In de post vorige week heb ik het vooral gehad over wat New Young Startup is.
Ik wil in deze post vooral vertellen wat we hebben gedaan op onze eerste bijeenkomst.
We hebben het onder andere gehad over het Business Model Canvas. Ben jij hier al mee bekend? Vandaag neem ik je mee over hoe wij deze hebben toegepast.
Business model canvas
Wij kregen tijdens de eerste meeting een blad met het business model canvas voor ons. Misschien ken je het business model canvas al? Voor de mensen die het niet weten zal ik het uitleggen. Het business model Canvas is een krachtige tool om jouw business model beter te begrijpen en meer in te zoomen op bepaalde onderwerpen van je bedrijf. Deze tool is ontwikkeld door Alexander Osterwalder & Yves Pigneur. Hieronder zie je een foto van het business model canvas dat we hebben gemaakt met de groep tijdens de meeting.
Wij kregen de opdracht om met elkaar te gaan praten om uit te zoeken wat iedereen deed. De ene persoon had al een bedrijf zoals wij de andere alleen nog maar een idee. Het was erg leuk om met elkaar te praten hierover. Wij moesten via het business model canvas aangeven wat wij per kopje nog zouden willen leren.
De volgende meetings?
Nadat wij alle informatie hadden ingevuld over wat we als groep graag zouden willen leren, hebben wij alles van iedereen besproken en daar hebben wij de dingen die het vaakst terug kwamen op het bord geschreven. Hier ging Henk-Paul (projectleider) mee verder en ging hij een plan maken omtrent het verloop in de volgende meetings. Hij gaat bijvoorbeeld sprekers uitnodigen die informatie kunnen geven op de vragen die wij hebben opgeschreven.
Mensen leren kennen
Tijdens de meeting kwamen we ook een andere fotograaf tegen. Na wat te hebben gepraat nadat de meeting af was gelopen kwamen we erachter dat zei dezelfde opleiding volgt als ons maar dan in leerjaar 1. Het klikte gelijk want je merkt dat je met fotografie veel met dezelfde problemen zit. Wij besloten om een groepsapp te maken met z’n 3en zodat we over bepaalde fotografie dingen met elkaar kunnen praten.
Diversiteit in de groep
Het nadeel van zijn met een groep is dat je verschillende groepen hebt.
Zo heb je van kok tot en met fotograaf. Voor een fotograaf zijn de wensen natuurlijk heel anders dan voor een kok. Hierin is het soms wel lastig om specifiek voor je eigen beroep informatie eruit te halen, maar door de sprekers wat algemener te houden kan je specifiek op aspecten ingaan die niet persé fotografie gerelateerd zijn.
Volgende week is het tijd voor de 2de meeting dit zal gaan over je klantenrelaties.
Ben jij benieuwd ?
No Comments