Fotografie Ondernemen

Waarom ik als fotograaf besloot terug te gaan van Later naar Planoly

26 augustus 2020

Je content inplannen is iets wat meerden deel van ons inmiddels wel doet, het zorgt ervoor dat je consistent zichtbaar bent. De afgelopen jaren gebruikte ik Planoly. Maar hoorde veel goede verhalen over Later, in dit artikel vertel ik je waarom ik terug ben gegaan naar Planoly

Ooit in een ver verleden een account gehad? Succes.

Het geen waar ik als eerst tegen aan liep in Later was dat ik op geen enkele manier kon inloggen/registreren. Volgens Later had ik al een account, maar als ik mijn wachtwoord opvroeg, kwam hij in geen enkele inbox terecht. Nadat ik een nieuw account aan had gemaakt en mijn Instagram wou koppelen kreeg ik diverse meldingen dat het niet ging. Na meerdere keren heen en weer te hebben gemaild. Kwam het team van Later erachter dat mijn account ver in de data base verstop stond. Maar goed, alsnog verdienen ze dan nog een kans.

Content inplannen

Als fotograaf is de kwaliteit natuurlijk super belangrijk. De laatste tijd maak ik veel meer gebruik van de Desktop variant. Via enkele video’s had ik gezien dat meerdere personen hiervan Later gebruikte. Omdat dit erg overzichtelijk werkte en heel veel features had. Echter kwam ik er achter, na dat ik Later uiteindelijk kon gebruiken dat Later geen grote bestanden kon uploaden. En dus echt was gemaakt voor foto’s die met de mobiel zijn gemaakt en niet zulke grote bestanden hebben als van een DSLR-camera. Een van de voordelen van Later vindt ik dat je eventuele hashtags kan opslaan, mocht je deze veel hergebruiken is deze optie ideaal. De reden waardoor ik graag met Later wou werken is deze video van byRosanna.

Gratis pakket

Momenteel heb ik niet ontzettend veel content dat gedeeld moet worden. En daarom heb ik zelf genoeg aan de gratis pakketten van beide diensten, maar natuurlijk loop je dan soms wel tegen beperkingen op. Bij Later had ik op een gegeven moment dat ik elke keer als nog de post handmatig moest gaan plaatsen. En dat de locatie en tags dan niet mee werden genomen. Nou moet ik toegeven dat ik niet weet of dit komt door het certificaat dat zij met Instagram hebben. Voor mij hadden beide pakketten maximaal 30 posts per maand die je in kunt plannen, en dat is voor mij in ieder geval voldoende. Bij Planoly vindt ik soms de vormgeving wat onhandig om te lezen, of als ik bijvoorbeeld de tags plaats bij een foto komen ze bij het uploaden ergens anders terecht.

Pinterest

De reden waarom ik naar Later was gegaan, omdat zij de mogelijkheid bieden om ook posts op Pinterest in te plannen, maar na dat ik deze feature een tijdje had gebruikt en inlogde op Planoly op de Desktop kwam ik erachter dat zij deze feature ook hadden, niet heel duidelijk in zicht want je moet namelijk op je Instagram naam klikken en daar kun je wisselen naar je Pinterest account, maar het zit er wel in. Met beide heb ik getest wat het deed en merkte qua bereik op Pinterest niet veel, nu weet ik niet of dit ligt aan dat Pinterest minder voorrang geeft aan geplande pins, maar beide systemen werkte wel oké. Echter kan je bij Later niet zien wat je eerder hebt ingepland gehad met het gratis plan. Planoly heeft een Plug-in van Chrome waardoor je makkelijk nieuwe pins kunt maken terwijl je lekker op het internet aan het scrollen bent, deze voegt hij dan toe aan je library en kan je 1x per week allemaal inplannen om lekker actief bezig te zijn op Pinterest en meer bereik te hebben.

Tot slot

Heb jij voorkeur voor een van de twee inplan programma’s? Voor mij was de reden om echt terug te gaan naar Planoly de kwaliteit van de foto’s die je kunt uploaden, je zit niet vast aan enkele mb’s en kunt via een extensie makkelijk je Pinterest aanvullen met mooie beelden.

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com