Fotografie Ondernemen

Het fotografie jaaroverzicht van 2020

1 januari 2021

Een hele lange radiostilte, maar dit artikel kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Elk jaar publiceer ik op 1 januari een artikel met de beelden die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Zo ook dit jaar weer. Zelf vindt ik het ontzettend leuk om te zien hoe beelden door de jaren heen ontwikkelen, maar krijg vaak ook van jullie ontzettend enthousiaste reacties. Daarom dat ik nu even mijn radio stilte onderbreek en voor jullie weer een Jaaroverzicht heb van 2020 met alle fotografie die ik heb gedaan en mag plaatsen.

Wil je graag ook zien hoe de afgelopen versies van het fotografie jaaroverzicht eruit zagen? De blog van 2018 kan je hier terug lezen, en het artikel van 2019 hier. 2020 was voor vele van ons een bewogen jaar, maar daar hoef ik vast verder niet op in te gaan. Ondanks dat 2020 een bewogen jaar was was het voor mij wel een jaar waarin ik veel heb kunnen werken aan mijn fotografie, en sinds juni ben ik echt full time fotograaf. Kijk vooral mee naar het jaaroverzicht van 2020!

Januari 2020


In januari was ik eigenlijk een beetje aan het afronden over fotografie, ik had nog een aantal betaalde opdrachten voor de coiffure awards, maar al met al was januari niet heel spannend, aangezien ik ook aan de laatste maand stage was begonnen.

Februari 2020

In februari was het aardig rustig, maar had ik wel twee beauty shoots staan, 1 als vrij werk en de ander voor een opdrachtgever.

Maart 2020


Maart was voor ons allemaal een vreemde maand, op de dag van de lockdown had ik nog een shoot staan, de styliste scheurde nog naar de McDonalds om iets te kunnen eten, maar mocht helaas niets meer halen.
Heel raar om fotografie zo stil te moeten zetten. Vanaf juni gaat het allemaal pas weer door.

Juni 2020


Gelijk zodra we weer mochten fotograferen heb ik daar volop gebruik van gemaakt, zo kon ik me op social media weer laten zien en had ik veel werk om te laten zien aan potentiële opdrachtgevers. Ook had ik in februari een studioflitser met accu gekocht, waardoor ik ook op locatie dingen wou proberen met lampen.

Juli 2020


In juli deed ik diverse shoots, ook pakte ik eindelijk productfotografie wat meer op, iets wat ik heel leuk vindt om te doen maar wat er vaak bij in schoot. Maar gelukkig hebben steeds meer mensen door dat ik dit ook als dienst aanbied.

Augustus 2020


Augustus was een super bijzondere maand, we hadden namelijk spontaan een fotoshoot in Parijs gepland, we zijn in 1 dag heen en weer geweest om hier een fotoshoot te doen. Er zitten ontzettend mooie beelden tussen en ben heel blij dat we dit hebben kunnen doen. Vervolgens had ik een fotoshoot voor Geen Bluf x Make-up studio. Op beide shoot dagen was het ontzettend warm (lees meer dan 36 graden) Maar gelukkig zie je dat niet af aan de resultaten.

September 2020


Wat was september een drukke maand! Er waren ontzettend veel diverse shoots, van productfotografie met wit beelden tot portfolio beelden. Uit deze maand heb ik ontzettend veel voldoening gehaald.

Oktober 2020


Oktober was iets rustiger, maar niet minder speciaal. In oktober schoten we namelijk de kerstserie voor de Beau Monde. Het is altijd heel spannend om een serie te schieten die pas 2 maanden (of soms langer) pas uitkomt, maar het resultaat is heel erg mooi geworden en je kan hem nog halen tot 6 januari.

November 2020

In November had ik nog een haar shoot staan, maar die kan ik helaas niet delen in verband met een publicatie in januari. Maar gelukkig mag ik wel weer wat productfotografie delen. Begin November werd ik ingehuurd door Bumi Bars, wat ontzettend fijn was aan deze opdracht is dat ik vanuit de opdrachtgever heel veel vrijheid kreeg over het stylen van de producten en een heel concept, plan van aanpak en kleurthema mocht aanleveren.

December 2020

Afgelopen December was topdrukte, zoals bij veel ondernemers, in December deed ik diverse retoucheer opdrachten, fotografeerde op locatie en in de studio. Ondanks dat we maar een halve maand hebben gedraaid ben ik toch heel tevreden wat we allemaal hebben gedaan qua fotografie en retouching. Zo heb ik weer voor Geen Bluf x Make-up Studio mogen werken, voor Bumi Bars aanvullende artikelen gefotografeerd en vrij werk gemaakt.

Tot Slot

2020 was een bewogen jaar, maar gelukkig kon fotografie door gaan en heb ik niet al teveel last gehad van de eerste lock down. Echter kan ik niet wachten tot we 19 januari weer uit lock down gaan en we weer volop alles kunnen fotograferen. Maar tot die tijd doen we het in ieder geval met productfotografie. Hopelijk mag ik in 2021 weer mooie beelden schieten en met mooie mensen en merken samenwerken.

Nog een gelukkig nieuw jaar!

Liefs, Jasmijn

7 Comments

 • Reply lodi 15 januari 2021 at 12:59

  Wat een prachtige foto’s, hopelijk zijn we snel weer uit lockdown en kan je je werk weer doen.

 • Reply Tessa 16 januari 2021 at 16:57

  Wat een prachtige en inspirerende foto’s heb je gemaakt

 • Reply Felice Veenman 16 januari 2021 at 18:44

  al j efoto´s dragen een duidelijk eigen signatuur. Dat is ook logisch± het zijn jouw foto´s. Ik vind dat op den duur wel wat veel van hetzelfde

 • Reply Wanda 16 januari 2021 at 20:30

  Het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s waar ook wel duidelijk een rode lijn in terug te zien is, namelijk de kracht van de modellen, maar ook de producten komen goed tot hun recht.

 • Reply Jouvence 17 januari 2021 at 11:42

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je allemaal gemaakt zeg!

 • Reply nicole orriens 17 januari 2021 at 14:41

  Wat een mooie foto’s allemaal. Je hebt een goed jaar gehad qua foto’s maken!

 • Reply Van Helden Productions 24 oktober 2021 at 12:14

  Wat een prachtige foto’s! Super! Werkt zeker inspirerend!

  Groetjes,

  Carla

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com