Ondernemen

Waarom Google Chrome ideaal is als zzp’er

16 september 2020
Google Chrome on iPad

Een goede browser vinden als fotograaf is heel belangrijk. Elke browser heeft zijn eigen manier van het vertonen van beelden, zo kan een beeld op Safari heel anders ogen dan op een beeld in Google Chrome. Ook kan een bepaalde browser ervoor zorgen dat je workflow versnelt. In deze blogpost neem ik je mee in waarom ik ervoor heb gekozen om als zzp’er te werken met Google Chrome.

Extensies

Een van de voordelen van Google Chrome is dat je extensies kan toevoegen. Dit kan als fotograaf ontzettend je workflow versnellen. Zelf maak ik gebruik van de volgende extensies:

 • Grammer & Spelcheck (Deze extensie zorgt ervoor dat je grammatica zowel in het Engels als Nederlands wordt nagelopen in alle tekstvelden, zo schrijf je nooit meer mails met rare zinsopbouw of niet bestaande woorden)
 • Keywords Everywhere (Dit is een extensie die ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld kunt zien welke tags mensen hebben gebruikt bij een bepaalde zoekopdracht in Google of bij een YouTube video)
 • Planoly (Planoly is de variant waarmee ik mijn Instagram en Pinterest post mee inplan, deze extensie zorgt ervoor dat ik dit veel makkelijker zijn)

Deze extensies zorgen er bij mij voor dat ik twee keer zo snel kan werken. Zo kan ik op mijn website beelden pinnen die ik op een later moment op Pinterest wil laten komen. Dit zorgt ervoor dat er constant activiteit is op mijn Pinterest en hierdoor mijn gebruik niet omlaag gaat, maar juist stijgt zonder er moeite voor te doen. En een applicatie die in verschillende talen je grammatica en spelling checkt, is natuurlijk ontzettend fijn, nooit meer rare foutjes tijdens het versturen van mails. Of tijdens het typen van blogposts zoals deze.

Toolbar

Bij verschillende browsers heb je wel een Toolbar, maar die van Google is toch wel de meest actieve toolbar. Omdat deze goed is meegenomen in het design van de browser. In de toolbar kan je je meest gebruikte websites zetten zodat je hier snel bij kan.
Zelf heb ik het in diverse mapjes ingedeeld zodat alles overduidelijk is wanneer ik het gebruik. Zo heb ik een map met blog, waarin een link staat naar mijn login van de website en een link naar mijn content kalender in Trello. Een aantal websites heb ik los staan, zoals Planoly. Waarmee ik mijn Instagram en Pinterest inplan. To Do waarin ik zowel op mijn mobiel als desktop taken inzet. En als laatste Toggl, de tool waarmee ik al mijn uren in mijn bedrijf klok. Het prettige van de toolbar is dat deze ook interactief is, zo veranderd de kleur van Toggl als ik een timer heb lopen. Soms vergeet ik om mijn tijden te klokken, maar zodra ik dan op internet zit wordt ik eraan herinnerd omdat de kleur van toggl grijs is.

Waarom is het ideaal?

Zelf vindt ik het ideaal om Google Chrome op deze manier in te zetten. Je kan binnen enkele minuten dingen activeren en wordt ook een stuk bewuster van dingen. Door het gebruik van bepaalde extensies wordt het allemaal veel makkelijker. Tussendoor kijk ik sneller naar mijn to do’s en maak ik twee keer zo snel mijn to do’s af. Door dat ik er aan word herinnerd als ik op internet ga dat ik deze taken nog moet doen. Maar ook de manier hoe Chrome beelden laad en laat zien is een stuk mooier, zo komen de beelden veel beter tot hen recht. En door het gebruik van een slimme lader laden websites sneller omdat de foto’s pas tevoorschijn komen als je daadwerkelijk pas op dat punt bent aangekomen. En natuurlijk is Google een online service, en daardoor is je Toolbar op elk device hetzelfde. Op de iPad doen volgens mij de extensies het niet, maar de toolbar kan je precies hetzelfde inzetten.

Tot Slot

Sinds ik ben overgestapt van Safari naar Chrome zijn bepaalde factoren zoveel makkelijker geworden.
En vergeet ik bepaalde taken minder snel om te doen. Vind jij ook dat je het makkelijker kan werken in een bepaalde browser?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

9 Comments

 • Reply rachel 17 september 2020 at 10:17

  ik vind het dus echt niet fijn werken en werk liever met firefox 😉 daar heb je zo goed als dezelfde extensies

 • Reply Felice Veenman 17 september 2020 at 11:57

  ik denk dat ze allemaal hun voor en tegen hebben , voor mij is het meest doorslaggevende waar ik aan gewend ben…

 • Reply Susan Johanna 17 september 2020 at 20:49

  Wow hier heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan! Ga mij er eens in verdiepen 😀

 • Reply Janet 17 september 2020 at 22:38

  Ik werk eigenlijk altijd met safari en dat bevalt me prima. Komt ook dat ik voor mijn werk de laptop op zich niet heel veel hoef te gebruiken, dus ik heb me er nooit in verdiept wat evt. beter/sneller zou kunnen werken.

 • Reply Frederique 18 september 2020 at 08:38

  Ik werk met firefox vooral maar gebruik geen extensies, ik zal er toch maar induiken binnenkort.

 • Reply Lindaschrijfthetop 18 september 2020 at 10:44

  Ik ben meteen gaan kijken wat een goede tip maar ik kan grammer en spelcheck niet vinden wel andere

 • Reply Wendy 19 september 2020 at 10:14

  Ik ben niet zo’n fan van Google met alles wat ze over je opslaan. Wat vind jij daarvan?

 • Reply Tessa 19 september 2020 at 17:51

  Ik gebruik altijd Google Chrome, waarom dat ik weet ik niet meer.

 • Reply Sandra 19 september 2020 at 18:02

  Ik gebruik ook altijd Google Chrome. Dat is me indertijd aangeraden

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com