Fotografie Overig

Het fotografie jaaroverzicht van 2018

31 december 2018

 

Zoals heel Nederland zegt, wat is het jaar snel gegaan!
Vandaag neem ik jullie mee in wat ik in 2018 heb gefotografeerd.
Omdat ik het belangrijk vind dat ik zie wat ik in een jaar heb gemaakt. Zo heb ik voor het nieuwe jaar ook het idee om een map op mijn harde schijf te maken met de “beste” beelden per jaar. Dit omdat ik terug kan kijken op werk dat ik door de jaren heen heb gemaakt, kijk je mee met wat ik in 2018 heb gemaakt?

Januari 2018

Januari was een rustige maand waarin ik eigenlijk weinig heb gefotografeerd.
Wel maakte ik dit toffe beeld, waarbij ik ontzettend lang aan de retouch heb gezeten. Mijn doel voor 2018 was namelijk beter te leren retoucheren.

Februari 2018

Na even in m’n archief te zoeken kwam ik erachter dat ik in februari amper vrijwerk heb gemaakt. Op deze foto van Rachel na had ik alleen betaalde shoots die ik helaas niet kan delen! De hele maand februari heb ik besteed aan portret en familie shoots, iets wat ik in 2019 een stuk minder wil gaan doen. en ik wil juist meer gaan focussen op het commercieel werk.

Maart 2018

  

 

 

 

Ter vergelijking met Februari heb ik juist ontzettend veel vrij werk gemaakt.
Zo heb ik met Lieke, Marjolein en Esmee geschoten.
Deze beelden voelen alweer zo lang geleden!

April 2018

In April fotografeerde ik de cover van Hoda Magazine.
Ook fotografeerde ik samen met een kapper om wat tof vrij werk te maken. Zo vroeg ze ook of ik nog even foto’s wou maken van haar broer, deze foto’s heeft ze uiteindelijk gebruikt voor de Top hair editie van Juni.

Mei 2018

  

In Mei heb ik qua grote shoot alleen deze van Jean Paul Myne gehad.
Waarvoor ik naar Italië vloog. Ook werd de cover van Hoda Magazine gereleased! 

Juli 2018

In Juli hebben we voor Roza twee “bekendere” nederlanders gefotografeerd voor twee cover’s voor Top hair.

Juni 2018

In Juni kwam deze variant van Top hair uit!
Mijn eerste publicatie in een kappersblad. Aangezien ik graag de haarfotografie kant op wil was dit natuurlijk geweldig! Verder heb ik in Juni niet echt gefotografeerd.

Augustus 2018

 

  
September 2018 

In September heb ik helemaal geen vrij werk gemaakt.
Maar, in September kwam de publicatie van Jean Paul Myné uit.
Hierdoor werden de beelden wel veel gedeeld op social media.

Oktober 2018 

In Oktober fotografeerde ik met Visagist Stephanie Albrecht.
Dit omdat zij deze beelden nodig had voor een bruidsbeurs in November.

November 2018

 

  

In November had ik Diverse shoots staan. En aangezien ik in December iedere dag een foto wou uploaden had ik hier wat meer vrijwerk gepland staan dan normaal. Zo had ik mijn eerste daglicht shoot in de studio (waar het weer niet echt mee zat, de zon kwam en ging) en shoot ik een aantal beauty beelden waar ik ontzettend blij mee ben!

December 2018

En nu zitten we alweer in December!
En tot nu toe heb ik nog geen vrijwerk beelden gemaakt, maar hoop nog wat te plannen voor het einde van het jaar!

Het verbaasd me eigenlijk hoe snel het jaar is gegaan, maar ik zie wel een groei die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Wel heb ik hierdoor een aantal doelen ontdekt die ik waar wil gaan maken in 2019, maar dit deel ik snel in blogpost over mijn doelen voor 2019. Alvast een fijne jaarwisseling, en hopelijk maken jullie in 2019 heel veel werk waarop jullie trots kunnen zijn. Ik zie je snel weer in 2019!

Liefs, Jasmijn

 

 

10 Comments

 • Reply Sherry 31 december 2018 at 22:21

  Wat een mooie foto´s heb je gemaakt. Vooral die eerste spreekt me bijzonder aan. Ik was erg benieuwd hoeveel zo een foto kost? Ik wilde ook graag foto´s laten maken.

 • Reply Sherry 31 december 2018 at 22:22

  Wat een mooie foto´s heb je gemaakt. Vooral die eerste spreekt me bijzonder aan. Ik was erg benieuwd hoeveel zo een foto kost? Ik wilde ook graag foto´s laten maken.

 • Reply Francis | Mamazetkoers 1 januari 2019 at 08:26

  Het jaar gaat zeker snel! Wens je veel goeds in het nieuwe jaar en je maakt prachtige foto’s!

 • Reply Yousra Yasmine 1 januari 2019 at 10:49

  Wat een prachtige foto’s! Altijd mooi om zo’n overzicht te laten zien!

 • Reply Balou 1 januari 2019 at 13:21

  Wat een prachtige foto’s ! Wauw! Ik vind die met het gezichtsmasker en de rechte dame van Juli er echt uitblinken! xxx

 • Reply Danielle 1 januari 2019 at 19:23

  Wat een gaaf werk!
  Ik heb ook een tijd modellenwerk gedaan, als ik dit zie begint het toch weer te kriebelen 🙂

 • Reply Marjolein 2 januari 2019 at 14:38

  Prachtige foto’s Ik ben echt onder de indruk! Nice! De mdoellen kijken ook prachtig de lens in!

 • Reply MC Kleuver 3 januari 2019 at 18:39

  Je hebt echt heel veel mooie foto’s gemaakt dit jaar. Heel veel succes in 2019, want ik ga er zomaar vanuit dat er nog heel veel mooi plaatjes bijkomen.

 • Reply Het fotografie jaaroverzicht van 2019 – Jasmijn Bult 1 januari 2020 at 20:03

  […] de ontwikkeling willen vergelijken die ik in 2018 en 2019 maakte? Dan kan je het artikel van 2018 hier vinden. Ik vindt het ontzettend bijzonder om zo’n artikel te maken omdat je weer zo anders naar […]

 • Reply Het fotografie jaaroverzicht van 2020 - Jasmijn Bult 1 januari 2021 at 17:01

  […] zien hoe de afgelopen versies van het fotografie jaaroverzicht eruit zagen? De blog van 2018 kan je hier terug lezen, en het artikel van 2019 hier. 2020 was voor vele van ons een bewogen jaar, maar daar […]

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com