatieve vrijwerk shoots gehad, een shoot op een landgoed voor Tadblu, een hele leuke shoot voor Chano Modesty gehad en natuurlijk mijn eigen productshoot.

Ik heb nog lang niet alle fotoshoots genoemd, maar ik denk dat nu al goed te zien hoeveel verschillende shoots we de afgelopen tijd hebben gehad. We zijn veel op locatie geweest, maar hebben ook erg veel in de studio kunnen doen. 

Na de shoots moet er natuurlijk nog gephotoshopt worden. Ik moet zeggen, daar ben ik nog niet de beste in, haha;) Je kan zo veel met Photoshop, dat het soms bijna te veel is. Maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Door Photoshop kunnen je foto’s met hele kleine aanpassingen een stuk vetter worden. Iedere keer leer ik weer een stukje meer en gaat het steeds beter. 

Ook heb ik mijn eigen product shoot gehad. Dit was heel erg leuk! Ik mocht alles zelf bedenken en uitvoeren. Natuurlijk was het ook een beetje spannend, aangezien je wilt dat het precies op beeld komt, zoals jij het in je hoofd hebt. Ik heb een blog geschreven over hoe mijn productshoot was en wat ik heb gedaan. Ben jij benieuwd?

Lees dan deze blog:Mijn eerste, eigen productshoot op stage! | Jasmijn Bult

De vrijwerk shoots vind ik zelf altijd erg leuk. Hierbij kan iedereen zijn creativiteit kwijt en ontstaan er heel veel leuke ideeën wat dan hele mooie beelden oplevert

 

Naast mijn eigen product shoot heb ik binnenkort ook mijn eigen model shoot. Hierbij mag ik ook alles zelf bedenken en regelen, Super leuk!  

Blog

Ook schrijf ik, net als nu, elke week een blog. Elke week doe ik een soort klein onderzoekje over iets wat met fotografie te maken heeft. Ik mag elke week zelf bepalen waarover. Hiervan heb ik veel over fotografie geleerd, maar leer ik het ook meteen verwoorden. 

Tot slot

Nou, een kleine samenvatting van wat ik de afgelopen weken allemaal heb mogen doen op stage. In een korte tijd heb ik al zo veel geleerd, waar ik echt super blij mee ben! Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen  hoe mijn stage is, tot volgende week!

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com