Fotografie Overig

Het nieuwe Bureaulampje, de BenQ Screenbar Plus.

21 maart 2022

In December kreeg ik van BenQ een bericht of ik een Screenbar wou testen, een lamp die je boven op je monitor kan bevestigen zodat je altijd in een consistente omgeving werkt. In deze blogpost vertel ik je meer over de BenQ Screenbar

Eerder werkte ik al samen met BenQ voor een Monitor. Deze keer test ik een heel ander artikel, namelijk de screenbar. Geschikt om op diverse monitoren te gebruiken, zoals de monitor die ik toen der tijd heb mogen uitproberen, in dit artikel hebben we hem voornamelijk op een iMac getest.

Waarvoor zou je een screenbar aanschaffen?

Deze lamp is bedoeld om je werkplek te verlichten, ervoor te zorgen dat je in een constante natuurlijkere lichtsituatie zit. Doordat je de lamp bevestigd op je monitor neemt hij eigenlijk geen extra plek in op je werkplek. 

Wat krijg je allemaal in de doos?

De screenbar komt in een mooie doos binnen, in de doos zit: een donkergrijze screenbar, Screenbarhouder/bevestigingsclip, desktop switch, waarmee je het licht kunt bedienen en op verschillende standen kan zetten. En een USB-kabel. De screenbar is gemakkelijk in elkaar te zetten, en eigenlijk wijst dit zich allemaal vanzelf. 

Specificaties:

Adviesprijs: € 129,-

– Geïntegreerde omgevingslichtsensor voor automatisch dimmen
– Speciale clip voor bevestiging op je monitor
– Geen storende spiegeling op het beeldscherm

Informatie: www.benq.nl

Wat kan zo’n screenbar allemaal? 

De lamp krijgt voeding door een USB-kabel die je in de computer kan steken. Aan de kabel zit een desktop switch waarmee je de lamp makkelijk kan bedienen en in kan stellen op verschillende kleurtemperaturen en felheid. Deze hoef je niet apart nog aan te sluiten, maar wordt door dezelfde kabel voorzien van stroom, als je computer dus niet aanstaat, werkt de lamp dan ook niet.

De lamp is personaliseerbaar, je kan de lamp handmatig feller zetten of dimmen en de kleurtemperatuur instellen. De kleurtemperatuur is in te stellen tot 2700K warm en 6500K koud. In de screenbar zit een sensor die de lichtsituatie kan meten, op de switch kan je een knop indrukken waardoor je de perfecte lichtsituatie kan creëren, dit is fijner voor je ogen en verminderd hierdoor de oogstress als je achter de computer werkt.

Hoe bevalt de screenbar?

Samen met mijn stagiaire heb ik de afgelopen periode de screenbar getest.

Toen we begonnen met het opzetten van de screenbar op de iMac zag ik gelijk dat hij, als je hem midden op de iMac positioneert hij precies de camera blokkeert, dit is natuurlijk op te lossen door hem iets naar links of rechts te zetten, maar dat staat wel echt een stuk minder mooi dan als je hem precies in het midden hebt zitten. Iets wat ons positief verraste, is dat de lamp totaal niet weerkaatst in het glimmende scherm van de iMac. Ook heb ik de iMac op een verhoging staan waardoor je verwacht ook in de lamp te kijken, hier had ik eigenlijk helemaal geen last van omdat hij precies ver genoeg van het scherm zat bevestigd.

Zelf werk ik sinds kort op een Eizo met Zonnekap, de lamp had ik hier graag op willen testen.
Helaas is het doordat ik werk met een zonnekap op mijn scherm niet mogelijk, het contragewicht van de lamp was niet lang genoeg om tot aan het eind van de zonnekap te komen, waardoor ik de lamp alleen zonder zonnekap kon gebruiken. Dit vindt ik persoonlijk niet ideaal omdat ik het fijn vindt om direct omgevingslicht van mijn scherm te blokkeren, omdat ik in een ruimte werk met ramen.

Gebruik op de Macbook

Lilian heeft geprobeerd om de screenbar op haar Macbook te gebruiken, helaas kwam ze er al snel achter dat dit geen match was. Toen ze een opzet maakte voor het schrijven van deze blogpost noemde zij dit als een nadeel, maar na even onderzoek te hebben gedaan kwam ze er achter dat er ook een speciale versie is voor kleinere devices zoals haar Macbook. Namelijk de Screenbar Lite 

Tot slot

De Screenbar geeft veel rust aan je ogen, vooral als je in de winter op grauwe dagen achter je computer zit merk je wel dat het je ogen een stuk meer rust geeft om constant licht rondom je bureau te hebben. Zowel Lilian als ik merkte dat het echt een stuk rustiger was terwijl je aan het werk was, de zon stond regelmatig op onze ramen en deze verplaatst natuurlijk door de dag heen, hier hadden we eigenlijk amper tot geen last van doordat de BenQ Screenbar rekening hield met het licht van de omgeving en toen het nog wat eerder donkerder was zich aanpaste des te donkerder het werd.

Mocht je een bureaulamp teveel ruimte in vinden nemen, en toch meer licht op je bureau willen wat ontzettend fijn (en best fel) licht geeft kan ik de Screenbar van BenQ zeker aanraden. Je kan hem voor 129,- kopen bij BenQ of Bol.com 

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

*Dit artikel betreft een samenwerking

2 Comments

  • Reply Training: Boost je Blog van Mira Tells | Jasmijn Bult 4 april 2022 at 10:06

    […] Voor de analyse heb ik haar de volgende blog toegestuurd om te beoordelen: Het nieuwe Bureaulampje, de BenQ Screenbar Plus. […]

  • Reply Mitchel 5 april 2022 at 16:55

    Fijn dat deze lamp zich kan aanpassen aan de lichtsituatie. Het lijkt me heel fijn om zo’n lamp te kunnen bevestigen aan de monitor.

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com