Lifestyle Ondernemen

Tweek, een planner en to do list in een.

18 juli 2022

Tweek, een app die gefocust is op plannen. De afgelopen weken keek ik regelmatig video’s over hoe ik mijn iPad het beste kon inzetten. Via een video stootte ik op de app Tweek. In deze blogpost vertel ik je wat Tweek is en/of ik er potentie in zie om het te gebruiken als vervanger van mijn structuurjunkie planner.

Wat is Tweek?

Tweek is een applicatie die je kan installeren op je iPad en/of iPhone. En combineert het beste van twee werelden, een agenda en planner. Zelf gebruik ik de structuurjunkie planner, To Do en de Google Calander, maar ben momenteel Tweek meer aan het integereren. Mijn planner nam ik niet altijd mee, en kwamen er wat “ad-hoc” taken bij.

Waarom leek Tweek mij wat?

Soms krijg ik best wat ad-hoctaken, wat niet helemaal ideaal is als je op een papieren planner werkt. Sommige taken nemen, maar enkele minuten in beslag (zoals het versturen van beelden). Deze wil je oppakken en als je dan alleen een papieren planner hebt, schrijf je het wellicht niet gelijk op waardoor je toch weer meer kans hebt om het te vergeten. Op deze manier gebruik ik To do op dit moment, om snel dingen op te schrijven uit m’n hoofd en die ik graag wil doen, alleen belanden niet alle dingen in mijn “to do” in mijn planner.
Aangezien ik Tweek zie als een digitale Structuurjunkie planner was ik benieuwd of dit mij beter af gaat.

Verschillen met de Structuurjunkie planner

Zoals ik al aangaf, gebruik ik op dit moment de structuurjunkie planner. Een planner die mij super goed bevalt, alleen heb ik hem niet altijd bij me aangezien ik heel wat spullen mee sleep naar locatie.
Zo bestaat de minimale uitrusting van mijn tas uit mijn laptop, tekentablet, opladers en af en toe ook de iPad. Het liefst neem ik zo weinig mogelijk spullen mee op locatie. En daarom kijk ik welke dingen in kan digitaliseren.

Wat is er anders dan Tweek en de Structuurjunkie planner?

Bij Tweek geef je je taken gelijk een plek in een dag, in de structuurjunkie planner zet je de taken onderin je planner om ze vervolgens in te delen op welke dagen je de taken wilt uitvoert. In de structuurjunkie planner heb je onderin meerdere rijen waar je de taken voor de week kunt invullen. Bij Tweek heb je een kopje met “Someday” waar je deze taken kunt invullen waar je geen specifiek moment voor hebt. Als je dan tijd over hebt, kun je oppakken wat er in je “someday” staat en dat wellicht oppakken.

Wat ik fijn vindt bij de structuurjunkie planner dat je gelijk een overview hebt van de uren op een dag, en dat je in een oog opslag de gehele week ziet. Bij Tweek ligt het er aan hoeveel taken je per dag hebt, hoeveel taken je ziet. Zelf heb ik een iPad die 12,9″ is, en hierbij zie ik niet de gehele week qua taken. Maar, dit is het grootste verschil tussen de twee.

Gratis & Premium

De app heeft zowel een gratis variant als een premium variant. Zelf maak ik gebruik van de gratis variant, er zijn een aantal features die je hierdoor niet kan gebruiken, namelijk;

– Reminders van je taken
– Meerdere kleuren als je iets wilt highlighten.
– Extra notities bij een taak
– Meerdere kalenders
– Dark mode
– En bij de premiumversie kan je Google Calander koppelen.

De kosten voor premium zijn 4,49 maandelijks of 35,99 jaarlijks. Zelf vindt ik het niet nodig om te upgraden naar premium, de extra’s die je krijgt voor premium vindt ik niet noodzakelijk om voor te upgraden.

Tot slot

Ik wil een tijd proberen om Tweek te vervangen voor mijn structuurjunkie planner, om te zien of ik meer taken af krijg dan als ik ze in een offline planner heb die ik niet altijd overal mee naar toe sleep. Lijkt het jou leuk als ik over een tijd een blogpost schrijf of ik volledig ben overgestapt op digitaal plannen?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com