Overig

Hoe bevalt de Apple Watch na 3 maanden.

26 februari 2020

Indien je de vlogs volgt die we elke maandag plaatsen hebt gevolgd heb je wellicht meegekregen dat ik eind december een Apple Watch heb aangeschaft. Om een unboxing te filmen vondt ik niet helemaal leuk aangezien ik verder nog geen eerdere ervaring had met een Apple Watch. Maar vandaag leek het me heel leuk om je mee te nemen naar de bevindingen die ik de afgelopen 3 maanden heb gehad.

Waarom wou ik überhaupt een Apple Watch?

In December ben ik jarig, en eigenlijk vraag ik elk jaar voor mijn verjaardag geld.
Afgelopen jaren stak ik eigenlijk al dit geld terug om te investeren in mijn bedrijf. Maar ik vondt het deze keer wel tijd om iets te kopen waar ik enthousiast van werd. Toen ik een jaar of 13 was wou ik ontzettend graag een Playstation 3. Hier heb ik ontzettend lang over lopen zeuren en heb hem samen met m’n eigen geld gekocht/gekregen voor mijn verjaardag.
Het gevoel dat je krijgt als je “investeert” in jezelf vondt ik zo geweldig dat ik dit graag weer wou ervaren. Iets waar ik al een tijd naar keek. Maar het voor mijzelf niet waard vondtwas dus ook de Apple Watch. En daarom besloot ik de knoop door te hakken en hem te kopen van mijn verjaardagsgeld. En ik ben er zo ontzettend blij mee. Het leek mij een mooi accessoire en een van de functies leek me als vrouw erg handig. Maar dat vertel ik je iets verderop in deze post.

Wat miste ik?

Verderop ga ik er ook al op in, maar ik mis een aantal apps die zijn gestopt met het ondersteunen van de Apple Watch.
Zoals SleepCyle, een app die je slaap opneemt.
Deze app ondersteund als een van de weinige het opnemen van je slaap. Dus als je praat in je slaap kon je het op deze manier terug luisteren. Helaas hebben zij besloten om de app niet meer te laten ondersteunen.
Net zoals bij Toggl. Zo zijn er helaas nog meer apps die ervoor hebben gekozen dat ze de Apple Watch niet meer gingen ondersteunen met Apps. Dit komt voornamelijk denk ik omdat het horloge eigenlijk de afgelopen jaren niet extreem populair was. Door de missende functies zoals Always on display. Sinds Apple dit heeft geïntroduceerd zie ik dat veel meer mensen de Watch zijn gaan kopen.

Waarom vindt ik hem zo handig?

De Apple Watch gebruik ik voor diverse dingen. Zoals het opnemen van mijn slaap, mijn klantenkaarten laten scannen en het allermakkelijkste en meest gebruikte, is de betaalfunctie.
Ik zit nooit meer te klooien met het vinden van mijn mobiel/pinpas. En moet nu zelfs ongemakkelijk naar de verkoper kijken omdat de pinautomaat zo langzaam is en ik niks had hoeven opbergen. Ideaal als je boodschappen gaat doen. Terwijl de pinautomaat nog bezig is met het verwerken stop ik de spullen alvast in mijn tas.

Extra voordelen als vrouw

Zoals ik in het begin stukje al zij is het een mooi accessoire als vrouw.
En wel om het volgende. Als je bij bijvoorbeeld de ING zit kan je gebruik maken van Apple Pay. Dit had ik al enige tijd op mijn telefoon staan, maar de Apple Watch heeft ook deze functie.
Wat inhoud dat je als vrouw eigenlijk je mobiel en pinpas in je tas kan laten zitten. Je kan super makkelijk betalen met je Horloge en je pinpas hoeft niet eens in de buurt te zijn. In Nederland ondersteund Apple helaas geen netwerk horloge. Waardoor je mobiel dus wel altijd in de buurt moet zijn. Maar als die in de tas zit is dat natuurlijk geen probleem.

Mijn favoriete apps

Eigenlijk gebruik ik minder apps dan ik had gedacht op de Apple Watch. In het begin heb ik heel veel filmpjes gekeken over welke apps je nu echt moest hebben. Maar dit was eigenlijk meer gefocust op de Amerikaanse markt waar je op elke hoek een Starbucks hebt. Dus na een tijd ging ik eigenlijk gewoon op zoek naar m’n eigen favoriete apps. Alleen is dit nog knap lastig in de App Store op je Watch. Maar niet als je echt goed weet waar je naar op zoek bent, maar je kan niet uren lang scrollen tot je toffe apps vindt.

