Ondernemen

Lifehack: Mail Plannen.

17 juli 2020
Toetsenbord Macbook Pro

Als ondernemer is plannen een van mijn lieveling dingen, maar waar ik altijd tegen aan liep was het plannen van mijn mail. Vaak ben ik ’s avonds het energiekst, maar vindt het altijd een beetje gek om midden in de nacht te mailen, nu kwam ik achter iets super handigs, en ik vertel het je in deze blogpost.

Je mail makkelijker maken.

Zelf ben ik er een hele tijd mee bezig geweest, om mailen voor jezelf zo veel makkelijker te maken. Voor mijn bedrijf heb ik een e-mail adres op een eigen domein, hierdoor kun je mailen met je eigen naam, maar een groot nadeel hiervan is dat de inlog plek van je mail er niet heel spectaculair uitziet en vaak niet veel mogelijkheden hebt met het maken van templates, hantekening etc. Hiervoor gebruikte ik in het verleden Airmail, maar het nadeel van Airmail is natuurlijk dat je hier niet altijd bij kunt en alleen alle gegevens op je Pc beschikbaar hebt (Oké, niet helemaal waar je hebt een mobiele app), maar je kunt er minder snel iets mee doen als je on the go bent of als je device niet over de app beschikt.

Je mail invoegen in Gmail

Voor mijn mail wou ik dan ook liever online werken, mocht ik dan een mail willen opstellen en zelf geen mobiel of laptop bij hebben kan ik er altijd bij op een openbare computer. Nu had ik een tijd geleden ergens gezien dat het bij Gmail mogelijk is om je domein e-mail te koppelen aan je Gmail. Hierdoor kun je er zoveel makkelijker bij. Het design blijft als nog een van de minder mooie dingen van Gmail, maar de functies zijn het dubbel en dwars waard, want je kun hierdoor mails inplannen, templates klaar maken en vast nog veel meer wat ik nog niet heb ontdekt. Zo kun je dus altijd vanuit je eigen naam werken en heb je het design van je mail bij de hand, deze wordt automatisch aangepast per device. Zo zorg je dat je handtekening er op elk device hetzelfde uitziet.

Voordelen van je domein e-mail in Gmail

Een van de grootste redenen voor mij om het in een online-based e-mail systeem te zetten was het inplannen van mails, zelf stuur ik altijd 48 uur vooraf een herinnerring naar mijn klanten. Door dat ik dit handmatig deed, kwam het regelmatig voor dat het niet 48 uur was, maar best wel wat minder. Het prettige bij Gmail is dat je e-mails kan inplannen voor een dag en tijd, waardoor je het niet kunt vergeten en niet meer mailt op hele rare tijden. En het aller prettigste is dat Gmail natuurlijk online is waardoor je niet online hoeft te zijn om de mails te laten versturen, zo kun je natuurlijk naar potentiële opdrachtgevers precies om 9:00 de inbox inspringen, waardoor ze jou als eerste zien als ze de mailbox openen.

Nadelen van je domein e-mail in Gmail

Het opzetten van de mail en het design vond ik wel echt een groot nadeel aan het werken in Gmail. Zelf gebruik ik het dan ook echt alleen om de mails in te plannen voor een later moment en als ik snel on-the-go een mail moet opstellen en versturen (of inplannen)

Tot slot

Voor mij is het als avond persoon echt een life hack om je e-mails te kunnen inplannen, maar ook zodra ik een datum met een klant heb afgesproken kan ik de e-mail voor de herinnerring er vast inzetten en hoef ik hier verder niet meer naar om te kijken tot de dag voor de shoot.

Kende jij de functie van inplannen van e-mails al?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

11 Comments

 • Reply Lindaschrijfthetop 18 juli 2020 at 10:47

  Ik wist niet dat dat mogelijk was bij gmail., handig voor als je een nachtwerker bent.

 • Reply VerKlaproos 18 juli 2020 at 10:55

  Super handig!!! Daar ga ik ook gebruik van maken!

 • Reply Lodi 18 juli 2020 at 11:09

  Ik ken deze functie niet maar heb het zelf eigenlijk ook niet nodig, ik werk puur overdag en schijf dan mijn mails, maar snap goed dat dit makkelijk kan zijn.

 • Reply Joyce - SomedayTodayNL 18 juli 2020 at 12:11

  Wat handig! Deze functie ga ik onthouden, mocht ik het ooit nodig hebben.

 • Reply Felice Veenman 18 juli 2020 at 14:12

  er gaat een heel nieuwe wereld voor me open !! ik verstuur mijn emails huppetee, no time like the present met Gmail. En mijn facturen keurig volgens het boekhoudprogramma waar ik mee werk

 • Reply Carolien 18 juli 2020 at 15:52

  Handig! Ik werk mijn mail normaal gewoon overdag bij en als het dan een keer in de avond is dan is er de dag erna wel weer mailcontact. Let eigenlijk niet echt op de tijd als ik aan het mailen ben.

 • Reply Wendy 19 juli 2020 at 08:31

  Handig! Mocht je nog een optie ontdekken zonder gmail dan hoor ik het graag. Ik ben toch een beetje aan het ontgooglen, ze weten veel te veel.

 • Reply Caroline 19 juli 2020 at 11:01

  Zo zet, dit is handig! Ik had geen idee, maar je hebt me nu wel op goede ideeën gebracht. Dankjewel daarvoor.

 • Reply Tessa 19 juli 2020 at 16:05

  Nee, hier had ik nog niet van gehoord. Handig voor ondernemers

 • Reply Jouvence 19 juli 2020 at 16:32

  Ik plan mijn mails nooit in. Ik ga er altijd even een uurtje voor zitten om het netjes af te werken en te ordenen.

 • Reply Manon 21 juli 2020 at 17:19

  Ik ken het niet. Klinkt echt heel handig!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com