Fotografie

Hoe ik Pinterest inzet als fotograaf

3 juni 2020

Pinterest is heel erg fijn voor fotografen, toch wordt Pinterest onderschat.
Veel mensen zien het als weer een ander socialmediaplatform, echter is Pinterest super fijn als fotograaf om je beelden veel meer te laten zien. Zodra mensen inspiratie zoeken voor een fotoshoot, bruiloft, huis etc. zullen zij vaak naar Pinterest grijpen.

Het is leuk voor je eigen ontwikkeling

Iets wat ik zelf heel leuk vindt aan het werk op Pinterest zetten is om mijn voortgang van de jaren te zien. Zelf heb ik 1 bord waarop ik al mijn fotografie zet. Nu gebruik ik Pinterest nog niet zo lang om mijn eigen werk op te zetten. Maar over enkele jaren staan die beelden nog steeds op je bord en kun je dus heel goed je eigen groei zien. Maar, je kunt ook heel goed meten welke beelden mensen interessant vinden en pinnen op hun eigen borden. Hierdoor wordt je werk gedeeld en zien andere mensen je werk ook weer. Doordat Pinterest gebruik maakt van het door pinnen. Waardoor jouw gegevens erbij blijven staan kunnen ze het beeld altijd terug naar jou herleiden en wellicht krijg je hier nieuwe klanten van.

Zichtbaarheid

Zoals ik hierboven al zij wordt je beeld gedeeld en schept dit meer zichtbaarheid. Pinterest lijkt eigenlijk heel erg op Google. Als je hierop zoekt met termen die je ook gebruikt tijdens het zoeken op Google. Komen je beelden mogelijk omhoog.
Hierom is de tekst die je toevoegt eigenlijk even belangrijk als het beeld zelf. Alleen zullen mensen je tekst pas weten als ze je beeld interessant vinden. Maar als je beeld eenmaal wordt opgepikt door Pinterest wordt je foto door heel wat mensen gezien.
Pinterest pakt je op zodra je regelmatig nieuwe pins plaats, en wellicht nog meer dan je pins van andere oppakt.

Meer mensen naar je eigen kanalen trekken

Wat ik zelf heel fijn vindt, is dat als je op de foto klikt, en per ongeluk nog een keer klikt je gelijk door wordt gestuurd naar de URL waar de foto aan zit gekoppeld, hierdoor zorg je ervoor dat mensen op je website komen en wellicht doorklikken naar andere artikels of andere foto’s. En als je zorgt dat het makkelijk is om je te volgen heb je best een grote kans dat mensen blijven hangen op je blog of social media en je blijven volgen, waardoor je weer een trouw netwerk opbouwt en niet afhankelijk bent van andere kanalen.

Borden per categorie

Zoals ik eerder al zij heb ik een bord voor alleen mijn fotografie werk, mensen kunnen op Pinterest namelijk losse borden van je volgen, zo kan iemand ervoor kiezen alleen je bord met blogposts over fotografie te volgen.
Of alleen het fotografie werk dat je plaats. Zo kun je mensen specifiek per “doel” jou laten volgen en hoeven ze niet verplicht alle aspecten van je Pinterest account te volgen. Dit vindt ik zelf wel super fijn dat mensen die alleen interesse in jouw fotografie blogs hebben je daarvoor kunnen volgen. Zo kun je makkelijk de fotografen tussen de klanten splitsen.

Gebruik jij Pinterest al voor je fotografie bedrijf?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

1 Comment

  • Reply Krystle/Batboy 11 juni 2020 at 11:09

    Ik gebruik Pinterest ook voor al mijn blog artikelen. En haal er ook veel inspiratie uit.

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com