Voor mij waren dan ook op dit moment de apps waar ik het meeste aan heb:

  • Stocard (Hierin heb ik al mijn klantenpassen staan)
  • BatteryPhone (Hierop kan je je batterij van je Apple Watch en telefoon bijhouden en je kan op je watchface eventueel een graphic toevoegen)
  • Numerics (Hier kan je je volgers op diverse platformen bijhouden
  • NOS (Indien ik me heel erg verveel kan ik het nieuws in de gaten houden, helaas is nu.nl gestopt met het ondersteunen)
  • Sleepwatch (Ik draag elke nacht mijn Apple Watch en deze app houdt super duidelijk je slaap bij, echt een aanrader)
  • Wunderfind (Met deze app kan je bijhouden waar diverse apparaten liggen, dus indien je je Apple Watch af hebt gedaan en je hem niet meer kan vinden kan je zien hoe dichtbij die is)
  • Ing (Eigenlijk de meest nutteloze app, hierop kan je je huidige saldo zien)
  • Mapstr. (Love deze app! Hiermee kan je op je mobiel toffe hotspots opslaan, maar deze kan je dus via je Watch ook zien)
  • Spotify (Een beetje hetzelfde als de app, alleen dan versimpeld)
  • Pacer (Voor om m’n stappen doel goed te pijlen!)
  • Week Agenda (Dit is de app die ik al super lang gebruik als Agenda, deze agenda zoals de naam al zegt laat de hele week zien, net zoals een echte agenda)
  • Buienalarm (Laat weten wanneer het gaat regenen en je kan het diagram zien)
  • Buienradar (Laat alleen een wolkenmap over Nederland zien)
  • Hue (Hiermee bedien ik mijn lampen, alleen werkt het vaak alleen met het licht aandoen)
  • Facebook messenger (Gebruik ik eigenlijk nooit, maar hij is gespiegeld met mijn iPhone)

En dit was een nog best wel lange lijst qua apps die ik op mijn Apple Watch heb staan. Mochten jullie het leuk vinden als ik hier een keer dieper op inga welke app ik op welke manier gebruik wil ik daar natuurlijk een post over schrijven.

Een gemist, waarvoor ik mijn Apple Watch ook wou gebruiken.

Helaas beginnen de Smart matches nu pas echt hun intreden te maken. Terwijl diverse app ontwikkelaars er zo’n 2/3 jaar geleden in hadden geïnvesteerd. Een nadeel voor degene die nu pas een Apple Watch hebben. Want helaas hebben heel veel bedrijven besloten om de Apple Watch apps niet meer te laten ondersteunen. Zo ook Toggl, een tool waarmee ik mijn uren waarmee ik aan mijn bedrijf werk klok. In het verleden hadden ze dus een app, maar deze wordt niet meer ondersteund, super jammer!
Want dat leek me mega makkelijk mocht je het vergeten om je Timer aan te zetten en niet op je mobiel willen zitten. Maar, als ik eerlijk ben, verwacht ik wel dat app ontwikkelaars aankomende jaren hier wel weer mee aan de slag gaan.
Ik zie namelijk steeds meer mensen investeren in een smartwatch.

Heb jij nog nieuwe inzichten uit dit artikel gehaald? En gebruik jij sommige van deze apps?

9 Comments

  • Reply Henk 27 februari 2020 at 08:43

    Ik heb geen Apple Watch of soortgelijke horloges. Ik vind de vorm van de horloges niet mooi en doe eigenlijk al die dingen met mijn telefoon

    • Reply Alexandra 29 februari 2020 at 09:15

      Ik hoef niet alles mee te nemen in mijn smartwatch, onnodig. Ik heb een smartwatch en gebruik deze alleen voor het tracken van mijn gezondheid. Ik wil niet 24 uur per dag bereikbaar en mobiel alert zijn. Veels te onrustig. Ik vind het juist belangrijk dat ik niet altijd ‘aan’ sta en dat wordt tegenwoordig steeds meer. Daarom neem ik bewust een stap terug.

  • Reply Krystle/Batboy 27 februari 2020 at 09:27

    Jammer dat veel apps niet meer ondersteund worden zeg! Heb zelf geen ervaring met een Apple watch, maar lijkt me wel eeg handig.

  • Reply rachel 27 februari 2020 at 10:49

    ik kan echt niet meer zonder mijn apple watch en gebruik hem overal voor. ik heb nu de 4 serie en volgende maand krijg ik de 5 serie dus ben benieuwd

  • Reply Helena 27 februari 2020 at 11:52

    Niet echt een fan van apple. Maar, wel een erg duidelijke review!

  • Reply An 27 februari 2020 at 17:48

    Een aantal apps uit je lijstje gebruik ik op mijn iPhone. Wel een mooi design die Apple Watch.

  • Reply Manon 28 februari 2020 at 21:11

    Ik gebruik mn watch voor het bellen, verder vind ik het ook fijn dat de afstandsbediening van de tv ook op de watch staat. Zo kan ik gewoon mn tv bedienen met mijn horloge. Hoe futuristisch is dat!?

  • Reply Monique 29 februari 2020 at 14:50

    Hij lijkt mij ideaal! MOmenteel heb ik een Samsung maar als ik weer een iPhone heb dan ga ik ook zeker naar een Apple Watch kijken.

  • Reply Janet 8 maart 2020 at 13:28

    Ik denk dat een smartwatch niks voor mij is, ik denk dat ik het niets vind om op zo’n klein schermpje apps te gebruiken. Wellicht is het gewoon iets waar je aan moet wennen, maar ik houd het liever bij mn iPhone.

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com