Achter de schermen Ondernemen

Live Blog – Italië

20 mei 2018

En de reis naar het buitenland is gestart, vanaf nu zal ik elke keer dat als ik de mogelijkheid heb deze blog updaten. Dit zal ik elke keer doen met een tijdaanduiding. Heel veel plezier met lezen! Zondag 4:30 – Vanaf dit moment begint het allemaal echt, vannacht had ik bij mijn tante in hoofddorp geslapen zodat ik snel en makkelijk op Schiphol kon komen, ideaal want ze hebben hier nachtbussen die bijna elk kwartier rijden!

Zondag 4:36 – Mijn tante was wakker en vond het toch niet zo’n prettig idee als ik alleen zou reizen naar de bushalte, dus besloot ze om me af te zetten met de auto bij de bushalte en met me te wachten tot de bus er was, deze was iets te laat, na 20 minuten arriveerde ik op Schiphol.

Zondag 5:00 – We hadden afgesproken bij terminal 3, maar elkaar vinden op Schiphol blijft toch altijd een dingetje, na elkaar te hebben gebeld hadden we elkaar eindelijk gevonden en konden we richting de incheck balie.

Zondag 5:20 – Inmiddels zijn we aangekomen bij de security check. Zoals altijd als ik fotografie spullen bij me heb wordt ik eruit gepikt. Hierbij moest ik mijn tas openen en elke lens openen aan de voor en achterkant, alles was goed en ik mocht door. Ook had ik mijn schoenen uit moeten doen, deze dus even opzoeken en we konden dan eindelijk door naar de gate

Zondag 6:00 – Even langs een ontbijt stand, we waren €26,- aan eten kwijt voor koffie, twee flesjes water, een cola en 2 croissants en twee andere broodjes. Bizar hoeveel ze daarvoor kunnen vragen binnen de douane

Zondag 6:20 – Boarding time!! Aangezien wij in rij 11 zaten mochten wij als een van de laatste personen boarden, niet zo’n probleem want daardoor zat iedereen al. Nu was het wachten en om 7:00 zouden we vertrekken

Zondag 7:35 – Eindelijk konden we vertrekken met een vertraging van 15 minuten, we stonden in de rij tijdens het taxien waardoor we helaas vertraging opliepen, zelf vliegtuigen hebben soms ns trekjes.

Zondag 9:29 – We zijn geland in Rome!

Zondag 9:52 – Na een goede vlucht konden we eindelijk de bagage ophalen, nu sta ik nog te wachten maar als het goed is rollen de koffers binnen 10 minuten op de band.

Zondag 10:21 – Je kent toch die bordjes waarmee personen worden opgehaald door taxi’s etc? Daarmee werden wij ook opgehaald! Ongeveer 10 minuten naar de taxi lopen en vanaf nu moeten we nog ongeveer 3 uur in de taxi zitten.

Zondag 10:43 – We reden langs de snelweg en hadden allemaal wel trek gekregen van het vliegen, tijd om een broodje en wat lekkers te halen. Toen kwam de vriend van Roza met een goed idee om nog even Rome in te gaan aangezien we anders alleen maar moesten wachten in het hotel. Dus we reden nog even om naar Rome!

Zondag 11:37 – Wij hebben de Spaanse Trappen bekeken en gelopen. Hierna gingen we de Sint Pietersbasiliek in zoals de foto’s hieronder

Zondag 11:42 -Sint Pietersbasiliek.

Zondag 12:30 – Even een foto van mij bij de Spaanse trappen, helaas konden we hier niet meer naar boven want de taxi chauffeur wachtte natuurlijk op ons!

Zondag 12:52 – We wouden graag kijken bij het colluseum, hiervoor was het even een kleine tussenstop waar de taxi chauffeur even kon wachten. Er was een evenement geweest waardoor we een stukje naar het colluseum moesten lopen. Helaas zijn we het colluseum niet in geweest omdat dit vrij prijzig was als we direct naar binnen wouden, en helaas hadden we niet de tijd om 1,5 te wachten met tickets kopen.

Zondag 13:12 – We hadden nog even rondgelopen bij het colluseum en nu konden we weer terug naar de taxi, nu zijn we onderweg naar onze eindbestemming Sant’Elpidio a mare

(Een schattig dorpje onderweg, sorry voor de blauw getinte ramen)

Zondag 16:07 – Na 3 uur heel Italië door te zijn gegaan zijn we nu eindelijk in het hotel beland, even bijkomen en dan straks even naar de spa

Zondag 19:19 – Na even lekker te hebben geslapen in de zon, in het bubbelbad te hebben gezeten en even snel de sauna in gaan we ons nu dan eindelijk klaar maken voor het eten! Om 20:00 hadden we afgesproken voor het diner.

Zondag 20:00 Eenmaal in het restaurant konden we eindelijk gaan bestellen, Honger! Ik besloot voor de gestoomde zalm te gaan.

Zondag 21:30 – Nadat we heerlijk hadden gegeten bij het hotel restaurant konden we eindelijk richting bed!

Zondag 22:38 – Tijd om echt te gaan slapen, welterusten en tot morgen!

Maandag 7:45 – Tijd om op te staan om te douchen, vandaag gaan we naar het hoofdkantoor.

Maandag 8:45 – Tijd om te ontbijten

Maandag 9:45 – Nu gaan we onderweg naar het hoofdkantoor het is heel dicht bij het hotel dus hier waren we vrij snel.

Maandag 9:52 – We zijn gearriveerd bij Jean Paul Myne en gaan even iedereen langs om Hoi te zeggen.

Maandag 10:20 – Even de studio snel bekijken, morgen en overmorgen zal ik hier meer te vinden zijn.

