Fotografie

Het fotografie jaaroverzicht van 2021

24 januari 2022

Het fotografie jaaroverzicht in 2018, 2019 en 2020 schreef ik deze post ook al. Tijdens het jaaroverzicht neem ik je mee in de shoots die ik de afgelopen maanden heb gedaan, en ik kan je nu al verklappen dat dat er 2021 heel wat zijn geweest. In deze blogpost neem ik je mee naar een gedeelte van de beelden die ik afgelopen jaar heb geschoten.

2021 was een stuk drukker dan verwacht. We zaten natuurlijk nog volop in de pandemie, hebben nog wat lock downs mee gepikt. Maar het werd steeds drukker, wat in oktober zijn hoogte punt bereikte omdat ik toen ook nog 2 dagen in het weekend retoucheerde voor Loavies. Vandaag ga ik je meenemen door alle maanden van 2021 om je zo een fotografie jaaroverzicht te geven van mijn fotografie jaar. Benieuwd naar de vorige jaren? Deze kan je hier vinden: 2018, 2019 & 2020.

01. JanuariJanuari begon relatief rustig met niet al te veel shoots, wel had ik een ontzettend leuke shoot met een tassenmerk.
Maar ook witte e-commerce beelden waren van de partij.

02. Februari


In februari gingen we door met het shooten van e-commerce beelden en shoot ik voornamelijk veel kleding.
Helaas zaten we nog midden in de lockdown, dus bestonden de eerste 2 maanden van het jaar uit voornamelijk het schieten van e-commerce beelden.

03. Maart

Wat was het heerlijk om in maart weer aan de slag te gaan. Zo schoot ik voor twee beauty merken, een kleding merk en deed ik een vrijwerk shoot.

04. April
Deze maand was ik flink aan het experimenteren met licht zoals je kan zien.
Ik probeerde schaduw toe te toevoegen in mijn beelden waardoor je een aantal toffe “zonlicht” effecten kreeg.

05. Mei
Deze maand bestond ook weer aan een diversiteit van fotografie.
Zo fotografeerde ik e-commerce beelden voor Amoreve, met een creatieve licht touche er aan.
Deed een super toffe vrij werk shoot in een landhuis met een heel team en als laatst fotografeerde ik ook nog voor Top Hair.

06. JuniDeze maand deed ik een shoot voor een hele toffe ondernemer die bezig was met twee verschillende bedrijven, een met sieraden en de ander met een beauty apparaat.

07. JuliJuli stond in het teken van haar. Zo fotografeerde ik weer voor Top Hair.
En mocht voor een heel tof nieuw merk de productfotografie verzorgen. Hierin kon ik gelukkig mijn creativiteit in kwijt en heb een aantal toffe beelden neer kunnen zetten.

08. AugustusIn augustus fotografeerde ik samen met mijn stagiaire die iets eerder was begonnen voor een heel bijzonder sieradenmerk.
Dit merk, Tadblu is namelijk gespecialiseerd in Assieraden. Hiervoor verzorgde ik alle e-commerce fotografie voor de brochure en de sfeerfotografie. Ook fotografeerde ik weer voor de Top Hair waar deze toffe serie uit voor kwam.

09 September


Helaas kan ik deze maand alleen de vrijwerk shoot die we hadden gepland plaatsen, Ik wilde me meer focussen op het fotograferen van beauty beelden en hiervoor hadden we dan ook een shoot gepland met 3 verschillende modellen, zodat we veel bruikbare beelden hadden.

10 Oktober


Oktober was echt een gekkenhuis, we hebben 10 verschillende klanten geholpen en als een malle doorgewerkt om alles bol te werken. Ik retoucheer de beelden natuurlijk zelf waardoor ik in Oktober bijna elke avond heb doorgewerkt om alles ook zo snel mogelijk aan te kunnen leveren.

11 NovemberIn November deed ik een hele andere tak van sport, namelijk het fotograferen van interieur.
Via de shutters heb ik nagebootst alsof er golden hour was, en zelf vind ik dat ontzettend tof staan bij deze bank.
De shoot met Kirsten Alacali is helemaal mijn cup of tea, de kleuren passen helemaal bij me.

12 DecemberIn December deed ik een toffe shoot voor een edelstenen merk. Hierbij kon ik ook weer heerlijk mijn creativiteit kwijt.
En hebben we ontzettend veel diverse sfeerbeelden gemaakt. Ook deed ik nog een vrij werk shoot vlak voor we weer in lockdown gingen en heb deze beelden pas deze maand kunnen bewerken door de drukte die er ineens was.

Tot slot

Afgelopen jaar heb ik voor ontzettend toffe klanten mogen werken. Nog meer dan ik in bovenstaand overzicht heb laten zien.
Ook heb ik nog voor diverse merken als retoucher mogen werken wat ik zo ontzettend tof vond om te doen.
Hopelijk mag ik ook dit jaar voor diverse klanten fotograferen en retoucheren.
Heb jij voor jezelf een fotografie jaaroverzicht?
Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com