Achter de schermen Fotografie Lifestyle Overig

Handige gadgets tijdens shoots

20 januari 2023
Foto achtergrondrollen

De afgelopen tijd hebben we veel shoots gehad, zowel in de studio, als op locatie. Vooral tijdens de shoots op locatie wordt er altijd heel veel meegenomen, en altijd goed gecheckt of we alles hebben. Maar toch zijn er soms dingen die je nodig hebt tijdens zo’n shoot, die je niet mee hebt. Niet perse omdat je het vergeten bent, maar meer dat je nooit had gedacht dat je zoiets nodig zou hebben. Ook tijdens shoots in de studio gebruik je soms dingen waarvan je nooit gedacht had dat je het daarvoor zou kunnen gebruiken. Je moet soms een beetje creatief denken. In deze blog vertel ik een paar handige gadgets die wij de afgelopen tijd nodig hebben gehad!

Buddy

Buddy is iets wat ik op mijn eerste stagedag al nodig had. Ik ging namelijk Styletone fotograferen. Dit zijn boxen met daarin beautyproducten die je op de foto moet zetten. De meeste producten die we binnen kregen waren rond, en je raadt het vast al, dat blijft niet echt vanzelf rechtop staan. Daarvoor was buddy dus heel erg handig. Buddy is eigenlijk een soort kneedgum, iets wat je misschien wel kent van de basisschool. Hiermee kan je heel gemakkelijk producten ‘vast’ zetten, zodat ze niet meer alle kanten oprollen. Dit is dus super handig tijdens product shoots, wanneer je een product op zijn plek wilt houden. Je hoeft ook helemaal niet veel te gebruiken, wat ook weer zijn voordeel heeft. Zo kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je de buddy zo goed verstopt, dat je het later niet meer in Photoshop hoeft weg te shoppen. Dit scheelt weer tijd.

Klemmen

Iedereen weet wel waar je klemmen voor zou kunnen gebruiken. Tijdens fashion shoots zijn klemmen bijvoorbeeld handig om kleding, dat net wat te groot is, bij te klemmen. En voor product shoots kun je de achtergrondrol vast klemmen, of er voor zorgen dat een product goed blijft staan. Maar ook kun je heel gemakkelijk een klein reflectiescherm stevig neerzetten met behulp van klemmen. Net zoals op deze foto. Zo kun je super makkelijk een product inbouwen met reflectieschermpjes, voor het beste resultaat! Op shoot dagen op locatie is dit ook zeker iets wat je niet moet vergeten. Het kan altijd van pas komen, en het neemt gelukkig niet veel ruimte in beslag.

Handige gadgets

Visdraad

Visdraad is ook super handig om tijdens product shoots te gebruiken wanneer je graag wilt dat de producten zweven. Visdraad is super dun, en zie je nauwelijks. Dit scheelt ook weer een hoop Photoshop werk. Ook tijdens shoots met kleding, kan visdraad erg handig zijn. Zo kun je door visdraad aan het uiteinde van een lange rok/jurk vast te zetten, de jurk wat omhoog of opzij houden. Zo lijkt het net alsof er een windvlaag langs komt, terwijl het gewoon een dun visdraadje is;) Vaak wordt dit bij fashion shoots gebruikt om zo de vorm van de jurk goed te kunnen laten zien. Super handig dus!

Tape

Tape kan ook voor alles gebruiken. Tijdens shoots gebruik ik het om de kabels van de lampen op de vloer te plakken. Dit is voor de veiligheid. Als je met meerder mensen in de studio bent, kan het soms best krap zijn en loopt iedereen overal. Door de kabels dan goed vast te plakken, weet je zeker dat mensen er niet overheen kunnen struikelen. Hetzelfde kan gebeuren met achtergrondrollen. Daarom is het ook handig en veilig, om de achtergrondrol goed vast te tapen op de grond. Zo kunnen mensen er niet over struikelen, en komen er geen scheuren in je achtergrondrol.

Jaloezieën stokken

Ongeveer 1,5 maand geleden hadden wij een productshoot met beautyproducten. De klant wilde graag 1 foto met alle producten, zwevend in beeld. Jasmijn vertelde mij toen dat ze daar handige gadgets voor heeft. Je kan dit dus doen door, zoals ik net al vertelde, de producten met visdraad op te hangen. Maar hier is ook nog een andere handige manier voor. Namelijk met Jaloezie ‘stokken’. Het goede woord daarvoor, ben ik nog niet opgekomen, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel;) Je kunt namelijk elk product dat op de foto moet, om de beurt aan de stok plakken. Zo kun je de producten precies op de plek laten zweven waar jij wilt.

Tot slot

Dit waren een aantal handige gadgets die je kunt gebruiken tijdens het shoots. Zoals je misschien wel merkt moet je soms een beetje creatief zijn. Heb jij nog handige gadgets die je gebruikt tijdens het fotograferen? Laat het weten in de reacties!

Bedankt voor het lezen, en tot volgende week!

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com