Fotografie Overig

Welke fotografie gerelateerde apps en sites gebruik ik?

23 juni 2022

Sinds ik stage loop bij Jasmijn, heb ik veel nieuwe apps en sites leren kennen. Ook maakte ik al van een aantal sites en apps al gebruik. Vandaag vertel ik jullie meer over welke ik veel gebruik en handig zijn!

Welke mobiele apps gebruik ik?

Voor op mijn telefoon heb ik een aantal apps die ik gebruik. Ik heb Lightroom, ja echt Lightroom, op mijn telefoon. Op mijn laptop gebruik ik geen Lightroom meer, maar ik vind het soms handig om een paar foto’s een beetje snel te verbeteren in Lightroom. Niet voor serieuze foto’s maar voor kiekjes met de telefoon.

Handige apps

Ook heb ik twee apps voor het maken van Instagram story’s, cadeaubonnen voor verjaardagen, en moodboards. Deze apps heten Canva en Studio. De ene keer vind ik het fijn om het ene te gebruiken en andere keer de andere. Er zit weinig verschil tussen de apps, en vind ik ze dus allebei fijn om te gebruiken en kan ze zeker aanraden als je leukere story’s wil of snel iets in elkaar wil zetten als een moodboard enz. Voor moodboards gebruik ik de Canva site op mijn laptop. Dan zie je de foto’s net wat groter. Ook maak ik hierin mijn eigen achtergronden voor mijn desktop, of vergrendelscherm van mijn telefoon.

apps

Camera apps

Voor het verbinden van je camera met mijn telefoon gebruik ik Canon Connect. Een app van Canon waarmee je verbind met je camera om foto’s op je telefoon te zetten. Ik gebruik het niet veel, behalve op vakanties. Dan vind ik het leuk om mijn gemaakte foto’s net een touch up te geven zonder dat ik dan meteen mijn laptop nodig heb. Ook kan je verbinden met je camera en dan stel je wil ook op de familie foto, je telefoon als afstandsbediening gebruiken.

WeTransfer

Som krijg ik WeTransfer linkjes op mijn telefoon. Deze wil ik dan snel openen om te kijken wat er in de link staat. Daarvoor heb ik de app Collect van WeTransfer. In deze app kan je de foto’s van de linkjes bewaren. Super handig als je even snel wil kijken, maar het dan ook kan blijven bekijken zonder dat de tijd het linkje verloopt. Deze kan je in Boards zetten om het georganiseerd te houden.

Fijne websites

Zoals ik net al zei, gebruik ik voor het maken van moodboards de site Canva. In deze site upload je de gedownloade foto’s van bijvoorbeeld Pinterest, en vervolgens zet je deze in het bestandje. Je kan ook uit malletjes kiezen. Zoals folder, organogram, moodboard, kaart en nog veel meer. Zo kan je ook inspiratie vinden voor je eigen creatie.

Pinterest

Ook gebruik ik veel Pinterest. Ik heb verschillende mapjes met ideeën wat ik nog wil gaan doen of wat ik leuk vind om op te slaan. Ook voor het maken van moodboards. Eerst zet ik alles in een Pinterest mapje, vervolgens download ik de foto’s en upload ik ze in Canva. Tijdens schoolopdrachten zette ik mijn boards altijd verborgen zodat klasgenoten niet mijn ideeën konden zien. Voor meer foto’s voor moodboards zoek ik op de sites Pexels, Stocksnap en Pixabay. Zo kan je wat je zoekt intypen en krijg je gerelateerde foto’s. Heel handig!

Applicaties voor PC

Op school maakte ik gebruik van: Photoshop, Lightroom, Premiere Pro en alle outlook applicaties. Ondertussen heb ik Lightroom ingeruild voor Capture One. Ik heb hoe deze applicatie geleerd op stage. Ik vind het een ideaal programma, en werkt ook heel makkelijk. Over de verschillen tussen Lightroom en Capture One kan je deze blog lezen! Premiere Pro gebruik ik momenteel weinig en gebruik ik meer fotografie-applicaties. Sinds ik stage loop gebruik ik voornamelijk alleen nog maar photoshop, ik dacht eerder altijd dat deze app te ingewikkeld was voor mij, maar als je het eenmaal een beetje kent valt het heel erg mee!

Tot slot

Dit zijn mijn meest gebruikte apps/sites, waar ik ook veel aan heb. Welke kende jij nog niet? Of heb jij aanraders? Ik hoor het graag!

Bekijk hier mijn vorige blogpost over mijn allereerste beautyshoot!

En volg je Jasmijn al op Instagram en Bloglovin’?

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com