Fotografie

Moodboard v.s. het eindproduct

17 mei 2020

Voor elke fotoshoot stel je beelden samen die je tijdens de shoot als verwijzing gebruikt.
Het leek mij leuk om vandaag jullie mee te nemen in welk moodboard we hebben gebruikt en wat hier uiteindelijk het eindproduct is geworden.

Het leuke van een moodboard vindt ik altijd dat je bepaalde elementen erin gebruikt die je later terug ziet in je eigen werk op een hele andere manier. Een moodboard kan helpen met inspiratie voor een pose, maar eigenlijk krijg je nooit een identiek beeld, dit maakt het natuurlijk super leuk en creatief.

Fotoshoot met Mirthe

Het moodboard dat we met Mirthe hadden kan je hier bekijken. Met dit moodboard wouden we het graag klassiek houden en hebben daarvoor super mooie items gebruikt. De achtergrond was wit, maar door er niet teveel licht op te laten wordt de achtergrond lichtgrijs.
Dit zijn de beelden die uit dit moodboard voort zijn gekomen:

Zoals je kan zien zie je vooral in de poses en kleding terug dat we het moodboard hebben gebruikt, maar is de sfeer wel totaal anders.

Team:

Model: Mirthe Dijkstra
Mua: Celine Haring
Haar: Elisar Hijazi
Styling: Dominique Verwijmeren

Fotoshoot Isha van Dijk

Deze shoot is wel leuk om te benoemen, ik wil namelijk al tijden heel graag werken met layers in kleding. Vaak als ik voor inspiratie beelden zoek vindt ik dat heel intrigerend en wil het ook graag in mijn eigen werk terug laten komen, iets makkelijker gezegd dan gedaan.
Layering is best wel lastig voor een styliste om te regelen omdat de lagen ook duidelijk zichtbaar moeten zijn. In deze shoot namen we de tijd om dat allemaal goed te doen en ik vindt het zelf erg tof uitkomen.

Zoals je kan zien in de beelden is het wel heel anders dan op het moodboard, we hebben er onze eigen draai aan gegeven door het gebruik van een “franse muur”
Hierdoor breekt het beeld wat meer dan wanneer je het alleen op een donkergrijze achtergrond had geschoten.

Team:

Model: Isha van Dijk
Muah: Greanne Carty
Styling: Frederique Schenkels

Fotoshoot Marjolein & Marleen

Dit was een van mijn laatste vrij werk shoots voor alles in “lockdown” ging. Het leuke bij deze shoot is dat ik hiervan een apart stylingsmoodboard heb, waardoor je kan zien hoe een styling alles uitzoekt en hoe het vervolgens op beeld werkt. En hoe je soms op set toch nog besluit totaal andere kleding te matchen.

Bij deze shoot vondt ik het heel erg fijn dat de kleding zo duidelijk naar voren kwam, door te kiezen voor de beige achtergrond springt het rood er echt uit en is de rest erg rustig qua tinten. Hoe de make-up uitkomt op beeld vindt ik ook heel erg tof en complimenteerd de modellen heel erg.

Team:

Modellen: Marjolein & Marleen
Styling: Dominique Verwijmeren
Visagie: Celine Haring

Tot slot

Kijk jij wel eens terug op werk dat je in het verleden hebt gemaakt? Zelf vindt ik het altijd belangrijk om te kijken hoe realistisch het moodboard was met wat we uiteindelijk hebben gemaakt.
Zo zie je vaak toch dat er een heel groot verschil is tussen het gemaakte beeld en wat er in de voorbeelden stond, maar dit maakt het juist extra leuk.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

11 Comments

 • Reply Lizzie 19 mei 2020 at 10:08

  Ik heb voor de inrichting van mijn vorige appartement een moodboard gemaakt en moet zeggen dat ik er best in de buurt ben gebleven. Vond het mega leuk om zo’n moodboard te maken, alleen daar van werd ik al super blij!!

 • Reply rachel 19 mei 2020 at 10:09

  ik kijk mijn werk dagelijks terug, A omdat ik het leuk vind en B om er inspiratie weer uit te halen

 • Reply Krystle/Batboy 19 mei 2020 at 10:43

  Ik kijk mijn werk ook heel vaak terug. Zo kan ik zien wat ik misschien nog kan verbeteren voor een volgende keer. Mooie foto’s trouwens!

 • Reply nicole 19 mei 2020 at 11:00

  Mooie foto’s allemaal zeg. Ik vind het haar van mirthe zo mooi gedaan!

 • Reply Felice 19 mei 2020 at 18:19

  er komt heel wat kijken bij het maken van een fotosessie: een moodboard, een draaiboek. Leuk om dat allemaal te lezen

 • Reply Manon 20 mei 2020 at 14:00

  De photoshoot van Mirthe geeft me echt young-Madonna vibes.

 • Reply corrina 21 mei 2020 at 14:27

  Mooie foto’s daar komt best nog wel wat bij kijken

  • Reply beautyn0te 24 mei 2020 at 10:08

   Dat doe ik ook altijd. Mooie foto’s zeg

 • Reply Stefaan 24 mei 2020 at 08:46

  Leuk om je projectje van naderbij te volgen! De foto’s zijn prachtig!

 • Reply Evelien - Mooigids.nl 24 mei 2020 at 13:18

  Wat ontzettend interessant om te zien hoe een fotoshoot tot stand komt. De foto’s zijn echt heel mooi geworden!

 • Reply Daily leven 24 mei 2020 at 20:28

  Hele mooie foto en wat een mooie natuurlijke look op de foto’s!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com