Overig

New Young Startup: Wat houdt het in?

6 maart 2019

New Young Startup is een initiatief vanuit onze studie waarbij je een extra verdieping krijgt in Ondernemingsschap. Vandaag neem ik jullie mee in deze blog met wat het precies inhoudt, en wat we er gaan leren.


Wie ben ik?

Zo mijn echte eerste blog. Ik ben Tom Paape de vriend van Jasmijn en heb samen met haar het bedrijf. Jullie zien vooral Jasmijn dit omdat zij op de voorgrond alles doet zoals het fotograferen en het bewerken. Ik houd mij veel meer bezig achter de schermen zoals het bouwen van de website en marketing. Jasmijn en ik zitten op dezelfde school. We zitten zelfs in hetzelfde jaar, maar niet in dezelfde klas.

School en ondernemerschap?

Nu zijn wij zoals je ziet erg veel bezig met onze onderneming en daar bij krijgen wij natuurlijk veel vragen die wij niet weten. Wij hebben op school ondernemerschap, daar hebben wij wel eens wat vragen neer gelegd maar daar kwamen we niet veel verder, een niet zo’n hele specifieke vraag: Mag je eigen geld investeren in je bedrijf en dat aftrekken. Dit kon de docent niet beantwoorden. Sinds dit school jaar krijgen wij nog een verdieping erop i.v.m. de eisen van de overheid. Sinds dit schooljaar moet je als leerling minimaal 2 verplichte keuzedelen volgen. De docent die wij daar voor hebben is erg fijn maar in praktijk doen we hetzelfde als tijdens de andere bedrijfskunde lessen en dat is maak je bedrijfsplan. Tijd om meer informatie te vragen!

New Young Startup

Wij kwamen doormiddel van een bevriende fotograaf bij New Young Startup. Dit is een excellentie programma van onze school. De school huur een externe docent in om dit programma te draaien. Wij hebben ons hiervoor aangemeld en kregen een paar dagen later een telefoontje dat we als 1 van de weinige waren uitgekozen om mee te doen met dit traject. Onze eerste meeting van dit traject was in het WTCC in Arnhem op de 12de verdieping echt super gaaf. Onderstaand een foto van de eerste meeting. Helaas worden deze foto’s gemaakt met een mobieltje. Dus de kwaliteit is niet optimaal.

Wat leren we bij New Young Startup

Het lijkt mij leuk om elke week een post te maken over New Young Startup.
Wat wij leren en hoe onze meetings gingen. De eerste meeting was in November.
In de volgende artikelen neem ik jullie mee wat we specifiek op deze meetings hebben geleerd, denk hieraan aan scrummen, partners & netwerken. In de eerst opvolgende artikelen neem ik jullie mee naar deze onderwerpen en wat ik precies heb geleerd.

Volgende week vertel ik meer over de eerste meeting. Zie ik je dan?

Liefs, Tom

 

1 Comment

  • Reply Henk 6 maart 2019 at 20:46

    Lijkt me leuk om te lezen hoe het met de start-up gaat. Tip: kijk dan nog wel kritisch naar de tekst want er staan nogal wat schrijf- en stijlfouten in.

  • Leave a Reply

    Common phrases by theidioms.com