Overig

Mappen structuur, hoe ziet dat er bij mij uit?

9 juni 2022

In mijn laatste blog vertelde ik over de Beautyshoot, die ik een poosje geleden heb gedaan. Voor alle foto’s heb je natuurlijk een duidelijke mappen structuur nodig. Deze had ik eerst nog niet, en zag het er rommelig uit en was het onhandig. Jasmijn heeft me nu een structuur geleerd, en die ga ik aan jullie laten zien!

Niet elke structuur werkt voor iedereen

Op school leerde ik een manier voor het organiseren van mappen. Deze manier werkte alleen niet voor mij. Ondertussen was mijn harde schijf en laptop onoverzichtelijk. Overal had ik mappen en bestanden staan. Soms niet eens benoemd wat het was of had ik het allang kunnen verwijderen. Een paar dagen geleden ben ik begonnen aan het organiseren van mijn laptop. Ik leerde de manier van Jasmijn aan.

Verwijderen van mappen en bestanden

Allereerst ben ik begonnen met het verwijderen van de bestanden. Even goed opruimen. Ik begon met mijn externe ssd. Verplaatste de bestanden naar de juiste plaats. School bij school, foto’s van shoots die ik zelf al eerder had gehad bij elkaar, enzovoort. Zo kwam ik ook veel dubbele mappen tegen en heb deze dus weer kunnen verwijderen. Toen mijn ssd netjes opgeruimd was, bekeek ik de downloads map van mijn laptop. Daar kon ik gedownloade foto’s voor moodboards verwijderen en andere mappen verplaatsen naar mijn ssd.

Mappen

Mappen hernoemen

Zoals ik net al aangaf, had ik dus niet alle mappen en bestanden een naam gegeven. Zo leerde Jasmijn me om te beginnen met de datum en dan wat er in het bestand of map stond. Als voorbeeld: 2022_06_07_Beautyshoot. Bij mijn mapje met eigen shoots had ik een andere indeling. Deze zie je in als voorbeeld in de bovenstaande afbeelding. Bij de laatste mappen heb ik nog een map met de selectie van de shoots. Dit geeft veel meer overzicht en structuur (wat ik wel nodig heb.) ūüėČ

Nu nog volhouden

Ik hoop dat deze structuur voor mij werkt. Omdat de vorige van school die ik heb geprobeerd niet vol hielt.
Mijn gevoel zegt van wel omdat dit meteen een stuk logischer en makkelijker is. Ook is mijn bedoeling om te voorkomen dat ik allemaal losse mappen op mijn bureaublad heb staan. Dat gebeurt bij mij namelijk nogal snel. En dan raak je dus het overzicht kwijt.

Tot slot

Het fijne is dat ik nu één structuur heb die ik aan moet houden in plaats van meerdere tegelijk. Deze manier werkt voor mij wel door het overzicht die het geeft. Heb jij een mappen structuur? Zo ja, hoe doe jij het? Of lijkt jou deze manier handig?
Ik ben benieuwd!

Bekijk hier mijn vorige blogpost over mijn allereerste beautyshoot!

Volg mij op Instagram om de van de foto’s voor bij te zien komen!

 

Volg je Jasmijn al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com