Achter de schermen Ondernemen

Mijn eerste klus in het buitenland: Ik ga naar Italië!

2 april 2018

Afgelopen week ontving ik een telefoontje voor mijn eerste klus in het buitenland!
Ik word door Jean-Paul Myne ingevlogen om de najaarscollectie/campagne te fotograferen.
Super vet, want dit betekent dat mijn werk in maar liefst 43 landen komt te hangen!

Hoe kwamen zij bij mij terecht?

Roza is een kapster die ik via Facebook heb leren kennen, een tijd geleden was ik voor twee fotoshoots op zoek naar een hairstylist.
Hieraan kon zij mij wel helpen, haar rechterhand leek het leuk om samen te werken. Eind vorige maand hebben we deze shoot gehouden, en de resultaten zijn heel tof geworden, helaas kan ik de beelden van één van deze shoots nog niet met jullie delen in verband met een publicatie in een magazine die begin juni uitkomt, dit duurt nog eventjes, maar deze foto’s houden jullie van mij tegoed! Roza heeft deze foto’s via Chantal, haar rechterhand gezien en was er erg tevreden over.

Toen zij voor een meeting in Italië was in verband met het overleg voor het fotograferen van de najaarscollectie en het samenstellen van het team daarvoor
had zij de vraag of zij haar eigen fotograaf mocht invliegen, aangezien ze liever haar eigen team wou samen stellen voor deze shoot.
Nu belde zij mij op of het mij leuk leek om daarvoor naar Italië te worden ingevlogen, natuurlijk vond ik dat tof!

Hoe was mijn reactie over deze klus

Ik had dit telefoontje helemaal niet zien aankomen, samen met mijn vriend liepen we in Amersfoort om te geocachen, een spel dat we vaak samen spelen buiten.
Via Facebook had Roza mij een bericht gestuurd wat precies mijn telefoonnummer was, via Chantal had ze deze sneller weten te achterhalen dan dat ik had gereageerd. Na een aantal minuten werd ik dus gebeld door Roza. Nadat we het gesprek waren opgestart vroeg ze mij of ik eind mei beschikbaar was.
Ze vertelde me dat ze momenteel in Italië was voor een zakelijke meeting met Jean-Paul Myne en dat ze in gesprek waren over de fotoshoot voor het najaar van 2018 ook zij ze dat ze niet tevreden was over de fotograaf die de afgelopen campagne had gefotografeerd, ze had overlegd of ze haar eigen fotograaf mocht invliegen en zij dat ze gelijk aan mij moest denken. Toen ze vroeg of ik dit leuk vond, antwoordde ik natuurlijk gelijk met JA! Super gaaf! Ik besef nog steeds niet dat ik straks word ingevlogen naar Italië om daar een najaarscampagne te fotograferen voor een kappersmerk.

Over de klus

Het duurde even voordat ik het had beseft dat ik zou worden ingevlogen door een merk om een najaarscollectie te shooten.
Eind mei ben ik dus even de deur uit om voor dit toffe merk de beelden te shooten! En als ik dan bedenk dat het in 43 landen komt te hangen voelt het helemaal onrealistisch, Roza huurt ook een professionele videograaf in die beelden gaat maken op de dag van de fotoshoot, dus ik hoop deze video met jullie te delen als de campagne eenmaal is uitgekomen.

Wat ga ik mee nemen naar de klus?

In Italië beschikken ze zelf over een kleine studio, maar om de fotoshoot helemaal naar eigen hand te draaien wil ik wel graag over mijn eigen modifiers beschikken.
Aankomende maand bevindt Roza zich nog in Italië en dan gaat ze voor mij even kijken over welke modifiers ze beschikt, en wat er eventueel nog zou moeten komen. De modifiers die ik graag zou willen gebruiken voor deze klus zijn een Octa box of mijn Beauty dish. Natuurlijk is dit ook heel afhankelijk van welk resultaat we uiteindelijk willen behalen, vaak heb je toch vanuit beide partijen een bepaald idee over de uitstraling van de foto, en in studio fotografie is het toch wel belangrijk welke modifier hiervoor wordt gebruikt. Een aantal dingen zijn natuurlijk ook helemaal niet handig om mee te nemen vanuit Nederland, zie maar eens een achtergrond rol van 2,75 mee te nemen in een vliegtuig, NOT Gonna happen!

Attachment.png
Voorbereidingen op de klus, nog een shoot!

Als voorbereiding op de shoot in Italië hebben we eind april nog een fotoshoot gepland staan, weer met het haar in de hoofdrol.
29 april gaan we al een aantal kapsels fotograferen hier in Nederland, op locatie bij Roza in de salon.
Ook met deze beelden willen we gaan voor een publicatie, alleen dan willen we gaan voor een wat grotere publicatie die ook bij kappers bekend is, namelijk in Top Hair. Top Hair is een tijdschrift dat je veel terug vindt bij kappers in de salon en waar Roza dan ook meerdere keren in heeft gestaan.
Deze beelden hoop ik nog met jullie te kunnen delen voordat we naar het buitenland vertrekken.

Wat gebeurd er precies met deze beelden?

Zoals ik aan het begin van het artikel zei komen deze foto’s dus maar liefst in 43 landen te hangen,
op billboards, in magazines als posters bij kappers die met dit merk werken.

Attachment_1.png

Wat is Jean-Paul Myne?

“Een oud gezegde luidt: “Eendracht maakt macht”. Jean-Paul Mynè is daarvan het levende bewijs.
Op basis van een combinatie van de knowhow van deskundige onderzoekers in scheikunde en biologie, marktonderzoek naar haarstylisten en hun klanten, de Italiaanse flair voor handel en zaken doen, hebben wij een product ontwikkeld dat vernieuwend is qua uiterlijk, inhoud en prestatie.

Jean-Paul Mynè is opgericht met het doel om goede kwaliteit op de markt te brengen.
De oorsprong van het bedrijf ligt in Italiaanse cosmeticaproducten bestemd voor gekwalificeerde professionals.”

Zo zet Jean-Paul Myne zich op de markt, zo zetten zij zich neer voor kappers en hun klanten.
Op deze manier brengen zij dit de wereld in, dit stuk heb ik van de website van Jean-Paul Myne gevonden.

Nu ik jullie er zoveel bij heb betrokken qua hoe alles is gegaan wil ik jullie ook bij deze fotoshoot in Italië betrekken.
Hoe ik dit precies wil gaan doen weet ik nog niet precies, zelf zat ik eraan te denken om een soort Live blog te maken, of juist een vlog.
Dit is natuurlijk ook afhankelijk van of dit mogelijk is tijdens de shoot dag, of ik moet alle modellen gaan blurren, hier ga ik nog even over brainstormen,
maar mocht je een tof idee hebben, laat het dan vooral even weten!

Liefs, Jasmijn

  • De beelden in deze blogpost zijn niet mijn eigendom, de rechten hiervan behoren bij de fotograaf en Jean-Paul Myne

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com