Fotografie Lifestyle

Sieraden dragen tijdens een shoot?

5 augustus 2020

Sieraden, iets wat voor een vrouw super belangrijk kan zijn als accessoires. Vaak krijg ik de vraag welke sieraden mensen wel of niet om kunnen doen. In dit artikel neem ik je graag mee in welke sieraden het mooist staan op een foto of welke je beter kunt meiden.

Zilveren of gouden sieraden.

Iets wat vooral vrouwen denk ik veel in het dagelijkse leven dragen, mooie oorbellen, een ring of ketting. Eigenlijk kun je hier op beeld ook niet heel erg fout mee gaan, alleen is het als je in de studio op de foto gaat wel even opletten of het zilver/goud oppervlak niet te groot is waardoor het licht terug weerkaatst de camera in. Hierdoor krijgt je sieraad een uitgebeten effect, wat je gezicht natuurlijk niet ten goede komt. Voor je met sieraden op de foto gaat, is het altijd verstandig om even te controleren of alles nog op zijn plek zit en eventuele sluitingen niet naar voren zijn gezakt. Als fotograaf kun je er eventueel voor kiezen om gebruik te maken van bounce licht waardoor het sieraad niet echt wordt uitgebeten, dit kan belangrijk zijn voor een van je klanten, omdat het wellicht waarde heeft om hiermee op de foto te gaan. Overleg dit vooraf altijd met je klant.

Horloge

Horloges zijn super fotogeniek, maar soms een hele zorg om te fotograferen. Zo is er voor het fotograferen van een stilleven voor een horloge de standaard dat de wijzers op 10 voor 2 moeten staan. Zoals hierboven, het lijkt alsof het horloge naar je lacht. Maar ook stof speelt bij horloges een grote rol als je deze als stilleven fotografeert. Het is een echte stof magneet. Gelukkig valt dit wel mee als je het op een model fotografeert. Maar is het altijd belangrijk om het horloge vooraf goed schoon te maken. Met een droge doek of blaasbalg. Een horloge kan op beeld een super mooie eye-catcher zijn. Dit houten horloge van Green Watch zorgt gelijk voor een statement op beeld. Vooral bij het fotograferen van mannen vindt ik een horloge vaak wel iets extra’s toevoegen. Omdat mannen verder vaak niet heel veel aankleding hebben qua sieraden is een horloge extra opvallend. Het leuke van als je een horloge bij Green Watch plaatst, is dat zij voor elke bestelling een boom terug planten. Hierdoor zijn de horloges super duurzaam.

Diamanten

Diamanten zijn een van de meest lastige sieraden om op de foto te zetten door het glitterige effect. Nu is het natuurlijk niet onmogelijk, maar wel iets om rekening mee te houden als je deze sieraden om zou willen doen tijdens een fotoshoot. Mocht je dit sieraad tijdens een fotoshoot dragen is het handig om voor een fotograaf te weten, zodat er met zachter licht kan worden gebruikt waardoor jij en je sieraden mooi op beeld komen.

Parels

Dit is natuurlijk een heel klassiek sieraad wat in de analoge fotografie natuurlijk vaak werd toegevoegd aan een vrouwelijk model. Dit sieraad heeft iets van een glans, maar deze vangt gelukkig niet al het licht waardoor het erg subtiel over komt en op beeld geen extra aandacht vraagt, maar juist het gezicht complimenteert.

Kleine details waar je op moet letten als je met sieraden op de foto gaat.

 • In de studio even opletten dat je sieraad niet direct in het licht van de flits komt.
 • Zorg eventueel voor matte sieraden als je er zeker van wilt zijn dat het zichtbaar is.
 • Hangen de slotjes niet in beeld?
 • Probeer sieraden zoveel mogelijk van het licht af te dragen voor extra charme.

Hoe belangrijk zijn sieraden voor jou (op een foto)?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

*Dit artikel is in samenwerking geschreven met Green Watch

7 Comments

 • Reply Tuinweetjes 7 augustus 2020 at 12:38

  Mooi blog, ik heb me horloge af gedaan, omdat ik altijd mijn telefoon bij me heb

 • Reply nicole 7 augustus 2020 at 12:42

  Wat heeft dat blonde model haar haren mooi zeg! Ik vergaap me aan die mooie vlechtjes.

 • Reply Beauty+By+Bibi 7 augustus 2020 at 13:10

  Wat leuk dat weetje over 10 voor 2. Leuk artikel!

 • Reply krystle/Batboy 7 augustus 2020 at 20:35

  Leuk om te lezen! Lijkt mij ook best lastig om sieraden te fotograferen vooral iets wat glinstert

 • Reply jasmina 8 augustus 2020 at 08:40

  Ik draag altijd een gouden armband,maar de rest van mn sieraden ligt vaak in mn sieradenkistje….zelfs mijn oorbellen vergeet ik :s

 • Reply Melanie Hoogvliet 9 augustus 2020 at 08:03

  Wat een super interessante blog om te lezen. Ik ben net begonnen met fotograferen en heb hier veel aan.

 • Reply Manon 9 augustus 2020 at 13:13

  Ik vind het lastig om sieraden goed op de foto te zetten. De reflectie is echt niet te doen soms.

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com