Maandag 10:40 – Wachten tot Roza terug is met de gehuurde auto zodat we kunnen gaan vergaderen om te besluiten wat we precies gaan doen, het moodboard hadden we al even snel gezien om 10:15 maar daar gaan we zo verder op in.

Maandag 13:17 – Tijd voor een snelle break! Naar een pizza restaurant vlak bij het hoofdkantoor

Maandag 14:37 – We waren weer terug in het hoofdkantoor en konden nu de modellen gaan bespreken. Wat precies de bedoeling was qua haar etc.

Maandag 16:50 – En we waren klaar op kantoor! Alles was duidelijk, morgen verzamelen we om 9:00 en dan kunnen we beginnen met het klaar maken voor de shoot van woensdag.

Maandag 17:30 – Even het winkelcentrum in om de tijd te doden, even naar de H&M!

Maandag 19:00 – Tijd om vast naar het restaurant te rijden, en hopen dat we wat eerder dan 20:00 kunnen eten, want in Italië is het normaal vanaf 20:00 te eten.

Maandag 19:30 – We zijn gearriveerd bij het restaurant, we hadden frituurde groente als voorgerecht en een soort gefrituurde pudding, heel bijzonder maar erg lekker! Als hoofdgerecht hadden we een soort biefstuk, gebakken ik olijfolie. Maar ik heb een lichte angst ontwikkeld voor olijfolie door mijn moeder, ze heeft een keer pannenkoeken gebakken in olijfolie en ik had nog nooit zulke erge buikpijn gehad, hopelijk vannacht dus ook niet!

Maandag 21:36 – We zijn klaar met het eten en nu nog een kwartier terug rijden naar het hotel!

Maandag 21:51 – We zijn gearriveerd bij het hotel, tijd om naar bed te gaan want we worden morgen om 9:00 verwacht. Welterusten en tot morgen ?

Dinsdag 8:00 – Tijd om op te staan en om te douchen! Vandaag gaan we de modellen verven voor de shoot van morgen, althans we? Ik bedoel natuurlijk Chantal en Roza! Ook ga ik als het goed is ook naar de fotozaak om nog wat spullen aan te schaffen.

Dinsdag 8:30 – Tijd om te ontbijten, en het ontbijt van gister lijkt aardig op het ontbijt van vandaag dus daarvan deel ik vandaag even geen foto.

(Het uitzicht vanaf het hotel)

Dinsdag 9:00 – Tijd om naar het hoofdkantoor te vertrekken!

Dinsdag 9:05 – We zijn aangekomen op het hoofdkantoor en het eerste model is er al dus we kunnen gelijk aan de slag, ik zet nu m’n laptop op en kan lekker foto’s bewerken.

Dinsdag 13:28 – Tijd voor Pizza!

Dinsdag 13:42 – Even de studio in om hier voor te bereiden en door te bespreken hoe en wat, het zijn tenslotte niet m’n eigen spullen en ik heb niet alles wat ik zou willen maar we zorgen gewoon dat het goedkomt.

Dinsdag 18:06 – We zijn nog steeds druk met het voorbereiden voor morgen! De modellen zitten nog in het haar en de extensions worden gedroogd. Ik ben al sinds 9:30 aan het editen dus tijd voor een blikje Fanta!

Dinsdag 20:00 – Eindelijk tijd om te eten, we zijn naar een restaurant waar ze hun eigen koeien gebruiken, zodat je weet waar het vlees vandaan komt.

Dinsdag 21:54 – We zijn terug in het hotel, maar we besloten om nog even snel naar de spa te gaan want die is tenslotte open tot 22:30

Woensdag 8:48 – Goedemorgen! Tijd om snel te ontbijten en te fotograferen

Woensdag 10:21 – De modellen zitten in de visagie en het haar, inmiddels heb ik de studio opgezet en zijn we klaar om te fotograferen

Woensdag ergens rond 2 uur – Lunchen met Salade en Pizza.

Woensdag 17:34 – We zijn klaar met het fotograferen en gaan nu bezig met het uitzoeken van de beste foto’s!

Woensdag 21:30 – Tijd om te eten! Marco, een van de mensen van Jean Paul Myne heeft ons een leuk restaurant laten zien

Woensdag 23:58 – Een kwartier geleden waren we terug, nu lekker slapen ☺️

Donderdag 8:30 – Tijd voor het ontbijt en daarna de laatste dingen inpakken! Het is alweer tijd om terug naar Nederland te gaan

Donderdag 11:15 – We nemen de bus richting Rome, hier zitten we nog ongeveer 3 uur in.

Donderdag 12:01 – We rijden langs de kust en zien ontzettend veel mooie plaatsen.

Donderdag 19:18 – Oeps, een update vanuit het vliegtuig heb ik eindelijk de tijd om een update te schrijven. Rond 15:00 waren we op het vliegveld en konden we gelijk doorlopen naar de incheck balie. Rond 15:30/15:45 waren we door de controle geweest, alles was goed en nu was het even tijd om een broodje te eten. Om 17:40 begonnen we met boarden, althans dit was iets later, maar dit is normaal bij italianen.

Nu zitten we alweer in het vliegtuig terug naar Nederland, deze 5 dagen zijn ontzettend snel gegaan! Ik heb dingen geleerd tijdens deze reis en vond het heel interessant om het op deze manier mee te maken. Daarom wil ik Roza en Chantal ook bedanken voor het meenemen van mij als fotograaf. Het was een hele ervaring.

Liefs, Jasmijn

1 Comment

  • Reply Before and After Photoshop #3 - Jasmijn Bult 17 maart 2020 at 14:09

    […] hebben we in 2018 geschoten voor een haarmerk in Italië, hierbij hebben jullie toen der tijd mijn live blog kunnen volgen. In 2018 ging ik voor het eerst naar het buitenland voor een fotografie klus, en ik […]

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com