Lifestyle

Wie ben ik, mijn eerste stage week

15 september 2022
Styletone box verschillende beautyproducten

Het aankomende half jaar loop ik stage bij Jasmijn. Dit is mijn eerste stage ooit, dus best spannend! Vorige week ben ik begonnen aan de stage en heb al meteen een aantal leuke en leerzame dingen mogen doen. In deze blog vertel ik wat ik verwacht van de stage, hoe mijn eerste stage week was, wat ik heb gedaan, hoe ik het vond en stel ik me natuurlijk even voor!

Eerst even voorstellen

Ik ben Vera. Een zeventienjarig meisje die houdt van dieren, mode, mijn paard, Expeditie Robinson, mijn vrienden en familie, wintersport en natuurlijk fotograferen. Het komende half jaar loop ik stage bij Jasmijn en Tom. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding fotografie, en dit is ook mijn eerste stage ooit! Afgelopen week was mijn eerste stagedag.  Best spannend, maar erg gezellig en heb meteen al een hoop mogen doen, en daarbij natuurlijk veel geleerd. Mode, product, straat en sport vind ik allemaal leuk om te fotograferen. Mijn interesse ligt nu nog overal, maar de komende jaren wil ik graag kijken wat ik het leukst vind.

Wat verwacht ik van deze stage?

Bij Jasmijn verwacht ik vooral veel met product en mode bezig te zijn, dus het perfecte moment om te kijken of dat bij mij past! Ook wil ik graag beter en handiger worden met Photoshop. Volgens mij is Jasmijn daar als 1 van de beste in, dus voor dat ben ik zeker aan het juiste adres. Het lijkt me ook erg leuk om goed te worden in het stylen van bijvoorbeeld sfeerbeelden. Dat je meteen ziet wat bij elkaar past, wat het gewenste effect geeft, en hoe je daar voor kan zorgen.

Mijn eerste stagedag

Zoals ik al eerder heb verteld heb ik op mijn eerste stagedag al wat leuke dingen mogen doen. Ik mocht namelijk Jasmijn helpen met het fotograferen van de producten van Styletone. Elke maand krijgt Jasmijn 2 boxen met daarin verschillende beautyproducten opgestuurd van hen om die op de foto te zetten. Tijdens mijn stage mag ik dat gaan doen, super leuk! Jasmijn heeft mij meteen al goede tips gegeven om zoiets het best aan te pakken. Zo helpt het bijvoorbeeld om als je meerdere producten moet fotograferen, het in een soort driehoek neer te leggen. Dit kijkt makkelijker en fijner. Best een handige tip!

We hebben eerst twee liggende beelden gefotografeerd, een overzichtsfoto van alles wat in de boxen zit. Van elke box 1 overzichtsfoto. Het was soms een beetje passen en meten, maar met de hulp van Jasmijn ging het best vlug. Toen hebben we van elke box een Flat Lay gemaakt, een foto van bovenaf. Hierbij maak je eigenlijk een creatieve sfeerfoto. Je moet er natuurlijk voorzorgen dat ook bij deze foto alle producten op de foto staan met een goede indeling, maar het niet saai wordt. Soms best lastig, maar Jasmijn gaf hier ook al goede tips. Zo kan je bijvoorbeeld een crème open maken, zodat de kijker kan zien wat erin zit. Of een swatch van een zalfje op de achtergrond smeren voor meer variatie.

Tot slot

Al met al een hele geslaagde eerste stage dag! Ik heb zin in het aankomende half jaar en ben benieuwd wat we nog allemaal gaan doen. In ieder geval veel leren:) Ik ga tijdens mijn stage elke week een blog schrijven over fotografie-gerelateerde dingen. Elke week doe ik dus soort van klein onderzoekje. Zo leer ik meteen een hoop bij en jullie misschien ook wel;) Veel lees plezier!

 

Volg je me al op Instagram en Bloglovin’?

 

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com