Ondernemen

New Young Startup: Netwerken is het planten van relaties.

20 maart 2019

Daar kwam de mail! De uitnodiging van de derde meeting van New Young Startup met als titel: “Netwerken is niet het verzamelen van contacten. Netwerken is het planten van relaties.” Lees vooral verder als je meer informatie hierover wilt ontvangen.

Voordat de meeting begon.

Jasmijn en ik zijn speciaal voor deze meeting naar Ede gereisd tijdens deze periode zaten wij op stage. Vanuit stage kregen we de mogelijkheid om toch aanwezig te zijn bij deze sessie. Iets voor de meeting hadden wij afgesproken met Thessa, zij is student fotografie. Wij waren (as usual) 20 minuten te vroeg. Tijdens deze sessie gaat Peter Visser praten.

Waarover hebben wij het gehad? 

Peter Visser is beleidsadviseur Economische Zaken voor gemeente Veenendaal.
Daarnaast was hij erg goed met connecties. Wij hebben het overgehad dat het belangrijk is om je connecties vast te houden. Tijd te investeren om te kijken wat je moet doen. Dat het net een relatie is. Je moet het blijven onderhouden en dat kost tijd. Hij ging ook erg diep in over dat het belangrijk is om af en toe je gezicht te laten zien of ook andere helpen. Het is niet altijd nemen. Op de onderstaande foto zie je ons tijdens de meeting.

Wij kregen van hem een masterclass en hebben daarna nog zeker anderhalf uur na gepraat om over bepaalde vragen uit te wijden die wij hadden. De beveiliging kwam zelfs om ons weg te sturen omdat het te lang duurde. Al met al was het een erg goede meeting. Wij hebben ook veel geluisterd naar verhalen van andere om nog meer met deze groep bezig te gaan. Je merkt als je nog wat na praat dat je nog erg veel extra dingen leert omdat je op andere onderwerpen komt binnen het grote onderwerp.

LinkedIn

Deze spreker is ontzettend fan van LinkedIn. In de e-mail had Henk-Paul een link gedeeld naar zijn LinkedIn profiel. Waaruit Thessa en ik besloten om hem toe te voegen voordat we hem hadden gezien. Tijdens de meeting kregen we hierover op onze kop. We hadden hem beide toegevoegd zonder hem een bericht te sturen. Cruciaal als je iemand toevoegt op LinkedIn is diegene in het echt te hebben gezien of een bericht mee te versturen wat je voor iemand kan betekenen. 

Niet uit je eigen beroep. 

Deze spreker is een typisch voorbeeld dat je ook kan leren vanuit andere takken dan je eigen beroep. Ondanks dat je uit totaal andere richtingen komt kan je van elkaar leren. Economische zaken hebben natuurlijk niets te maken met fotografie. Bel af en toe een andere fotograaf op, klets over wat je dwars zit o.a. zodat dit niet blijft hangen op je eigen schouders. Maar ook opdracht gevers, vraag naar feedback.

In de volgende blogpost zal ik jullie vertellen over de meeting die we hadden in Velp.
Hierbij gingen we uit eten met de hele groep!

Liefs, Tom

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com