Fotografie

Welke fotografie attributen haal ik uit de Nederlandse winkels?

21 februari 2022

Afgelopen week deed ik een vraag sticker op mijn Instagram over wat jullie graag van mij zouden willen zien. Nu kreeg ik een aantal keren de vraag waar ik mijn fotografie attributen vandaan haal. Nu haal ik het altijd overal en nergens vandaan. In deze blogpost neem ik je mee naar welke winkels ik regelmatig ga voor geschikte attributen voor productfotografie.

Bij welke winkels kan je kijken voor geschikte fotografie attributen.

De winkels waar ik het meest slaag zijn woonwinkels. Hier vindt ik vaak geschikte materialen/producten die je makkelijk kan inzetten voor het fotograferen van relatief kleine producten. Zoals bijvoorbeeld make-up, edelstenen en verzorgingsproducten. Zelf ga ik vaak naar de Kwantum, Leenbakker, Hema, Xenos en Casa. Maar houd altijd je ogen open in alle winkels.

Welke producten trekken mijn aandacht?

Als ik op zoek, ben naar een geschikt artikel om te gebruiken als prop kijk ik vaak naar potjes, glazen, plankjes en onderzetters. Deze heb je in ontzettend veel verschillende soorten materialen en vormen. Waardoor je soms met een tandenborstelbeker en een wattenpotje een hele toffe set neer kunt zetten omdat deze uit dezelfde lijn komen, maar wel verschillende vormen en hoogtes hebben. Probeer tijdens het winkelen dus een creatiever naar alle items te kijken en op deze manier te kijken welke potentie ze kunnen hebben tijdens het fotograferen. Draai eens producten om waarvan je twijfelt of het een goede match is, soms kan je juist de onderkant van een product goed gebruiken.

Op welke afdelingen vindt ik meestal de producten die ik kan gebruiken.

Vaak ben ik als ik op zoek ben naar props voor productfotografie te vinden bij de badkamer en keuken afdeling.
Hier heb je de meeste potjes, dienbladen en ondergronden die geschikt zouden kunnen zijn voor productfotografie.
Een aantal producten die ik zou gebruiken voor productfotografie kan je hier vinden:

Wattenpotje

Tandenborstelhouder

Onderzetter

Bovenstaande voorbeelden zijn van de Kwantum, maar zo kan je eigenlijk elke woonwinkel wel af om een geschikt item te vinden.
Altijd als ik aan het winkelen ben wordt Tom gek van me omdat ik altijd, maar weer bezig ben met het kijken naar geschikte items voor productfotografie.

Online

Veel fotografie attributen bestel ik als nog wel online, vaak zijn bepaalde cilinders niet verkrijgbaar in diverse maten, waardoor je toch wel weer snel uitkomt op websites waar ze sets verkopen met diverse cilinders, hiervoor slaag ik zelf vaak wel via Etsy of via AliExpress. Mocht je het dus niet echt een probleem vinden om wat langer op je spullen te wachten dan kan je wellicht hier kijken.

Set via AliExpress 

Set via Etsy

Tot slot

De grootste tip hierbij is natuurlijk, hou je ogen open terwijl je op zoek bent naar product fotografie attributen.
Vaak weet je onderbewuste wel wat er goed zou staan op een foto en probeer ook meer om te denken.
Observeer ook eens wat je bij andere fotografen ziet zodat je ook actief op zoek kan gaan naar items die jij wellicht zou willen toevoegen aan je collectie van productfotografie props.

Gebruik jij veel props voor je fotografie?

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com