Lifestyle Ondernemen Overig

Q&A: Jullie vragen over fotografie beantwoord!

8 maart 2020

Afgelopen week vroeg ik op mijn Instagram of jullie nog vragen hadden die ik moest behandelen op mijn blog. Ik heb de leukste vragen eruit gehaald en die behandel ik in deze blog, wil je ook graag je vragen stellen volgende keer? Volg me dan vooral op Instagram.

Het leuke van de vragen op Instagram is dat het vaak vragen zijn waar ik zelf niet zo snel over na zou denken. Wat wel eens door je hoofd komt,
maar waarvan je eigenlijk niet verwacht dat mensen daarin interesse hebben, vandaag behandel ik een handje vol van jullie vragen!

Wat is je favoriete foto?

Als ik eerlijk ben, blijf je als fotograaf je eigen werk bekritiseren.
Heel veel beelden vindt ik als ik ze schiet super vet, maar na ze 3 weken non-stop te hebben gezien ben ik er meestal al wel weer klaar mee.
Een van de beelden waarmee ik dat niet heb zijn de beelden die ik heb geschoten voor Jean Paul Myne. Alleen zou ik tegenwoordig de nabewerking wat anders aanpakken, toch wordt ik nog wel blij van hoe ik de beelden toen der tijd heb neergezet.
Het straalt helemaal uit waarvoor ik wil staan en toch zie ik heel goed dat het “mijn” beelden zijn. Bovenstaande foto is toch wel echt mijn favoriet.

Waar zou jouw droom publicatie te vinden zijn?

Oef, dit is een lastige.
Mijn droom als fotograaf is altijd geweest om langs winkels te kunnen lopen en daar mijn werk te zien hangen.
Dus eigenlijk is mijn droom publicatie om voor een merk te werken waarmee ik dit zou kunnen realiseren, maar vrijwerk gepubliceerd in Harper’s Bazaar of Vogue lijkt me ook heel bijzonder.
Maar, het lijkt me überhaupt heel bijzonder om naar de boekenhandel te gaan en daar een magazine met je eigen werk te kunnen kopen. Hierin vindt ik dat je niet merk of tijdschrift gebonden moet zijn.

Waar zou je nog graag eens een fotoshoot doen?

Afgelopen jaren heb ik eigenlijk twee dingen geroepen waar ik heel graag wou fotograferen.
Wat ik meermaals heb geroepen is dat ik wilde fotograferen in de bloeiende heide, dit heb ik afgelopen augustus eindelijk gedaan. We moesten er mega vroeg voor opstaan en de vraag was maar of het licht goed uit zou komen.
We hebben een ontzettend mooie dag gehad en de beelden waren heel tof geworden.

Het tweede wat ik nog steeds heel graag wil is het fotograferen in een Frans landhuis met allemaal lijsten aan de muur.
Als je me op Instagram volgt of vaker op mijn portfolio kijkt, heb je misschien wel voorbij zien komen dat we met de Fotoshoot van Isha van Dijk 
ook een franse muur hadden gemaakt, maar het lijkt me helemaal een sprookje om zoiets dus op locatie te doen, dit wil ik hopelijk a.s. zomer dan ook gaan doen met mijn nieuwe lamp!

Wat is je favoriete light setup?

Hierboven zien je mijn meest gebruikte licht setup.
Mijn favoriete modifier is de Octa box van 120cm. Deze zet ik vaak in als hoofdlicht, dan zet ik achter mij een V-Flat met daarin een lamp met open kap zodat deze via de V-Flat terug reflecteert op mijn model. Af en toe voeg ik hier dan nog een haarlichtje aan toe, zodat het model net iets meer los komt van de achtergrond.

Mijn “alledaagse” setup is mijn Octabox met daar onder een stripbox, zodat het hele lichaam gelijkwaardig is uitgelicht. Deze heb ik vaak staan voor zakelijke portretten, maar komt vaak goed van pas bij portretten of half body’s

Als je moest kiezen, alleen nog maar daglicht of alleen nog maar flitslicht?

101% zou ik gaan voor flitslicht!
Met flitslicht kan je natuurlijk daglicht heel goed nabootsen door bijvoorbeeld via het witte plafon te fotograferen. Alhoewel het mij best troosteloos lijkt als er helemaal geen daglicht meer zou zijn.
Het liefst zet ik ze ook beide in, flitslicht om heel specifiek uit te lichten en daglicht om de schaduw net iets op te lichten. Dit doe ik ook vaak om via een V-Flat te fotograferen, dan worden de schaduwen net een tikje zachter.

En als laatste een non-fotografie vraag: Wat is mijn favoriete familie traditie?

Als ik eerlijk moet toegeven doet mijn familie niet heel erg aan tradities, maar gelukkig mijn schoonfamilie wel.
We gaan altijd met Sinterklaas naar de Opa & Oma van mijn vriend toe, hier dobbelen we met zijn alle en daarna gaan we Erwtensoep of Boerenkool eten.
Oma heeft hier altijd al dagen werk aan om voor zoveel man te koken, maar iedereen waardeert het heel erg.

En dit waren de vragen die jullie via Instagram hadden gesteld, op een paar bots na die graag nieuwe volgers wouden. Mochten jullie het leuk vinden om de volgende keer ook vragen te stellen over fotografie of natuurlijk ergens anders over dan kunnen jullie deze in de comments plaatsen of mij een pm sturen via Instagram.
Geen blogpost meer missen? Vergeet me dan vooral niet te volgen via Bloglovin’ 

 

 

10 Comments

 • Reply Wanda 9 maart 2020 at 12:16

  Een magazine met je eigen foto’s… ja, dat kan ik me heel goed voorstellen hoor dat dat je droom is! Wie weet zie ik je boek ooit liggen!

 • Reply rachel 9 maart 2020 at 14:31

  een leuke Q&A met leuke vragen en antwoorden 😀

 • Reply Joany 9 maart 2020 at 14:31

  Wat leuk om te lezen. Ik geloof wel dat je je dromen zult realiseren. Je foto’s zijn echt prachtig!

 • Reply Felice 9 maart 2020 at 16:58

  kritisch blijven op jezelf, dat doe ik ook altijd, soms lastig omdat je nooit helemaal tevreden over jezelf kan zijn. Maar je blijft wel altijd groeien!

 • Reply Jouvence 10 maart 2020 at 13:44

  Erg leuk om al deze vragen en antwoorden te lezen en wat een prachtige foto’s zeg!

 • Reply Rachel Kromdijk 10 maart 2020 at 17:01

  Je doet het allemaal zo goed wauw leuk dat je dit ook zo deelt!

 • Reply An 11 maart 2020 at 10:56

  Het is een ongoing proces hé. Ik ben zelf zo blij met het feit datw e nu digitaal kunnne fotograferen. Hou enorm veel avn beelden en beeldbewerking.

 • Reply Amy 11 maart 2020 at 12:12

  Je foto voor Jean Paul Myne vind ik waanzinnig. Wat een power straalt die uit! En ik kan mij heel goed voorstellen dat het een droom is, in een blad als de Vogue staan met je werk. Dat is toch een bepaalde erkenning.

  • Reply Gabrielle 12 maart 2020 at 21:17

   Wat een leuke vragen, ik zou Harpers Bazaar of Vogue ook echt een droom vinden!

 • Reply Sherana | Reisenergie.nl 11 maart 2020 at 14:10

  Wat ben je goed in je vak zeg! Succes met het verwezenlijken van je dromen. Het gaat je zeker lukken!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com