Fotografie

Hoe bereid ik mijn fotografie stash uit?

7 juli 2022

Fotografie kan duur zijn, ligt er natuurlijk aan hoe bond je het maakt. Maar de meeste apparatuur is niet goedkoop. Denk maar eens aan een camera, objectieven en eventuele studioapparatuur zoals licht. Dan loopt het bedrag snel op. Hoe ik mijn geld spaar, vertel ik jullie in deze blog.

Wish list

Allereerst maak ik één wishlist. Het is namelijk leuk om te zien wat je al hebt kunnen kopen. Het belangrijkste is dan een camera. Deze had ik dan ook als eerst. Daarna kocht ik voor school een MacBook. Als je dan geld hebt opgespaard kan je weer wat kopen en afstrepen van je lijstje. Maar hoe kom je aan dat geld?

Shoots

Sowieso had ik al een bijbaan. Een deel van mijn inkomen ging naar mijn spaarrekening. Op gegeven moment vroegen mensen of ik ook shoots deed. Zo ben ik begonnen met familie, zwangerschap en newborn shoots. Ik vind dat ook heel leuk om te doen. En mensen blij te maken met de foto’s. Via via kreeg ik ook nog een productfotografie opdracht. Wel heel spannend! Na weer nieuwe foto’s geplaatst te hebben krijg ik ook weer nieuwe aanvragen. Laten zien wat je kan is dus ook belangrijk!

geld

Geld

Na meer ervaring kon ik ook meer geld vragen voor de shoots. Het geld wat ik daar mee verdien, zet ik in een apart spaarpotje op mijn rekening. Elke keer als ik weer wat nodig heb, haal ik dat uit het spaarpotje. Bij een aantal banken is dat in de app al mogelijk om te maken! Dan kan je ook een potje maken voor bijvoorbeeld vakantie. Zo heb ik al een extra accu, softboxen, reportage flitser, paraplu, achtergrondsysteem, twee achtergrondrollen en nog meer kunnen kopen. Zo bereid ik stukje voor stukje mijn stash uit!

Uitbreiden

In de zomervakantie ga ik mij weer meer focussen op shoots. Ook wil ik naast familie, zwangerschap, newborn, meer foto’s maken in mijn opzetbare studiootje. Verschillende dingen uitproberen, om te kijken wat ik kan met mijn eigen spullen. Uiteindelijk kom ik dan vast achter meer dingen die ik op mijn wishlist ga zetten, de lijst wordt al steeds langer!

Tot slot

Ik ben benieuwd hoe ik hier over een tijdje op terug kijk, en of ik dan al een groei heb gemaakt ten opzichte van nu. Wat zou jij nog willen toevoegen aan jou stash? En heb jij nog tips om deze snel uit te bereiden? Ik ben benieuwd!

 

Bekijk hier mijn vorige blogpost over de 10 dingen die ik nog wil toevoegen aan mijn stash!

En volg je Jasmijn al op Instagram en Bloglovin’?

1 Comment

  • Reply Eind van mijn stage is genaderd! | Jasmijn Bult 14 juli 2022 at 20:07

    […] Hoe bereid ik mijn fotografie stash uit? […]

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com