Ondernemen Overig

Wat wil ik in 2020 bereiken met mijn fotografie

18 december 2019

Afgelopen zondag had ik het natuurlijk al over wat ik met mijn bedrijf heb bereikt in 2019.
Om nu lekker vooruit te blikken moest ik voor mijzelf doelen stellen die ik in 2020 wou bereiken met mijn bedrijf.
Want ik hoop om rond juni mijn opleiding te kunnen afronden en te starten met het full time werken aan mijn eigen bedrijf.
Vandaag neem ik je mee in de doelen die ik voor mezelf heb gesteld om in 2020 te halen.

Get out of your comfort zone!

Oh wat maak ik mij hier schuldig aan, ik ben een ontzettende studio mus en vindt het heel lastig om hier uit te stappen.
De manier hoe ik zelf kan kiezen voor het licht, de volledige controle hebben over wat ik doe, vindt ik heerlijk. In 2019 deed ik dit al een beetje door iets wat al jaren in mijn hoofd zat waar te maken: Fotograferen op de heide.
Dit heb ik gedaan en ik was tevreden met de beelden die eruit waren gekomen, maar dit jaar wil ik het wat meer aanpakken. Zo wil ik ook graag in ruimtes fotograferen in combinatie met studio lichten.

Ik ben ontzettend dol op van die franse muren (met van die latjes, lekkere uitleg weer, haha) die je vaak ziet in van die landhuizen. Het is clean, maar geeft net een touch. Dit is voor mij dan ook iets wat ik echt wil gaan doen.
Ook wil ik überhaupt iets gaan doen met landhuizen, foto’s met het interieur van zo’n ouderwets landhuis met schilderijen aan de muren en op het plafon vindt ik echt super gaaf uitkomen op beeld en wat ik zelf ook graag zou willen doen.
Dus get out of the comfort zone en ga contact opnemen met deze mensen, Jasmijn! Mocht je dit artikel later in 2020 lezen en zien op mijn social media dat ik het nog niet heb gedaan, spreek me erop aan, het moet gebeuren, en wel in 2020!

Een huisje kunnen betalen met mijn fotografie.

Op 26 December wordt ik 22, een leeftijd waarvan ik het wel mooi zou vinden om mijn eigen huis te krijgen.
Op dit moment woon ik nog bij mijn moeder in, wat ontzettend fijn is tijdens het doen van een studie en een eigen fotostudio.
Maar ik hoop in 2020 toch eindelijk full time te kunnen gaan ondernemen zodat ik ook al mijn kosten van een eigen studio en eigen woning zou kunnen veroorloven. Het lijkt me heerlijk om van mijn eigen bedrijf te kunnen leven en mezelf te kunnen onderhouden, dit is dan ook het plan voor de laatste helft van 2020.
Een huis zou leuk zijn, maar het hoeft nog niet, als ik in ieder geval wel een buffer kan opbouwen dat we in 2021 dan wel het kunnen veroorloven met een buffer.

Meer focussen op het publiceren van werk

De laatste tijd ben ik helemaal niet meer bezig met publicaties van mijn werk, de afgelopen jaren was mijn doel altijd om mijn fotografie werk gepubliceerd te krijgen in (online)magazines.
Deze drive is in 2019 niet echt een focus geweest, terwijl een publicatie ontzettend belangrijk is voor de “Brand Awarness” zoals dit zo mooi heet in het Engels. Het is belangrijk dat potentieel klanten zien dat je wordt gepubliceerd in diverse media, want hoe vaker zij jouw naam voorbij zien komen hoe groter de kans is dat je op een lijstje komt voor een mogelijke boeking.
Dus ik wil me in 2020 meer gaan focussen op het werk voorstellen aan magazines en andere media voor eventuele publicaties.

Dit zijn een aantal punten waar ik graag op wil gaan focussen in 2020, maar houd me er nooit teveel aan vast, de kansen wisselen continue en je weet nooit specifiek wat er op je pad komt. Afgelopen jaren was dit vaak ook een verrassing waar ik de uitdagingen uithaalde, dit hoop ik in 2020 weer met net zoveel vreugde te doen als voorgaande jaren!

Heb jij al je doelen vast gesteld voor 2020?

 

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com