Overig

Persoonlijk: Wij gaan op Interrail

8 maart 2019

Afgelopen week hebben we tickets gekocht voor Interrail.
Het leek ons leuk om jou mee te nemen op onze rit, van voorbereiding tot de daadwerkelijke reis! Lees vooral verder als je meer wilt leren over interrail!

Wat is interrail?

Rondreizen door europa? Met de trein is de beste manier om Europa te ontdekken.
De diversiteit die je kan doen met een interrail is super vet!
Zo kan je naar Scandinavië, de Balkan of naar Frankrijk/Italië.
Met een interrail pas kan je 30 landen binnen europa ontdekken.
En wij gaan maar liefst 12 landen ontdekken met onze interrail pas!
En wie zijn wij dan? Tom Paape, mijn vriend die het bloggen hier ook wil gaan oppakken en ik.

Je reist daardoor veel flexibeler dan wanneer je losse kaartjes koopt of wanneer je het vliegtuig zou nemen. Onderweg besluiten om toch nog een dag langer te blijven of om juist nog een extra plaats te bezoeken? Met deze pas is dat geen probleem.

Hoe werkt Interrail?

Ken je nog van vroeger toen je een tiener was de tienertoer? Toen kon je met een kaartje door heel Nederland reizen. Interrail is eigenlijk hetzelfde, alleen dan voor heel europa! (Hoe geweldig zou het zijn als dit voor heel de wereld komt?) Je hebt diverse pakketten/passen die je kan kopen. Zo kan je bepalen binnen hoelang je wilt reizen en hoeveel dagen je daadwerkelijk in de trein wilt zitten. Wij hebben gekozen voor een Global pass met 15 treinreis dagen binnen twee maanden. Helaas is het kaartje niet zo goedkoop als een tienertoer, maar je krijgt als het goed is wel meer reizen en toffe uitzichten. Het fijne van deze pas is dat je zelf kan kiezen hoeveel dagen je daadwerkelijk ergens wilt blijven. Je zit nergens aan vast (behalve dat je je pas moet opmaken binnen twee maanden), maar stel je bent in Slowakije en je wilt graag 2 dagen langer blijven kan dit gewoon. Je vult je ticket pas in wanneer je gaat.

Waarom blog ik hierover?

Natuurlijk ben je gewend om hier meer fotografie gerelateerde blogs te lezen.
Nu wil ik vanaf dit moment de blog ook een verlengstuk van mezelf maken en hier ook wat persoonlijkere dingen delen, zoals tripjes en dergelijke. Op een gegevensmoment wil ik reizen en fotografie ook gaan combineren (herinner je je de Italië blogs nog?)
De reis zal pas plaats vinden in juli, maar het lijkt me erg leuk om de voorbereidingen voor deze europa trip met jullie te delen! Zo krijgen jullie ook een idee wat je precies moet regelen voor een trip met Interrail. Zo gaan we ook de reis die wij willen gaan doen delen en wat we precies gaan doen in de landen die we hebben uitgezocht om te bezoeken.

Wil je ons volgen tijdens onze trip? En op de hoogte blijven?
Volg ons dan vooral via Bloglovin’ of de nieuwsbrief.

 

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com